PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 30/6


Τρεις νέες ταινίες και ένα κλασικό αριστούργημα σε επανέκδοση κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μια αγωνιώδης σάτιρα των ΜΜΕ και του χρηματοοικονομικού συστήματος, μια απρόσμενη επιστροφή που ανατρέπει τις ισορροπίες, μια τρυφερή φιλία με έναν γλυκύτατο γίγαντα και μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών αποτελούν τις λιγοστές κινηματογραφικές επιλογές.

«Το παιχνίδι του χρήματος»

Η – υποψήφια για Όσκαρ – ηθοποιός Τζόντι Φόστερ σκηνοθετεί ένα αγωνιώδες θρίλερ, που εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, σατιρίζοντας τα media και το χρηματοοικονομικό σύστημα. Με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Τζούλια Ρόμπερτς, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Τζορτζ Κλούνεϊ και τους Τζακ Ο’ Κόνελ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο και Ντομινίκ Γουέστ, ένας οικονομικός αναλυτής παρουσιάζει μία δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, που τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά την επίμονη προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής εισβάλλει στο στούντιο και, σε απευθείας μετάδοση, τον κρατά όμηρο μαζί με την παραγωγό της εκπομπής.

Η Τζόντι Φόστερ εξηγεί: «Μου αρέσει αυτή η ταινία, γιατί έχει δύο πράγματα, που κάποιος μπορεί να θεωρήσει αντίθετα. Από τη μια, είναι ένα καταιγιστικό θρίλερ για το ευρύ κοινό. Από την άλλη, σε συγκινεί μια αληθινή ιστορία, και αυτός είναι ο λόγος που πάμε σινεμά. Για μένα, το πιο συναρπαστικό κομμάτι της ιστορίας, εκτός από την αστυνομία, τα ελικόπτερα, τα όπλα, τις βόμβες και την αγωνία, είναι το πώς αυτός ο άνθρωπος αρχίζει ως επιφανειακός κούφιος τύπος, που είναι επιτυχημένος στη δουλειά του, και, σε μια δύσκολη στιγμή, με τη βοήθεια της συνεργάτιδάς του, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βρίσκει την ανθρωπιά του, ωριμάζει, εξελίσσεται και αλλάζει».

«Δύο σεφ για μια γυναίκα»

Στη γαλλική κωμωδία του Φλοράν Εμίλιο Σιρί, με τους Φρανκ Ντιμπός, Ζεράρ Λανβέν, Πασκάλ Αμπιγιό και Όντρεϊ Ντάνα, ένας σεφ, ο οποίος είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου του αστεριού Michelin, ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του και εργάζεται στο εστιατόριό της, που το κληρονόμησε από τον προηγούμενο άντρα της, που χάθηκε στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης, το 2004. Όμως, όλα ανατρέπονται, όταν ο χαμένος σύζυγος επιστρέφει.

«Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας»

Η πολυαγαπημένη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ, του μεγάλου παραμυθά που έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος δημιουργεί μία τρυφερή ταινία φαντασίας για όλη την οικογένεια. Ο – επίσης βραβευμένος με Όσκαρ – Μαρκ Ράιλανς και οι Ρεμπέκα Χολ, Ρούμπι Μπάνρχιλ, Τζεμέιν Κλέμεντ και Μπιλ Χέιντερ ξετυλίγουν την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, που συναντά έναν μυστηριώδη γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της χώρας του. Μαζί, θα αντιμετωπίσουν πανίσχυρους γίγαντες, για να σώσουν την Αγγλία, και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

«Ο Νονός»

Έχοντας μείνει στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, το επικό αστυνομικό δράμα του 1972, δημιουργημένο από τον πολυβραβευμένο Αμερικανό σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό του κινηματογράφου, Φράνσις Φορντ Κόπολα, και βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο, είναι ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο της ανόδου της ιταλικής μαφίας στην Αμερική, μέχρι σχεδόν και την τελική της πτώση. Η ταινία απέσπασε περισσότερα από είκοσι βραβεία, μεταξύ των οποίων τρία Όσκαρ (ήταν υποψήφια για άλλα οκτώ), πέντε Χρυσές Σφαίρες και ένα Γκράμι.

Ο Μάρλον Μπράντο, ο οποίος βραβεύτηκε με το Οσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως πατριάρχης της οικογένειας Κορλεόνε, οι – επίσης βραβευμένοι με Όσκαρ – Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντιβάλ και Νταϊάν Κίτον και οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Τζέιμς Κάαν και Ρίτσαρντ Καστελάνο μάς μεταφέρουν στο 1945, όπου ένας ηλικιωμένος επικεφαλής της Μαφίας, o Βίτo Κoρλεόvε, γιορτάζει με τους γιους του τον γάμο της κόρης του. Μετά τη γαμήλια δεξίωση, οι Κoρλεόvε έχουν μια συνάντηση με μια εξίσου ισχυρή, αλλά αντίπαλη οικογένεια της Μαφίας. Η άρνησή τους σε μια πιεστική πρόταση πυροδοτεί έναν ανελέητο πόλεμο.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 30/6-6/7

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment