PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 26/5


Έξι νέες ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα χωροχρονικό ταξίδι σε άλλες διαστάσεις, μια περίπλοκη αστυνομική υπόθεση, μια προκλητική δημοσιογραφική αποκάλυψη, μια συναυλία των θρυλικών Queen, μια ανορθόδοξη συνεργασία, η λειτουργία ενός γνωστού μπαρμπέρικου, ένα παράτολμο ταξίδι και ένας τραγικός έρωτας ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη, αυτήν την εβδομάδα.

«Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη»

Αναλαμβάνοντας την παραγωγή αυτής της τρισδιάστατης περιπέτειας φαντασίας, ο Τιμ Μπάρτον δίνει τη σκηνοθετική σκυτάλη στον Τζέιμς Μπόμπιν, για να συνεχίσει την ιστορία από το σημείο που είχε μείνει στο τέλος της ταινίας «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Λιούις Κάρολ, «Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη». Έτσι, η Αλίκη κάνει ένα ακόμα ταξίδι σε άλλες διαστάσεις, συναντά παλιούς γνώριμους και κάνει νέους φίλους, αλλά και εχθρούς που προσπαθούν να την εγκλωβίσουν σε ένα άλλο χωροχρονικό σύμπαν. Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόφσκα, η – βραβευμένη με Όσκαρ – Αν Χάθαγουεϊ και οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Σάσα Μπάρον Κοέν. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα συνυπογράφουν o – πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ – επικεφαλής οπτικών εφέ, Κεν Ράλστον, και η – τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ – ενδυματολόγος Κολίν Άτγουντ.

«Υπόθεση: Άγνωστο DNA»

Η πιο περίπλοκη πραγματική υπόθεση της αστυνομίας του Παρισιού, που χρειάστηκε επτά χρόνια έρευνας και 4.000 αστυνομικούς, ξετυλίγεται στο γαλλικό αστυνομικό δράμα του Φρεντερίκ Τελιέ, με τους Ραφαέλ Περσονάζ, Ναταλί Μπαΐ, Ολιβιέ Γκουρμέ και Μισέλ Βιγιερμόζ. Η ταινία μάς μεταφέρει στο 1991, όταν ο επιθεωρητής της Δίωξης Εγκλήματος, Φρανκ Μαγκνέ, είναι επικεφαλής στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Καθώς συμβαίνουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, αντιλαμβάνεται ότι οι φόνοι είναι έργο του ίδιου ατόμου. Η μανία του να πιάσει τον δολοφόνο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του.

«Η αλήθεια»

Βασισμένο στα απομνημονεύματα της Μέρι Μέιπς, με τίτλο «Truth and duty: the Press, the President, and the privilege of power», το δράμα του Τζέιμς Βάντερμπιλτ, με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Κέιτ Μπλάνσετ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τους Ελίζαμπεθ Μος, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ και Μπρους Γκρίνγουντ, αποτυπώνει το χρονικό μιας «ενοχλητικής» αποκάλυψης. Τον Σεπτέμβριο του 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, και ο παρουσιαστής του, Νταν Ράδερ, παρουσίασαν μαρτυρίες και αποδείξεις ότι ο πρόεδρος της Αμερικής, Τζορτζ Μπους, είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα, για να μην υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Όμως, τα έγγραφα που παρέθεσαν απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι ίδιοι κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία ή ότι είχαν εξαπατηθεί. Πώς και γιατί δρομολογήθηκε η αμφισβήτηση των δύο δημοσιογράφων;

«Queen – A night in Bohemia»

Το μουσικό ντοκιμαντέρ του Τομ Κόρκοραν – με τους Τζον Ντίκον, Μπράιαν Μέι, Φρέντι Μέρκιουρι και Ρότζερ Τέιλορ – παρουσιάζει τη συναυλία των Queen, που έγινε στο «Hammersmith Odeon» του Λονδίνου, το 1975, εποχή που το συγκρότημα ήταν στο απόγειο της δημιουργικότητάς του, με τραγούδια, όπως τα «Bohemian rhapsody», «Killer Queen», «Liar», «Keep yourself alive» και «Now I am here».

«The nice guys»

Ένας ντετέκτιβ κι ένας μπράβος αναγκάζονται να συνεργαστούν, για να λύσουν την υπόθεση μιας αγνοούμενης κοπέλας και τον φαινομενικά ασύνδετο θάνατο μιας πορνοστάρ, στην κωμική νουάρ περιπέτεια μυστηρίου του Σέιν Μπλακ, με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Ράσελ Κρόου και Κιμ Μπάσιντζερ, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Ματ Μπόουμερ. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι δύο άνδρες αποκαλύπτουν μια σοκαριστική συνομωσία, που φτάνει στους υψηλότερους κύκλους εξουσίας.

«Το μπαρμπέρικο: Η νέα κουπ»

Πάνω από δέκα χρόνια μετά την προηγούμενη κινηματογραφική «επίσκεψη» στο μπαρμπέρικο του Calvin, η κωμωδία του Μάλκολμ Ντ. Λι – με τους Άις Κιουμπ, Κόμον, Άντονι Άντερσον, Νίκι Μινάζ, Ρεγκίνα Χολ, Ντίον Κόουλ και Σεντρίκ τον διασκεδαστή – επιστρέφει, έχοντας υποστεί ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Το κάποτε ανδροκρατούμενο μαγαζί είναι τώρα ανάμεικτο, με τα κορίτσια να αμφισβητούν τα αγόρια στα πάντα.

«Γλυκιά απόδραση»

Κουρασμένος από τη ζωή στην πόλη και την καθημερινή ρουτίνα, ένας 50άχρονος γραφίστας αποφασίζει να κάνει ένα παράτολμο ταξίδι με καγιάκ, το οποίο τού επιφυλάσσει πρωτόγνωρες εμπειρίες και συναισθήματα, στη γαλλική κωμωδία του Μπρούνο Πονταλίντες, με τον ίδιο και τους Ανιές Ζαουί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Βιμάλα Πονς, Ντένις Πονταλίντες, Μισέλ Βιγιερμόζ, Νοέλ Μπρουτέ, Πιέρ Αρντιτί και Νοεμί Λβόβσκι.

«Stars – Η μπαλάντα ενός λαού»

Το ασπρόμαυρο γερμανικό δράμα του 1959, σε σκηνοθεσία του Κόνραντ Βολφ, είναι η πρώτη ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου, η οποία αναδεικνύει την εξολόθρευση των Ελληνοεβραίων κατά τη διάρκεια της κατοχής, και η μοναδική γερμανική ταινία που τιμήθηκε με το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Οι Σάσα Κρουσάρσκα, Γιούργκεν Φρόριεπ και Έρικ Σ. Κλάιν ξεδιπλώνουν τον τραγικό έρωτα μιας Ελληνοεβραίας με έναν αξιωματικό των Ναζί, συμβολίζοντας την ανθρώπινη αγνότητα, η οποία νικιέται από τον φασισμό και τις φυλετικές προκαταλήψεις.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 26/5-1/6

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment