PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 27/10


Πέντε ταινίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της τελευταίας κινηματογραφικής εβδομάδας του Οκτωβρίου.

Ένας χειρουργός με μαγικές δυνάμεις, μια μυστηριώδης άγνωστη που μοιάζει γνωστή, δυο γυναίκες που περιμένουν κάποιον που δεν έρχεται, ένας πατέρας που προσπαθεί να πλησιάσει την κόρη του με παράξενο τρόπο και μια γυναίκα – σύμβολο του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος ξετυλίγουν τις ιστορίες τους, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Doctor Strange»

Ένας ακόμα ήρωας του σύμπαντος της Marvel ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την εντυπωσιακή περιπέτεια φαντασίας του Σκοτ Ντέρικσον που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση. Με τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρέιτσελ Μακάνταμς και Τσιούετελ Έτζιοφορ, την – βραβευμένη με Όσκαρ – Τίλντα Σουίντον και τους Μαντς Μίκελσεν, Σκοτ Άντκινς και Μάικλ Στούλμπαργκ, η ταινία ξετυλίγει την ιστορία του παγκοσμίως διάσημου νευροχειρουργού Dr. Stephen Strange, του οποίου η ζωή αλλάζει ριζικά, όταν ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα του στερεί τη χρήση των χεριών του και τον οδηγεί σε ένα μυστικιστικό κόσμο. Όταν, ξαφνικά, αποκτά μαγικές ιδιότητες, η αλαζονεία του και ο εγωισμός του εξαφανίζονται και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μάχης εναντίον κάποιων σκοτεινών δυνάμεων, που απειλούν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Έχοντας αναλάβει τον ρόλο του Dr. Strange, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σημειώνει: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να δώσω λίγο χιούμορ στην ταινία. Ίσως, δεν υπάρχει στο σενάριο ή δεν υπήρχε απαραίτητα στο κόμικ. Καθώς εξελίσσεται η πλοκή, ο ήρωας παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά και το χρειαζόμαστε, για να καταλάβουμε πόσο υποφέρει, καθώς πέφτει. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πριν αναγεννηθεί και γίνει υπερήρωας. Χρειάζεται το κοινό να παρακολουθήσει αυτήν τη διαδρομή. Πρέπει να φροντίσω αυτόν τον τύπο, γιατί έχει αυτό το τραύμα που επηρεάζει το μυαλό και το σώμα του, αλλά και γιατί έχει πλάκα και είναι καλή παρέα».

«Άγνωστοι»

Οι – βραβευμένες με Όσκαρ – Ρέιτσελ Βάις και Κάθι Μπέιτς, ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Μάικλ Σάνον και ο Ντάνι Γκλόβερ πρωταγωνιστούν στο θρίλερ μυστηρίου του Τζόσουα Μάρστον. Η ζωή ενός άνδρα αναστατώνεται, όταν, στο πάρτι γενεθλίων που διοργανώνει με τη σύζυγό του, ένας από τους καλεσμένους φέρνει μαζί του ως συνοδό μία γυναίκα, την οποία είναι σίγουρος ότι έχει γνωρίσει με άλλο όνομα και ιδιότητα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παράξενα, όταν εκείνη συμπεριφέρεται σαν να μην τον έχει ξαναδεί ποτέ.

«Η μεγάλη αναμονή»

Ο βοηθός σκηνοθέτης του Πάολο Σορεντίνο στην «Τέλεια ομορφιά», Πιέρο Μεσίνα, κάνει την πρώτη του προσωπική σκηνοθετική απόπειρα με αυτήν τη δραματική ταινία. Με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Ζιλιέτ Μπινός και τους Τζιόρτζιο Κολανγκέλι, Λου Ντε Λαζ και Ντομένικο Ντιέλε, μια μητέρα δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της κοπέλας του γιου της, της οποίας την ύπαρξη δεν γνώριζε. Απομονωμένες από τον κόσμο, οι δύο γυναίκες περιμένουν την επιστροφή του νεαρού. Σχεδόν ασυνείδητα, προσκολλώνται η μια στην άλλη, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν και να ενδυναμώσουν μια εύθραυστη πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι μπροστά τους. Πολύ κοντά ίσως, για να είναι ορατή. Πολύ αποκρουστική, για να ληφθεί υπόψη.

«Τόνι Έρντμαν»

Η γερμανική κωμωδία της Μάρεν Άντε – με τους Σάντρα Χίλερ, Πέτερ Σιμόνισεκ και Ίνγκριντ Μπισού – απέσπασε τα βραβεία FIPRESCI στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών και στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Ήρωας της είναι ένας αθεράπευτα πλακατζής δάσκαλος μουσικής, ο οποίος ζει μόνος με τον γέρικο σκύλο του. Στην προσπάθειά του να πλησιάσει την κόρη του τρυπώνει στη ζωή της με κάθε τρόπο. Όταν του ζητάει να σταματήσει, εκείνος μετατρέπεται σε έναν περίεργο τύπο με κακό κοστούμι, τραγική περούκα και ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

«Όλγα»

Το πολυβραβευμένο ιστορικό βιογραφικό δράμα του 2004, σε σκηνοθεσία του Χαΐμε Μονχαρντίμ, καταγράφει τη συγκλονιστική ιστορία μιας από τις σχετικά ξεχασμένες και πιο ηρωικές γυναικείες φιγούρες του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, της Όλγα Μπενάριο Γκούτμαν, μιας «ξένης», μιας Εβραίας που αγάπησαν και έκλαψαν οι προλετάριοι της Βραζιλίας, μιας γυναίκας που έπεσε θύμα του βραζιλιάνικου φασισμού και των ναζί και έγινε σύμβολο. Παίζουν οι Καμίλα Μοργκάντο, Κάκο Τσιοκλέρ, Λουίς Μελό και Ελιάνε Τζιαρντίνι.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 27/10-2/11

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment