PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 3/11


Εβδομάδα με μεγάλο κινηματογραφικό ενδιαφέρον και αρκετές οι ταινίες που ξεχωρίζουν. Ανθρώπινες και κοινωνικές πτυχές, παράτολμες αποκαλύψεις, δράση, τρόμος, αντίσταση, εκδίκηση, ενηλικίωση, πολιτισμικές προκαταλήψεις και παραμυθένια αισιοδοξία συνθέτουν τις κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.

«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»

Βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, το δράμα του Κεν Λόουτς στρέφεται με πολιτική και κριτική οξύτητα απέναντι στα μελανά σημεία ενός συστήματος, που επιβιώνει παρασιτικά πάνω στη σημερινή κοινωνία. Η ταινία αποτυπώνει τον αγώνα ενός φιλήσυχου ηλικιωμένου ανθρώπου, ο οποίος, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, βρίσκεται σε αδιέξοδο, όταν, από τη μία, η πολιτεία τον κρίνει ακατάλληλο να εργαστεί και, από την άλλη, η γραφειοκρατία τού μπλοκάρει το επίδομα για μια αξιοπρεπή ζωή. Παίζουν οι Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, Ντίλαν Φίλιπ Μακίρναν, Νάταλι Αν Τζέιμσον και Κόλιν Κουμπς.

«Σνόουντεν»

Ο – βραβευμένος με τρία Όσκαρ – Όλιβερ Στόουν μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την πραγματική ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, του Αμερικανού τεχνικού που εργαζόταν για την NSA και τη CIA και διοχέτευσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης, που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις. Με τον Τζόζεφ Γκόρντον – Λέβιτ, τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Μελίσα Λίο και Νίκολας Κέιτζ, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Τομ Γουίλκινσον και τους Σαϊλίν Γούντλι, Ζάκαρι Κουίντο, Σκοτ Ίστγουντ, Τίμοθι Όλιφαντ και Ρις Ίφανς, η βιογραφική αυτή ταινία βασίζεται στα βιβλία «Time of the Octopus» του δικηγόρου του Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσερένα, και «Φάκελος Σνόουντεν: Η ιστορία του Νο 1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο» του δημοσιογράφου του Guardian, Λουκ Χάρντινγκ.

Αφού είχαν ήδη κυκλοφορήσει ένα – βραβευμένο με Όσκαρ – ντοκιμαντέρ για την πορεία του Σνόουντεν και αρκετά βιβλία με αυτό το θέμα, ο Όλιβερ Στόουν θέλησε να προσθέσει κάτι νέο σε επίπεδο πληροφόρησης, διερευνώντας τι συνέβαινε στο μυαλό του Σνόουντεν, τι τον ώθησε στις αποκαλύψεις, το αν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των κινήσεών του όταν εγκατέλειψε την αγαπημένη του και βρήκε το θάρρος να ακολουθήσει την προσωπική ηθική και τις αρχές του, παραβλέποντας τις σοβαρές συνέπειες.

«7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα»

Βασισμένη στο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Πάτρικ Νες, «Το τέρας έρχεται», η ταινία φαντασίας του Ισπανού σκηνοθέτη Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα είναι μια άγρια και, ταυτόχρονα, τρυφερή ιστορία για το κουράγιο, την πίστη και την αλήθεια. Με τις – υποψήφιες για Όσκαρ – Φελίσιτι Τζόουνς και Σιγκούρνι Γουίβερ και τους Λούις ΜακΝτάγκαλ, Τόμπι Κέμπελ, Τζέραλντιν Τσάπλιν και Λίαμ Νίσον, ένα δωδεκάχρονο αγόρι έχει να αντιμετωπίσει τη σοβαρή ασθένεια της μητέρας του, την αυταρχική γιαγιά του και τον καθημερινό εκφοβισμό από τους συμμαθητές του. Ξαφνικά, ένα βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένα τέρας εμφανίζεται στο παράθυρό του και απαιτεί να ανταλλάξουν τις ιστορίες τους.

«Μόνος στο Βερολίνο»

Βασισμένο στο διεθνές μπεστ σέλερ του Χανς Φάλαντα, το δράμα του Βίνσεντ Πέρεζ, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Έμα Τόμσον και τους Μπρένταν Γκλίζον και Ντάνιελ Μπρουλ, μας μεταφέρει στη Γερμανία του 1940, όπου ένα ζευγάρι, μετά τον θάνατο του μοναχογιού του σε μια μάχη, αποφασίζει να αντισταθεί στον Χίτλερ και τους ναζί. Έτσι, αρχίζει να γράφει ανώνυμα μηνύματα, που καλούν τον λαό να ξεσηκωθεί, και τα αφήνει στα γραμματοκιβώτια όλου του Βερολίνου. Σύντομα, ένας επιθεωρητής της Γκεστάπο αναλαμβάνει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

«Blood father: Βίαιη δικαιοσύνη»

Το θρίλερ δράσης του Ζαν Φρανσουά Ρισέ, με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Μελ Γκίμπσον και τους Ελίζαμπεθ Ρομ, Γουίλιαμ Μέισι, Ράιαν Ντόρσεϊ, Έριν Μοριάρτι, Ντιέγκο Λούνα, Τόμας Μαν και Μάικλ Παρκς, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πίτερ Κρεγκ. Ήρωας του είναι ένας πρώην κατάδικος, ο οποίος είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του, που έχει παγιδευτεί από τον φίλο της σε μια πλεκτάνη, με αποτέλεσμα να την κυνηγά ανελέητα ένα καρτέλ ναρκωτικών.

«Στη σκιά του φόβου»

Αποτελώντας την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Ιρανού σκηνοθέτη Μπαμπάκ Ανβαρί, το μεταφυσικό θρίλερ τρόμου, που απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας 2016, μας μεταφέρει στην Τεχεράνη του 1988, όπου ο πόλεμος Ιράν – Ιράκ μαίνεται για όγδοη χρονιά. Μια μητέρα με το κοριτσάκι της προσπαθούν απεγνωσμένα να μείνουν μαζί, εν μέσω των βομβαρδισμών και της αιματηρής επανάστασης. Καθώς η μικρή αρρωσταίνει όλο και περισσότερο, γίνεται φανερό ότι κάτι απόκοσμο και μοχθηρό την έχει στοιχειώσει. Πρωταγωνιστούν οι Ναργκές Ρασιντί, Αβίν Μανσαντί, Μπόμπι Ναντερί, Ρέι Χαρατιάν και Αράς Μαραντί.

«Invisible»

Έχοντας αποσπάσει τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α΄ ανδρικού ρόλου για τον Γιάννη Στάνκογλου, στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, το υπαρξιακό αστικό γουέστερν του Δημήτρη Αθανίτη αναδεικνύει ανατριχιαστικά πώς οι αδύνατοι και υποτιμημένοι μπορούν να μετατραπούν στην πιο επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα της κοινωνίας, περιμένοντας απλά να εκραγούν και να εκδικηθούν. Με τους Κόρα Καρβούνη, Κώστα Ξυκομηνό, Εύα Στυλάντερ, Μενέλαο Χαζαράκη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη και Χρήστο Μπενέτση να συμπληρώνουν το καστ, ένας μοναχικός άνδρας απολύεται από το εργοστάσιο, όπου εργάζεται. Νιώθοντας θύμα μιας ακραίας αδικίας, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη. Όμως, δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του, ο οποίος πρέπει να παλέψει με τον κόσμο των μεγάλων. Έναν κόσμο αόρατο.

«Αφερίμ»

Σαν μια πολιτισμική καταγραφή του 19ου αιώνα, το ασπρόμαυρο βαλκανικό γουέστερν του Ράντου Ζούντε κέρδισε την Αργυρή Άρκτο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το Μεγάλο Βραβείο της πόλης της Λισαβόνας στο Φεστιβάλ Indie Lisboa και είναι η επίσημη πρότασης της Ρουμανίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Με τους Τεοντόρ Κόρμπαν, Μιχάι Ρουμανέσκου, Μιχάι Κομανόιου και Τόμα Κούζιν, το 1835, ένας αστυνομικός και ο γιος του διασχίζουν τη ρουμανική ύπαιθρο, αναζητώντας έναν τσιγγάνο σκλάβο που κατηγορείται ότι πλάνεψε τη γυναίκα του τοπικού άρχοντα. Στη μικρή τους οδύσσεια, συναντούν ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων και πεποιθήσεων, που βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλον, αναπαράγοντας προκαταλήψεις που περνάνε από γενιά σε γενιά. Ακόμα και όταν βρίσκουν τον σκλάβο, η περιπέτειά τους απέχει πολύ από το τέλος της…

«Οι Ευχούληδες»

Οι δημιουργοί του «Σρεκ» επανέρχονται με ένα μιούζικαλ φαντασίας κινουμένων σχεδίων, που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, σε σκηνοθεσία των Μάικ Μίτσελ και Γουόλτ Ντορν. Αποδεικνύοντας ότι καθένας μπορεί να καταφέρει την αλλαγή μέσα από τη θετική σκέψη και τις δράσεις του και τονίζοντας τη σημασία τού να κάνουμε το σωστό, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε ανυπέρβλητα εμπόδια, οι χαριτωμένοι και υπερβολικά αισιόδοξοι Ευχούληδες μάς ξεναγούν στον πολύχρωμο κόσμο τους. Ύστερα από μια κακόβουλη εισβολή στο χωριό τους, δύο αταίριαστοι σύντροφοι προσπαθούν να ανεχτούν ο ένας τον άλλον, σε ένα περιπετειώδες ταξίδι, με σκοπό τη διάσωση των φίλων τους.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 3/11-9/11

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment