PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 27/8


Μια καινούργια, άκρως επικίνδυνη αποστολή, η αδιέξοδη υπαρξιακή απελπισία ενός παράλογου ανθρώπου, η μεγαλειώδης εσωτερική δύναμη ενός χαρισματικού δασκάλου, μια ιστορία μυστηρίου από το παρελθόν και οι νέες περιπέτειες της Barbie συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας.

Μια καινούργια, άκρως επικίνδυνη αποστολή, η αδιέξοδη υπαρξιακή απελπισία ενός παράλογου ανθρώπου, η μεγαλειώδης εσωτερική δύναμη ενός χαρισματικού δασκάλου, μια ιστορία μυστηρίου από το παρελθόν και οι νέες περιπέτειες της Barbie συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας.

«Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό έθνος»

Με στόχο, η κάθε νέα συνέχεια της σειράς ταινιών να εκπλήσσει ευχάριστα τους θεατές, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία τόσο από άποψη πλοκής, όσο και θεάματος, η πέμπτη «Επικίνδυνη αποστολή» έρχεται δυναμικά με τη σκηνοθετική υπογραφή του – βραβευμένου με Όσκαρ – Κρίστοφερ Μακουάρι και, φυσικά, βρίθει εντυπωσιακών σκηνών δράσης και θεαματικών εκρήξεων και καταδιώξεων. Συμμετέχοντας στα stunts των περισσότερων επικίνδυνων σκηνών, ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Τομ Κρουζ, πλαισιωμένος από τους – επίσης υποψήφιους για Όσκαρ – Τζέρεμι Ρένερ και Άλεκ Μπόλντγουιν και τους Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάιμον Πεγκ, Σον Χάρις και Βιν Ρέιμς, ενσαρκώνει ξανά τον Ίθαν Χαντ και αναλαμβάνει την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα αποστολή, η οποία απαιτεί τη διάλυση μιας σκιώδους αντί – ΔΝΤ οργάνωσης άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων.

Πρωταγωνιστής, αλλά και παραγωγός της ταινίας, ο Τομ Κρουζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που λέω “τα έχω δει όλα” ή θεωρώ πως έχω κάνει τα πάντα από πλευράς περιπετειωδών σκηνών, η επόμενη ταινία φέρνει νέες ριψοκίνδυνες προκλήσεις, σε επίπεδο σεναρίου και σκηνών δράσης. Για μένα, σκοπός των ταινιών αυτών δεν ήταν απλώς το σασπένς. Αυτό που χαρακτηρίζει αυτές τις ταινίες είναι ο συνδυασμός δράσης, ίντριγκας και χιούμορ. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην τελευταία μας ταινία».

«Παράλογος άνθρωπος»

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Γούντι Άλεν επιστρέφει με μία ταινία μυστηρίου, με πρωταγωνιστές τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Χοακίν Φίνιξ και τους Έμα Στόουν, Πάρκερ Πόουζι, Τζέιμι Μπάκλι, Μπέτσι Έιντεμ, Ίθαν Φίλιπς και Μέρεντιθ Χάγκνερ. Ήρωάς της είναι ένας καθηγητής φιλοσοφίας, ο οποίος νιώθει ότι όλα όσα δοκίμασε να κάνει, από πολιτικό ακτιβισμό έως τα μαθήματά του, δεν κάνουν καμία διαφορά, και έχει βυθιστεί σε μια αδιέξοδη υπαρξιακή απελπισία. Η επαφή του με μία καθηγήτρια και μία φοιτήτριά του και η τυχαία συζήτηση ενός αγνώστου τον ωθούν να πάρει μια αναπάντεχη απόφαση, που θα αλλάξει τη ζωή όλων τους για πάντα.

«Η βασική θεματική της ταινίας δεν είναι άλλη από την έννοια του τυχαίου, αφού η ιστορία επιφυλάσσει μια σειρά τυχαίων γεγονότων, με συνέπειες που ισορροπούν ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Πιστεύω ακράδαντα στο – δίχως απολύτως κανένα νόημα – τυχαίο της ύπαρξης. Αυτό ήθελα να πω στο “Match point” και αυτό διδάσκει ο Έιμπ στην τάξη του. Η ύπαρξη δεν έχει κανένα νόημα ή λογική. Όλοι υπόκεινται στο εντελώς εύθραυστο απρόοπτο της ζωής. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια λανθασμένη στροφή στον δρόμο, και έπειτα…» εξηγεί ο δημιουργός.

«Το μαύρο άλογο»

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το δράμα από τη Νέα Ζηλανδία, σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον, έχει τιμηθεί με 36 υποψηφιότητες και 22 βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι παίρνει το βραβείο του κοινού σε όλα σχεδόν τα Φεστιβάλ, στα οποία προβάλλεται. Με πρωταγωνιστές τους Κλιφ Κέρτις και Τζέιμς Ρόλεστον, η ταινία μιλάει για τη συντριβή και το μεγαλείο του ανθρώπου που αγωνίζεται να νικήσει τη μοίρα του, μέσα από την ιστορία ενός άνδρα που πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση, αλλά είναι ιδιοφυΐα στο σκάκι και χαρισματικός δάσκαλος. Με την καθοδήγησή του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά της κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα, που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο.

«Ένας Αμερικάνος φίλος»

Αποτελώντας διασκευή του βιβλίου «Το παιχνίδι του κυρίου Ρίπλεϊ» της Πατρίσια Χάισμιθ, το θρίλερ μυστηρίου του 1977, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γερμανού σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα, συγγραφέα, φωτογράφου και κινηματογραφικού παραγωγού Βιμ Βέντερς ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Δυτικής Γερμανίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 1978. Με τον – δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ – αείμνηστο Ντένις Χόπερ, τους Μπρούνο Γκαντζ, Λίζα Κρόιζερ και τους – επίσης αείμνηστους – Τζέραρντ Μπλεν, Νίκολας Ρέι και Σάμιουελ Φούλερ, ο Αμερικάνος τυχοδιώκτης Τομ Ρίπλεϊ μαθαίνει ότι ένας κορνιζοποιός πάσχει από ανίατη ασθένεια και πείθει έναν άνθρωπο του υποκόσμου να τον προσλάβει σαν πληρωμένο δολοφόνο, για να μπορέσει να αφήσει κάποια χρήματα στην οικογένειά του, όταν πεθάνει. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, αναπτύσσεται μια φιλία. Έτσι, όταν ο άρρωστος άνδρας δεν αντέχει να πραγματοποιήσει ακόμα έναν φόνο, ο Ρίπλεϊ θα χρειαστεί να παρέμβει…

«Barbie η πριγκίπισσα και η ροκ σταρ»


Στο μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων του Όουεν Χάρλεϊ, η Barbie είναι μία μοντέρνα πριγκίπισσα, που, ξαφνικά, βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται, όταν αλλάζει θέση με μια διάσημη τραγουδίστρια. Μετά από ένα μπέρδεμα, η πριγκίπισσα καταλήγει στην Ποπ Κατασκήνωση και η τραγουδίστρια στη Βασιλική, ενώ αυτοί οι εντελώς διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε σύγκρουση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment