PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 28/7


Μυστήριο, επιστημονική φαντασία, έρωτας, απελευθέρωση, συγκρούσεις, περίπλοκες σχέσεις και πολύ χιούμορ είναι οι ταινίες που συνθέτουν τις επιλογές αυτής της εβδομάδας.

«Ποιος κλέβει ποιον;»

Γεμάτο εκκεντρικούς χαρακτήρες, που ακόμα και όταν δεν φορούν μάσκες, κρύβουν πολλά διαφορετικά πρόσωπα, το αστυνομικό θρίλερ του Ντάνιελ Καλπαρσόσο – με τους Λούις Τόσαρ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, Ραούλ Αρέβαλο και Χοσέ Κορονάδο – είναι η μεγαλύτερη ισπανική επιτυχία της χρονιάς. Έξι μεταμφιεσμένοι ένοπλοι άνδρες επιτίθενται σε μια τράπεζα στη Βαλένθια. Όλα περιπλέκονται, όταν ο διευθυντής της αποκαλύπτει ένα μυστικό κρυμμένο σε κάποιο από τα χρηματοκιβώτια. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος ληστεύει ποιον; Ποιος εμπλέκεται και ποιος είναι το κορόιδο; Όλοι έχουν κάτι να κρύψουν.

«Η Μάγκι έχει σχέδιο»

Η – βραβευμένη με Όσκαρ – Τζούλιαν Μουρ, ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Ίθαν Χοκ, και οι Γκρέτα Γκέργουικ, Μπιλ Χέιντερ, Μάγια Ρούντολφ και Τράβις Φάιμελ πρωταγωνιστούν στην κωμωδία της Ρεμπέκα Μίλερ. Ηρωίδα της ταινίας είναι μια δραστήρια τριαντάρα Νεοϋορκέζα, που αποφασίζει να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο. Και τότε, ερωτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή της. Όμως, το αντικείμενο του πόθου της έχει μια ευφυέστατη σύζυγο.

«Μαμάδες με κακή διαγωγή»

Οι Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ, σεναριογράφοι του «The hangover», αυτή τη φορά, καταπιάνονται με τον «παρεξηγημένο» ρόλο της μαμάς, δημιουργώντας μια κωμωδία με τους Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ και Τζάντα Πίνκετ Σμιθ. Τα ηνία κρατάει μια εξαντλημένη μητέρα, η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες και επιδίδονται σε ξέφρενη διασκέδαση, κραιπάλη και απαγορευμένες απολαύσεις, που τις φέρνουν αντιμέτωπες με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

«Πού πάω Θεέ μου;»

Μέχρι πού θα έφτανε ένας δημόσιος υπάλληλος, για να μη χάσει τη θέση του; Αυτό αποτυπώνει η κωμωδία του Τζενάρο Νουνζιάντε, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ στο ιταλικό box office με 10.000.000 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για το 2016. Με τους Τσέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι και Σόνια Μπεργκαμάστο, ένας δημόσιος υπάλληλος ζει μία άνετη ζωή, απολαμβάνοντας τα προνόμιά του, μέχρι τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει την υπηρεσία του. Στην απελπισία του, δέχεται κάθε είδους μετάθεση, προκειμένου να κρατήσει τη θέση του.

«Ghostbusters»

Η θρυλική ταινία των 80’s, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και αγαπήθηκε από το κοινό όλου του πλανήτη, επιστρέφει με νέα ομάδα και μια καινούρια γενιά φαντασμάτων. Στη νέα αυτή κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του Πολ Φέιγκ, ένα άσημο γυναικείο δίδυμο, με μοναδικό δείγμα δουλειάς ένα βιβλίο, το οποίο υποστήριζε ότι τα φαντάσματα είναι υπαρκτά, γίνεται αντικείμενο χλευασμού. Όταν, όμως, φαντάσματα εισβάλλουν στο Μανχάταν, τα πράγματα αλλάζουν. Πρωταγωνιστούν οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Μελίσα ΜακΚάρθι, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κρίστεν Γουίγκ και Μπιλ Μάρεϊ και οι Λέσλι Τζόουνς, Κέιτ ΜακΚίνον, Κρις Χέμσγουορθ, Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Σέσιλι Στρονγκ, Άνι Ποτς, Νταν Ακρόιντ και Έρνι Χάντσον.

«Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι»

https://www.youtube.com/watch?v=YUbuvcl4SYo

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Πέτερ Χάντκε, το γερμανικό δράμα του 1972 αποτελεί την πρώτη ταινία του Βιμ Βέντερς. Με τους Άρθουρ Μπράους, Κάι Φίσερ, Έρικα Πλούχαρ και Λίμπγκαρτ Σβαρτζ, ένας τερματοφύλακας, κατά τη διάρκεια ενός εκτός έδρας παιχνιδιού, συγκρούεται με τον διαιτητή και αποβάλλεται. Φεύγοντας από το γήπεδο, ξεκινά μια άσκοπη περιπλάνηση στην ξένη πόλη. Περνάει την ώρα του σε έναν κινηματογράφο και το βράδυ κοιμάται με την ταμία. Το επόμενο πρωί, και χωρίς κανέναν προφανή λόγο, τη δολοφονεί.

«Το δάσος με τις σημύδες»

Σε σκηνοθεσία του Πολωνού δημιουργού Αντρέι Βάιντα, το δράμα του 1970 – με τους Ντάνιελ Ολμπρίνσκι, Όλγκιερντ Λουκάσεβιτζ και Εμίλια Κράκοβσκ – εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ού αιώνα, στο σπίτι ενός δασολόγου, που ο θάνατος της συζύγου του τον έχει βυθίσει σε κατάθλιψη. Η επίσκεψη του αδερφού του, ο οποίος είναι άρρωστος και, ξέροντας ότι σύντομα θα πεθάνει, θέλει να γευθεί τη ζωή του στο έπακρον, προκαλεί ανάμεσα στους δύο άνδρες μια υποσυνείδητη συναισθηματική αντιπαλότητα.

«Father’s little dividend»

Η ασπρόμαυρη αισθηματική κωμωδία του 1951, σε σκηνοθεσία του Βίνσεντ Μινέλι, με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Σπένσερ Τρέισι και Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τους Τζόαν Μπένετ, Ντον Τέιλορ, Μπίλι Μπερκ, Μορόνι Όλσεν και Ρίτσαρντ Ρόμπερ, αποτελεί συνέχεια του «Μπαμπά της νύφης» (1950) και μιλάει για την κρίση της μέσης ηλικίας. Μια νιόπαντρη κοπέλα ανακοινώνει στους γονείς της ότι είναι έγκυος. Ο πατέρας της, που αρνείται να συμφιλιωθεί με την ηλικία του, δεν αντέχει στη σκέψη ότι θα γίνει παππούς.

«Funny face»

Με τη μουσική του Τζορτζ Γκέρσουϊν και πρωταγωνιστές τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Όντρεϊ Χέπμπορν και Φρεντ Αστέρ, το μιούζικαλ του 1957, σκηνοθετημένο από τον Στάνλεϊ Ντόνεν, ήταν υποψήφιο για τέσερα Όσκαρ, το 1958. Η ταινία ξετυλίγει την ιστορία μιας υπαλλήλου βιβλιοπωλείου, η οποία θεωρεί τον κόσμο της μόδας μια ανοησία, έως ότου την ανακαλύπτει ένας διάσημος φωτογράφος και την πείθει να γίνει μοντέλο.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 28/7-3/8

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment