PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 31/3


Έξι νέες ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και όλες αποτελούν ενδιαφέρουσες σινεφίλ επιλογές.

Η αμείλικτη φωνή της ζούγκλας του Αμαζονίου, ένα μάθημα που δεν τηρείται από τον ίδιο του το δάσκαλο, ένας μυστηριώδης εγκλωβισμός, ο χειρότερος άλτης στην ιστορία του σκι, η διάσωση του Λούβρου από τους ναζί, η βίαιη ανατροπή μιας ήσυχης καθημερινότητας και το παρασκήνιο ενός πραξικοπήματος δεσπόζουν στη μεγάλη οθόνη, αυτήν την εβδομάδα.

«Στην αγκαλιά του φιδιού»

Αντλώντας έμπνευση από τα ημερολόγια του Ολλανδού εξερευνητή Θίοντορ Κοχ Γκράμπεργκ και του Αμερικανού Ρίτσαρντ Έβανς, ο 35άχρονος Κολομβιανός σκηνοθέτης Σίρο Γκέρα υφαίνει ένα μαγικό πέπλο γύρω από τον Αμαζόνιο της Κολομβίας, δημιουργώντας μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δύο κόσμων, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών 2015 και ήταν υποψήφια για το φετινό Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Σε μια απόπειρα να μιλήσει με υπέροχες ασπρόμαυρες εικόνες για την αθόρυβη καταπάτηση των ηθών και τη βίαιη εξαφάνιση των πολιτισμών τού Αμαζονίου, ο σκηνοθέτης αφήνει τους ιθαγενείς να μιλήσουν τη γλώσσα τους, για να ακουστεί η ίδια η φωνή τού ποταμού και της αμείλικτης ζούγκλας.

Με τους Νίλμπιο Τόρες, Γιαν Μπιζοβέ, Αντόνιο Μπολιβάρ και Μπριόν Ντέιβις, δύο επιστήμονες – με απόσταση δεκαετιών μεταξύ τους – αναζητούν, στον Αμαζόνιο, ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο Σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, η σχέση τους μαζί του θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή.

«Το μάθημα»

Το πολυβραβευμένο δράμα των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ – με τους Μαργκίτα Γκόσεβα, Ιβάν Μπάρνεφ και Ιβάν Σάβοφ – εκτυλίσσεται σε μία μικρή πόλη της Βουλγαρίας, όπου μια νεαρή καθηγήτρια ψάχνει τον κλέφτη στην τάξη της, για να του δώσει ένα μάθημα για το σωστό και το λάθος. Όταν θα πνιγεί στα χρέη και θα απειληθεί ακόμα και η ζωή του παιδιού της, θα τηρήσει αυτό που η ίδια δίδαξε; Και όταν ανακαλύψει τον μαθητή που έκλεψε, τι θα κάνει;

«10 Cloverfield Lane»

Ο σκηνοθέτης του «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει», Τζ. Τζ. Έιμπραμς, ανέλαβε την παραγωγή του σίκουελ του επιτυχημένου θρίλερ του 2008, «Cloverfield», με τον Νταν Τράχτενμπεργκ να κάθεται στην καρέκλα τού σκηνοθέτη αυτήν τη φορά. Με τους Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζον Γκούντμαν και Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, μια νεαρή κοπέλα, ξυπνώντας μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα, βρίσκεται στο υπόγειο ενός ανθρώπου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι την έσωσε από μια χημική επίθεση, που έκανε ένα τέρας. Είναι αλήθεια αυτό ή όχι; Όταν προσπαθήσει να αποδράσει, θα το μάθει.

«Έντι ο αετός»

Η πραγματική ιστορία τού χειρότερου άλτη του σκι στην ιστορία του αθλήματος, ο οποίος έγινε σύμβολο της επιμονής και του αλύγιστου ανθρώπινου πνεύματος, ζωντανεύει στη συγκινητική κωμωδία του Ντέξτερ Φλέτσερ, με τον Τάρον Έτζερτον, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Χιου Τζάκμαν και τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Κρίστοφερ Γουόκεν.

Με εμπόδια το βάρος του, την έλλειψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης, την κακή του όραση και την υψοφοβία του, και με όπλα την καλή διάθεση, την αισιοδοξία και, πάνω από όλα, την ακλόνητη επιμονή του, ο Μάικλ Έντουαρντς, εντελώς αυτοχρηματοδοτούμενος, δουλεύοντας ως σοβατζής για να ζήσει, και μετά από πολλές καταστροφικές προσπάθειες, ήταν ο πρώτος αθλητής, που εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στο άλμα με σκι, στους Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι, το 1988. Παρά το ότι κατέκτησε την τελευταία θέση, έγινε διάσημος, κερδίζοντας τον θαυμασμό και την αγάπη των φαν του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η κιβωτός των ανθρώπων»

Ο μεγάλος Ρώσος σκηνοθέτης Αλεξάντρ Σοκούροφ εξερευνά ένα ιστορικό κεφάλαιο, συνθέτοντας μέσα από πλάνα αρχείων ένα δράμα για την τέχνη, τον πολιτισμό, τον πόλεμο και για το τι ακριβώς είναι αυτό, που μας κάνει ανθρώπους. Οι Τζοάνα Κόρταλς Άλτες, Λουίς Ντο ντε Λενκεσένγκ, Βίνσεντ Νέμεθ και Μπέντζαμιν Ούτζεραθ μάς μεταφέρουν στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν το Παρίσι και έπεσε στα χέρια τους το Μουσείο του Λούβρου. Η ταινία εστιάζει στη συνεργασία μεταξύ του Γερμανού αξιωματικού Κόμη Βολφ Μέττερνιχ και του Γάλλου διευθυντή του Μουσείου, Ζακ Ζογιάρ, για τη διάσωση αυτής της ζωντανής κιβωτού του ανθρώπινου πολιτισμού.

«Suntan»

https://www.youtube.com/watch?v=pcGXr8D1Lzc

Στην αισθηματική κομεντί του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγκου, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Χαρά Κότσαλη και Μάρκους Κόλεν, ένας εσωστρεφής και μοναχικός γιατρός πηγαίνει στην Αντίπαρο, για να αναλάβει την τοπική κλινική. Η ήρεμη ζωή του ανατρέπεται βίαια από μια ξέφρενη ομάδα τουριστών και από τον έρωτα.

«Το λευκό πραξικόπημα»

Το ντοκιμαντέρ του 1973, σε σκηνοθεσία των Γουόλτερ Χαϊνόφσκι και Τζέραρντ Σόιμαν, αποτυπώνει το πραξικόπημα του Αουγκούστο Πινοσέτ εναντίον του προέδρου της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλιέντε, τον Σεπτέμβριο του 1973, αποκαλύπτοντας τον ρόλο της CIA και τη χρηματοδότηση – με εκατομμύρια δολάρια – των προβοκατόρων που οδήγησαν τη Χιλή σε αναστάτωση.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 31/3-6/4

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment