PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 7/4


Η κινηματογραφική εβδομάδα, που πραγματοποιείται και το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, έχει απ’ όλα: κοινωνκό σινεμά, παιδικές ταινίες, περιπέτειες και θρίλερ.

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, ένας αμνήμων άνδρας αναζητεί τη γυναίκα του, ένα κορίτσι προσπαθεί να κρύψει το μυστικό του, μια κοπέλα δίνει όρκο παρθενίας, μία νεαρή ιθαγενής προσπαθεί να ξεφύγει από τις παραδόσεις που την περιορίζουν, ένας αλά ελληνικά γάμος επιστρέφει επεισοδιακά, μια απολυμένη ηθοποιός βρίσκει μια απρόσμενη απασχόληση και μία παραμυθένια ηρωίδα μάς πηγαίνει στην εξοχή.

«Somnia»

Τα ωραία όνειρα, αλλά και οι εφιάλτες παίρνουν σάρκα και οστά στο υπερφυσικό θρίλερ του Μάικ Φλάναγκαν, με τους Κέιτ Μπόσγουορθ, Άναμπελ Γκις, Τόμας Τζέιν, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Σκότι Τόμπσον, Τζέι Καρνς, Κάιλ Ντίβερ και Ντας Μίχοκ. Όταν, μετά τον χαμό του παιδιού του, ένα ζευγάρι υιοθετεί ένα 8άχρονο αγόρι, ανακαλύπτει ότι ο μικρός φοβάται να κοιμηθεί. Ο λόγος; Ό, τι βλέπει στον ύπνο του γίνεται πραγματικότητα.

«Hardcore Henry»

Στην – γυρισμένη εξ ολοκλήρου μέσα από τα μάτια του ήρωά της – περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Ρώσου σκηνοθέτη Ίλια Ναϊσούλερ, με τους Χέιλι Μπένετ, Τιμ Ροθ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Σάιρους Άρνολντ, Ίλια Ναϊσούλερ, Ντάρια Χαρούσα, Ντανίλα Κοζλόφσκι και Γουίλ Στιούαρτ, ένας άνδρας δεν θυμάται απολύτως τίποτα. Η γυναίκα του τον έσωσε τελευταία στιγμή από τον θάνατο, ενώ, πρακτικά, ήταν ήδη νεκρός! Μόλις του έχει πει το όνομά του, όταν κάποιοι τον πυροβολούν και την απαγάγουν.

«Αλίας Μαρία»

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Κολομβιανός σκηνοθέτης Χοσέ Λουίς Ρουχέλες αποτυπώνει ωμά τη σκληρή πραγματικότητα μιας ολόκληρης χώρας, που πασχίζει να βρει την ανθρωπιά της και να ξεφύγει από τον κύκλο της βίας. Το πολεμικό αυτό δράμα – με τους Κάρεν Τόρες, Ερίκ Ρουίζ, Άντερσον Γκόμεζ, Κάρλος Κλαβίχο και Λόλα Λάγος – αφηγείται την ιστορία μιας 13άχρονης αντάρτισσας, η οποία επωμίζεται, με άλλους τρεις νεαρούς πολεμιστές, την παράτολμη αποστολή να μεταφέρει το νεογέννητο παιδί τού διοικητή της στην ασφάλεια μιας γειτονικής πόλης, περνώντας μέσα από πυκνή ζούγκλα και από τις βίαιες διαμάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τις στρατιωτικές δυνάμεις. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει το μυστικό που κρύβει η ίδια…

«Δεν θέλαμε να γυρίσουμε μια ταινία δράσης ή μια πολεμική ταινία. Δεν θέλαμε να δείξουμε τη βία, αλλά αυτά που αφήνει πίσω της, από τη θηλυκή πλευρά της ματιάς ενός κοριτσιού, μιας μητέρας που παλεύει για το μέλλον της» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Ορκισμένη παρθένα»

Το δράμα της Λάουρα Μπισπούρι μάς μεταφέρει στα απομακρυσμένα χωριά της Αλβανίας, όπου ένα κορίτσι, προκειμένου να ξεφύγει από το επιβεβλημένο πεπρωμένο του να γίνει σύζυγος και υπηρέτρια, επικαλείται τον παλιό εθιμικό νόμο Κανούν και δίνει όρκο αιώνιας παρθενίας, για να μπορέσει να κρατήσει όπλο και να ζήσει ελεύθερα, όπως οι άνδρες. Καθώς τα χρόνια περνούν, η επιλογή της αρχίζει να μοιάζει με ανυπόφορη φυλακή. Και δεν θα αργήσει να ανακαλύψει τον ίλιγγο των αισθήσεων. Πρωταγωνιστούν οι Άλμπα Ρορβάκερ, Φλόνια Κοντέλι, Λαρς Έιντινγκερ, Λούαν Τζάχα, Μπρούνο Σλάκου και Ίλιρε Σελάι.

«Το ηφαίστειο»

Έχοντας εξετάσει από πολύ κοντά τις τρέχουσες συνθήκες διαβίωσης των Μάγια, ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Χάιρο Μπουσταμάντε δημιούργησε αυτό το πολυβραβευμένο δράμα, με τους Μαρία Μερσέντες Κορόι, Μαρία Τελόν και Μανουέλ Αντούν, το οποίο ήταν η υποψηφιότητα της Γουατεμάλας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Μιλώντας όχι για τον αυτόχθονα πολιτισμό, αλλά για αυτόν που αναπτύχθηκε μέσα από αυτόν, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας 17άχρονης, που ζει στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου στη Γουατεμάλα. Η ζωή της ορίζεται από προγονικές πεποιθήσεις και παραδόσεις και ο γάμος της είναι προκαθορισμένος. Όνειρό της είναι να δει την πόλη, αλλά η ιθαγένειά της δε της το επιτρέπει. Έτσι, αποπλανεί έναν άντρα, που θέλει να αποδράσει στις ΗΠΑ. Όταν εκείνος την αφήνει πίσω, ανακαλύπτει τον μαγικό αυτόν τόπο από την αρχή.

«Γάμος αλά ελληνικά 2»

Μετά το πρώτος μέρος της, το οποίο ήταν υποψήφιο για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, η αγαπημένη κωμωδία επιστρέφει με τη συνέχειά της, σε σκηνοθεσία του Κερκ Τζόουνς, με πρωταγωνιστές τους Νία Βαρντάλος, Τζον Κόρμπετ, Τζον Στάμος, Ρίτα Γουίλσον, Μαρκ Μαργκόλις, Μάικλ Κόνσταντιν, Έλενα Καμπούρις, Τζία Καρίντις και Λούις Μάντιλορ. Η Τούλα και ο Ίαν, αφού μεγάλωσαν με χίλια δυο βάσανα την ατίθαση έφηβη κόρη τους, όχι μόνο αντιμετωπίζουν προβλήματα στον γάμο τους, αλλά έχουν και να τα βγάλουν πέρα με έναν ακόμη ελληνικό γάμο.

«Δώρο των θεών»

Η κωμωδία του Όλιβερ Χάφνερ απέσπασε τα βραβεία κοινού και καλύτερης παραγωγής στο Φεστιβάλ του Μονάχου 2014. Με τους Καταρίνα Μαρί Σούμπερτ και Αδάμ Μπουσδούκος, μια απολυμένη ηθοποιός αναλαμβάνει – μέσω του κέντρου εύρεσης εργασίας – να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής για οκτώ μακροχρόνιους ανέργους. Όταν αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο μόνος που ενθουσιάζεται είναι ένας Έλληνας.

«Χάιντι»

Ο Αλέν Γκσπόνερ εμπνέεται από το διάσημο παραμύθι της Γιοχάνα Σπίρι και δημιουργεί μια τρυφερή ταινία για όλη την οικογένεια. Με τους Ανούκ Στέφεν, Μπρούνο Γκαντζ, Πίτερ Λομάγιερ, Ιζαμπέλ Ότμαν, Κιρίν Αγκρίπι και Καταρίνα Σούτλερ, η μικρή ορφανή Χάιντι περνά τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής της μαζί με τον εκκεντρικό παππού της, ζώντας αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο στη μικρή τους καλύβα, ψηλά στο βουνό. Όμως, η ξέγνοιαστη ζωή της ανατρέπεται, όταν η θεία της την παίρνει στη Φρανκφούρτη, για να ζήσει στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 7/4-13/4

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment