PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 13/10


Επτά ταινίες κυκλοφορούν από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες, μια απάτη που ανατρέπεται από τις αισθήσεις, μια θανάσιμα κολασμένη συνομωσία, μία αποφοίτηση με ανήθικα μέσα, ένα πρώτο ραντεβού, η ιστορία ενός θρυλικού συγκροτήματος, μια ασφυκτική πίεση και ένα εφιαλτικό παρελθόν συνθέτουν το κινηματογραφικό τοπίο αυτής της εβδομάδας.

«Η υπηρέτρια»

Ο βραβευμένος Κορεάτης σκηνοθέτης του συγκλονιστικού «Oldboy», της «Δίψας» και του «Stoker», Παρκ Τσαν – Γουκ, εμπνέεται από το μυθιστόρημα «Fingersmith» της Βρετανίδας συγγραφέα Σάρα Γουότερς και δημιουργεί ένα αριστοτεχνικά σαγηνευτικό ερωτικό θρίλερ, με τους Γιουνγκ – Γου Χα, Μιν – Χι Κιμ, Γιν – Γουνγκ Τζο και Τάε Ρι Κιμ. Η ταινία μάς μεταφέρει στην ιαπωνοκρατούμενη Κορέα του 1930, όπου μια Κορεάτισσα πιάνει δουλειά ως υπηρέτρια στο απομονωμένο κτήμα μιας Γιαπωνέζας κυρίας, στοχεύοντας στην κληρονομιά της. Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι τη στιγμή που οι δύο γυναίκες «ανακαλύπτουν» μεταξύ τους μερικές απρόσμενες συγκινήσεις.

«Ακόμα κι αν έχω διερευνήσει ένα τέτοιο συγκεκριμένο θέμα, όπως η ομοφυλοφιλία, δεν ήταν πρόθεσή μου να κάνω μια ταινία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που να δείχνει την εξάλειψη ή μη των διακρίσεων. Ήθελα να επικεντρωθώ σε άτομα, που ζουν στην εποχή της αποικιοκρατίας, και όχι να γυρίσω μια ιστορία για την ίδια την εποχή της αποικιοκρατίας. Πάντα ήθελα να δημιουργήσω μια ταινία, που να απεικονίζεται η ομοφυλοφιλία ως κάτι φυσικό, ως ένα κανονικό μέρος της ζωής» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Inferno»

Το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, που, μετά τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» και τους «Πεφωτισμένους», ακολουθεί ξανά τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον, τον οποίο ερμηνεύει και πάλι ο – βραβευμένος με δύο Όσκαρ – Τομ Χανκς, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον – επίσης, βραβευμένο με Όσκαρ – Ρον Χάουαρντ. Σε αυτό το θρίλερ μυστηρίου, τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη. Όταν ο Langdon ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με μία γιατρό και ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία. Το καστ συμπληρώνουν οι Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Φόστερ, Ίρφαν Καν, Ομάρ Σι και Σισέ Μπαμπέτ Κνούντσεν.

«Η αποφοίτηση»

Κάνοντας μια οικουμενική σπουδή πάνω στην πατρική ανασφάλεια, τη σχετικότητα της αλήθειας και την αμφισημία του συμβιβασμού, το δράμα του διεθνώς αναγνωρισμένου Ρουμάνου σκηνοθέτη Κριστιάν Μουνγκίου απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Με τους Αντριάν Τιτένι, Μαρία Βικτόρια Ντράγκους και Ράρες Άντριτσι, ένας γιατρός, που ζει σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Τρανσυλβανίας, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τις σπουδές της κόρης του στο εξωτερικό, χρησιμοποιεί τρόπους, που δεν συμβαδίζουν με τις αρχές, που ο ίδιος τής δίδαξε.

«Το πρώτο ραντεβού»

Η βιογραφική ταινία του Ρίτσαρντ Ταν – με τους Τίκα Σάμπτερ, Πάρκερ Σόγιερς, Βανέσα Μπελ Κάλογουεϊ και Φίλιπ Έντουαρντ Βαν Λίαρ – αποτυπώνει το πρώτο ραντεβού του προέδρου των ΗΠΑ με τη σύζυγό του, μια καλοκαιρινή μέρα του 1989, όταν ο νεαρός τότε νομικός σύμβουλος Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να γοητεύσει τη δικηγόρο Μισέλ Ρόμπινσον.

«The Beatles: Eight days a week – The touring years»

Με μια συλλογή από σπάνιο αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ του – βραβευμένου με Όσκαρ – Ρον Χάουαρντ εξερευνά την ιστορία των Beatles, μέσα από τις συναυλίες τους, από τα πρώτα χρόνια τους στα μικρά κλαμπ του Λίβερπουλ, μέχρι τις παγκόσμιες τουρνέ σε γεμάτα στάδια σε όλον τον κόσμο. Η ταινία παρουσιάζει και καινούριες συνεντεύξεις με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Ρίνγκο Σταρ και άλλους, για να απεικονίσει την τρέλα της απίστευτης ανόδου του συγκροτήματος, καθώς και το μεγάλο βάρος που αυτή σήμαινε για τα τέσσερα μέλη του.

«Ρισάλτο»

Η κωμωδία του Βασίλη Βαφέα καταπιάνεται με το πώς οι νέοι, που είναι γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος της οικογένειάς τους και της κοινωνίας, που τη χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα. Ήρωάς της είναι ένας νέος, που ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία, ο επαγγελματικός του χώρος στον κόσμο του θεάματος που διψάει για λάμψη, χρήμα και εξουσία. Από την άλλη, η ασφυκτική οικογένεια και η κρίση. Ακόμα και ο έρωτας τον προδίδει. Θα βρει, τελικά, διέξοδο; Παίζουν οι Νίκος Πουρσανίδης, Αμαλία Αρσένη, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Πάνος Βίτσικας και Τάσος Ράπτης.

«Ο ενεχυροδανειστής»

Το βραβευμένο ασπρόμαυρο δράμα του 1964, σε σκηνοθεσία του – βραβευμένου με τιμητικό Όσκαρ – Σίντνεϊ Λιούμετ, κάνει μια σκοτεινή εξερεύνηση της ψυχής ενός ανθρώπου, που βασανίζεται από τον αφόρητο πόνο του παρελθόντος του. Με τους Ροντ Στάιγκερ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, και τους Τζέραλντιν Φιτζέραλντ, Μπροκ Πέτερς, Τζέιμ Σάντζεζ, Ρειμόν σεν Ζακ, Χουάνο Χερνάντεζ, Κρίσνα Κάουρ Κάλσα και τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Μόργκαν Φρίμαν, ένας Εβραίος καθηγητής, που επιβίωσε από το ολοκαύτωμα, εργάζεται ως ενεχυροδανειστής στη Νέα Υόρκη, σε έναν πλούσιο νέγρο του υποκόσμου που τον χρησιμοποιεί ως ανδρείκελο. Έτσι, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους εφιάλτες του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 13/10-19/10

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment