PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 3/9


Η καινούργια ταινία της Pixar, ένα αστυνομικό θρίλερ με τον Άντονι Χόπκινς και τρεις επανακυκλοφορίες είναι μόνο μερικές από τις νέες ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στα σινεμά.

Η υπερφυσική αναζήτηση ενός στυγερού δολοφόνου, η ενηλικίωση ενός dj – με σύγχρονη μουσική υπόκρουση, τα αντικρουόμενα συναισθήματα ενός κοριτσιού, η νέα γενιά μιας παλιάς γνωστής οικογένειας, η επίδραση των πολιτικών και πολεμικών συγκρούσεων στις ζωές των ανθρώπων, ένας ποιητικός ύμνος στη Φύση, εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης και η μετάλλαξη ενός βασιλιά ξετυλίγονται καρέ καρέ στη μεγάλη οθόνη, αυτήν την εβδομάδα.

«Το χάρισμα»

Το θρίλερ του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αφόνσο Ποϋάρτ – με τον βραβευμένο με Όσκαρ Άντονι Χόπκινς και τους Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν και Έιμπι Κόρνις – αφηγείται την ιστορία ενός βετεράνου πράκτορα του FBI και της συνεργάτιδάς του, οι οποίοι ζητούν τη βοήθεια ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού με υπερφυσικές δυνάμεις, για να εξιχνιάσουν μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Όμως, τα οράματα του γιατρού τον βάζουν στο στόχαστρο του στυγερού δολοφόνου.

«Η ταινία έχει την τέλεια ισορροπία δομής, υπόθεσης και χαρακτήρων. Είναι έξυπνη, αγωνιώδης και γεμάτη δράση. Ένιωσα άμεσα την πρόκληση να δω μέσα από το βλέμμα ενός ανθρώπου με υπερφυσικές δυνατότητες και να δώσω ζωή σε αυτές» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«We are your friends»

Ένας επίδοξος 23άχρονος dj είναι ο ήρωας της μουσικής ταινίας του Μαξ Τζόζεφ, με τους Ζακ Έφρον, Έμιλι Ρατατζκόφσκι, Τζόνι Γουέστον, Τζον Μπέρνταλ, Νταϊάνα Πρινς, Γουές Μπέντλεϊ, Σάιλο Φερνάντεζ και Άλεξ Σέιφερ. Βυθισμένος στον μαγικό κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής και της ανεξέλεγκτης νυχτερινής ζωής του Χόλυγουντ, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει, όταν γνωρίζει έναν έμπειρο dj, ο οποίος τον παίρνει υπό την προστασία του. Όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που ο νεαρός ερωτεύεται την κοπέλα του προστάτη του.

«Είναι μια σύγχρονη ιστορία ενηλικίωσης, με φόντο τη μουσική του σημερινού κόσμου: χορευτική, ηλεκτρονική, pop, trap, hip – hop και λίγη EDM» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Δουλέψαμε σκληρά, για να επιλέξουμε κομμάτια, που όχι μόνο θα ταίριαζαν στην ιστορία, αλλά θα συνεισέφεραν σε μία ισορροπημένη συλλογή διαφόρων ειδών, κάτω από την ευρύτερη ομπρέλα της χορευτικής/ηλεκτρονικής μουσικής. Η τέχνη του dj είναι το να αναμιγνύεις ανόμοια τραγούδια με τρόπο αρμονικό, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα συναισθηματικό ταξίδι για το κοινό σου. Πιστεύω ότι το έχουμε κάνει αυτό».

«Τα μυαλά που κουβαλάς»

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Πιτ Ντοκτέρ δημιουργεί μία ταινία κινουμένων σχεδίων που διεισδύει στο μυαλό ενός 11άχρονου κοριτσιού, το οποίο μετακομίζει από μία ήσυχη κωμόπολη στο πολύβουο Σαν Φρανσίσκο. Ενώ είναι ένα χαρούμενο παιδί, τα υπόλοιπα συναισθήματά του – ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη -, αρχίζουν να συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο. Έτσι, τα συναισθήματα γίνονται οι χαρακτήρες της ιστορίας.

«Όσο έκανα την ταινία, κατάλαβα ότι η οικογένεια και οι στενοί φίλοι με κάνουν ευτυχισμένο. Φυσικά, μοιράζομαι ευτυχισμένες στιγμές με πολλούς ανθρώπους, ενώ με άλλους εκνευρίζομαι, τους φοβάμαι ή με στεναχωρούν. Είναι το βάθος και η σύνθετη υφή όλων αυτών των συναισθημάτων, που μας συνδέουν πραγματικά με τους άλλους ανθρώπους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

«Τρελό θηριοτροφείο: Η νέα γενιά»

Οι σεναριογράφοι του «Βρέχει κεφτέδες» και των «Αφεντικών για σκότωμα», Τζόναθαν Γκόλντσταϊν και Τζον Φράνσις Ντέιλι, κάνουν το σκηνοθετικό τους ντεμπούτο με μια ακόμα συνέχεια των κλασσικών πλέον κωμωδιών της σειράς «Τρελό θηριοτροφείο». Με τους Εντ Χελμς, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Λέσλι Μαν, Κρις Χέμσγουορθ, Σκάιλερ Γκιζόντο, Στιλ Στέμπινς, Τζέβι Τσέις και Μπέβερλι Ντ’ Άντζελο, η νέα γενιά των Γκρίσγουολντ, τους οποίους πρωτογνωρίσαμε πριν από 30 χρόνια περίπου, πηγαίνει μια εκδρομή, που κατακλύζεται από ατυχή απρόοπτα.

«Η σκλάβα της αγάπης»

Εστιάζοντας στις ανατροπές που φέρνουν στις ζωές των πρωταγωνιστών της οι κοσμογονικές ιστορικές αλλαγές, η αισθηματική ταινία του 1976, με τη σκηνοθετική υπογραφή του – βραβευμένου με Όσκαρ – Ρώσου σκηνοθέτη Νικίτα Μιχάλκοφ, μας μεταφέρει στη Ρωσία, αμέσως μετά την επανάσταση του 1917, όταν μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ «Κόκκινων» και «Λευκών». Με τους Ελένα Σολοφέι, Ροντιόν Νακαπέτοφ, Αλεξάντρ Καλιάγκιν, Όλεγκ Μπασιλασβίλι και Κονσταντίν Γκριγκόρεφ, οι ηθοποιοί και τα μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου υποχρεώνονται να πάρουν θέση και να πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους, όταν η σύγκρουση εισχωρεί ακόμα και μέσα στο κινηματογραφικό πλατό.

«Ντερσού Ουζάλα»

Βασισμένο σε δύο βιβλία του Ρώσου τοπογράφου/εξερευνητή Βλαδιμίρ Αρσένιεφ, το οικολογικό δράμα του Ιάπωνα δημιουργού Ακίρα Κουροσάβα, το οποίο, υμνώντας τη Φύση, αποτυπώνει τη ζωή ενός σοφού ανθρώπου στα βουνά, απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 1976. Πρόκειται για ένα οπτικό ποίημα, στο οποίο οι Γιούριλι Σόλομιν, Μαξίμ Μουνζούκ και Μιχαήλ Μπικλόφ ξετυλίγουν την ιστορία του συγγραφέα, όταν στάλθηκε με την ομάδα του να χαρτογραφήσει την περιοχή Ουσούρι της Σιβηρίας, το 1902. Με οδηγό έναν γηγενή, ο οποίος μπορεί να μιλάει με το νερό, τη φωτιά και τον άνεμο, ο εκπρόσωπος του πολιτισμού και των επιστημών αποδεικνύεται ανίδεος και αδαής μπροστά στο μεγαλείο της Φύσης, που το κοιτάμε, αλλά δεν το βλέπουμε.

«Φάλσταφ (Οι καμπάνες του μεσονυχτίου)»

Το δράμα του – υποψήφιου για Όσκαρ – Αμερικανού σκηνοθέτη θεάτρου και κινηματογράφου, ηθοποιού, σεναριογράφου και παραγωγού Όρσον Γουέλς – με τον ίδιο και τους Κιθ Μπάξτερ, Τζον Γκίλγκουντ, Ζαν Μορό, Μάργκαρετ Ράδερφορντ, Μαρίνα Βλαντί, Μάικλ Όλντριτζ και Γουόλτερ Κιάρι – κέρδισε το βραβείο της 20ής επετείου του Φεστιβάλ Καννών, το 1966. Η ταινία αποτελεί μια συρραφή αποσπασμάτων των έργων του Σαίξπηρ «Ερρίκος ο Δ΄», «Οι εύθυμες κυράδες του Γουίντσορ», «Ερρίκος ο Ε΄» και «Ριχάρδος ο Β΄», αλλά βασίζεται και στο θεατρικό έργο «Πέντε βασιλιάδες», στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Γουέλς, σε ηλικία 25 ετών. Στο επίκεντρο της ιστορίας, είναι ο γιος του σφετεριστή του θρόνου της Αγγλίας, Ερρίκου του Δ΄, ο Φάλσταφ, ο οποίος προτιμά την παρέα ενός εύθυμου γέρου, που ζει σε πορνείο. Όμως, όταν ανεβαίνει στον θρόνο ως Ερίκος ο Ε΄, απαρνείται τον φίλο και πνευματικό του πατέρα και τον εξορίζει από την αυλή.

«The Transporter Refueled»

Πολυτελή γρήγορα αυτοκίνητα, εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης και συγκρούσεων και μια ληστεία που πάει στραβά. Οι παραγωγοί της τριλογίας «Taken» χτίζουν από την αρχή τον ανεξέλεγκτο και καταιγιστικό κόσμο του «Transporter», χωρίς όμως τον Τζέισον Στέιθαμ στον ρόλο του Φρανκ Μάρτιν, ο οποίος περνάει στα χέρια του Εντ Σκράιν, γνωστού από τη συμμετοχή του στο «Game of Thrones».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment