PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 29/9


Συνολικά, εννέα ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες: περιπέτειες, δραματικές, animation, θρίλερ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των απαιτήσεων του κοινού.

Μια τρομακτική οντότητα που παραμονεύει στο σκοτάδι, μια στέγη για παράξενα παιδιά, μια τεράστια οικολογική καταστροφή, μια ανθεκτική σχέση, μια ένοχη αποκάλυψη, μια τρυφερή εξαφάνιση, τρία ονειροπόλα παιδιά σε έναν κόσμο που δεν χωρά ήρωες, ένα λουκάνικο με υπαρξιακές ανησυχίες και μια γαλαξιακή πριγκίπισσα χρωματίζουν τον κινηματογραφικό καμβά αυτής της εβδομάδας.

«Μη σβήσεις το φως»

Κάτι πολύ κακό παραμονεύει στο σκοτάδι, στο μεταφυσικό θρίλερ τρόμου του Ντέιβιντ Σάντμπεργκ, με τους Μαρία Μπέλο, Τερέζα Πάλμερ, Μπίλι Μπερκ, Αλίσια Βέλα Μπέιλι, Γκάμπριελ Μπέιτμαν και Αλεξάντερ ΝτιΠέρσια. Μια τρομακτική οντότητα, που συνδέεται μυστηριωδώς με τη μητέρα δύο παιδιών, δοκιμάζει την πνευματική τους ισορροπία και απειλεί την ασφάλειά τους. Καθώς η ζωή όλων κινδυνεύει, το μυστήριο πρέπει να λυθεί. Όμως, δεν πρέπει ποτέ να σβήνουν τα φώτα.

«Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά»

Ο ευφάνταστος Τιμ Μπάρτον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο παγκόσμιο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Ράνσομ Ριγκς, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη περιπέτεια φαντασίας, με πρωταγωνιστές τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τους Έισα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Έλα Περνέλ και Άλισον Τζάνεϊ. Ακολουθώντας τα μυστηριώδη στοιχεία που του άφησε ο παππούς του, ένα αγόρι βρίσκει ένα μαγικό μέρος, με παράξενους ενοίκους, οι οποίοι διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις. Και τότε, ανακαλύπτει ότι μόνο το δικό του ασυνήθιστο χάρισμα μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους, από τους πολύ επικίνδυνους εχθρούς τους.

«Με ρούφηξαν και με στοίχειωσαν αυτόματα οι μυστηριώδεις εικόνες της ιστορίας, που έγραψε ο Ράνσομ Ριγκς, και ήξερα από την πρώτη στιγμή πως θέλω πολύ να διηγηθώ κι εγώ την ιστορία αυτών των παιδιών. Ένα κορίτσι πιο ελαφρύ κι από τον άνεμο, ένα αγόρι, στο στομάχι του οποίου κατοικούν μέλισσες, μια γυναίκα που μεταλλάχθηκε σε πτηνό – ήταν ξεκάθαρα ένας κόσμος, τον οποίο ήθελα να εξερευνήσω. Έτσι, έκανα μια ταινία για όλους αυτούς» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας του βιβλίου τονίζει: «Θα ήταν τιμή μου, ακόμη κι αν μια ιστορία μου ενέπνεε τον Τιμ Μπάρτον να κάνει απλώς μια ζωγραφιά σε χαρτοπετσέτα. Το να στέκομαι σε απόσταση αναπνοής και να τον παρακολουθώ να βάζει όλο του το είναι στην ταινία, που εμπνεύστηκε από το βιβλίο μου, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος, ούτε αν είχα ηλεκτρόδια στα δάχτυλα των ποδιών μου!».

«Deepwater Horizon»

Στο περιπετειώδες θρίλερ του, ο Πίτερ Μπεργκ αποτυπώνει το χρονικό μιας από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, και την άγνωστη ιστορία που κρυβόταν πίσω της. Στις 20 Απριλίου του 2010, στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, στον Κόλπο του Μεξικού, η ανθρώπινη απληστία και το ανήθικο κυνήγι του κέρδους τεράστιων επιχειρήσεων προκάλεσαν τη μεγαλύτερη διαρροή πετρελαίου, τα γεγονότα της οποίας όλος ο πλανήτης παρακολούθησε παγωμένος, για 87 ολόκληρες μέρες. Με τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Κέιτ Χάντσον και Τζον Μάλκοβιτς και τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Κερτ Ράσελ και Τζίνα Ροντρίγκεζ, η ταινία αποτελεί φόρο τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες, ο ηρωισμός των οποίων έμελλε να σώσει πολλά μέλη του πληρώματος και να αλλάξει τις ζωές όλων για πάντα.

«Ma ma»

Το δράμα του Ισπανού σκηνοθέτη Χούλιο Μεντέμ μιλάει για τη ζωή, τον θάνατο, τον ρομαντισμό, τη μητρότητα και το μεγαλείο μιας γυναίκας να αντιμετωπίζει με το ίδιο σθένος τις τραγωδίες και τα θαύματα. Με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Πενέλοπε Κρουζ και τους Λούις Τοσάρ και Άλεξ Μπρέντεμιλ, μία γυναίκα, που την εγκατέλειψε ο σύζυγός της, ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού. Η γνωριμία της με έναν άνδρα, ο οποίος περνάει το προσωπικό του δράμα, εξελίσσεται σε έναν δυνατό δεσμό, που θα αντέξει τις ανατροπές στις ζωές τους.

«Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο»

Στο ρουμανικό δράμα του Άντριαν Σιτάρου, το οποίο έχει αποσπάσει βραβεία σε τρία Φεστιβάλ, ένας πατέρας απολαμβάνει τον ρόλο του ως αρχηγός, σε ένα οικογενειακό δείπνο με τα παιδιά του και τους συντρόφους τους. Η ατμόσφαιρα αλλάζει απότομα, όταν ένας από τους γιους του αποκαλύπτει ότι το όνομα του πατέρα εμφανίστηκε σε ιστορικά έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι κατέδιδε γυναίκες, που ήθελαν να κάνουν έκτρωση, παρά την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι το 1989. Πρωταγωνιστούν οι Άντριαν Τιτιένι, Αλίνα Γκριγκόρε, Ρόμπι Ουρς, Μπογκντάν Αλμπουλέσκου και Κριστίνα Ολτεάνου.

«Ηρωικοί Πιονέροι»

Στο επίκεντρο του ρωσικού δράματος της Νατάλια Κουντριάσοβα – με την ίδια και τους Ντάρια Μορόζ, Αλεξέι Μίτιν και Βάρια Σαμπλάκοβα – είναι τρία παιδιά, που μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πρωτοπόρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν και, με οδηγό τους, τη σοβιετική ιδεολογία, ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, αν και καταξιωμένοι επαγγελματικά, ζουν σε μια άλλη Ρωσία, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα.

«Πάρτι με… λουκάνικα»

Στην οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων των Γκρεγκ Τίρναν και Κόνραντ Βέρνον, ένα λουκάνικο διακατέχεται από υπαρξιακές αγωνίες και ερωτήματα σχετικά με τον προορισμό του στον μάταιο τούτο κόσμο. Ποια είναι η ημερομηνία λήξης του; Είναι το άλλο του μισό ένα αφράτο ψωμάκι; Για ποιον λόγο τού κολλάνε η κέτσαπ και η μουστάρδα; Έτσι, μαζί με άλλα τρόφιμα, αρχίζουν να αναζητούν τι ακριβώς συμβαίνει, όταν εγκαταλείπουν τον οικείο κόσμο του σούπερ μάρκετ και καταλήγουν στο καλάθι της νοικοκυράς.

«Αναμνήσεις»

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νταβίντ Φοενκινός, «Les souvenirs», η συγκινητική γαλλική κωμωδία του Ζαν Πολ Ρουβέ αποτυπώνει την τρυφερή σχέση ενός εγγονού και της γιαγιάς του, η οποία, λίγες μέρες μετά τον εγκλεισμό της – από τους αγαπημένους της γιους – ​​σε έναν οίκο ευγηρίας, εξαφανίζεται, καθώς αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί με όλους τους γέρους. Αναζητώντας την, ο νεαρός θα την εντοπίσει εκεί, που την έφεραν οι γλυκές της αναμνήσεις και η επιθυμία της να συνεχίσει να ζει «ελεύθερα». Παίζουν οι Μισέλ Μπλανκ, Ανί Κορντί, Ματιέ Σπινοζί, Σαντάλ Λομπί και Γουίλιαμ Λέμπγκιλ.

«Barbie: Στην περιπέτεια του Διαστήματος»

Η Barbie επιστρέφει μέσα από τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων των Άντριου Ταν και Μάικλ Γκογκέν. Αυτή τη φορά, είναι μια γαλαξιακή πριγκίπισσα, που ταξιδεύει σε έναν όμορφο νέο πλανήτη, για να συνεργαστεί με μια ειδική ομάδα διάσωσης, προκειμένου να σώσουν τα αστέρια, που αρχίζουν να σβήνουν και να σταματούν τον ονειρικό τους χορό στον ουρανό.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 29/9-5/10

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment