PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 25/2


Το οσκαρικό Spotlight (η αποκάλυψη ενός αδιανόητα νοσηρού σκανδάλου) είναι η επιλογή της κινηματογραφικής εβδομάδας που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου. Μια θεϊκή μάχη στην αρχαία Αίγυπτο, ένα οργισμένο έμψυχο δάσος, τρεις απαγορευμένοι έρωτες, μια αστεία αποστολή φανατικού χουλιγκανισμού, μια εγκληματικά βίαιη εφηβική συμμορία και μια «συμμαχική» απαγωγή συνθέτουν το κινηματογραφικό παζλ αυτής της εβδομάδας.

«Spotlight»

Βασισμένο σε πραγματικά συνταρακτικά γεγονότα, το πολυβραβευμένο θρίλερ τού – υποψήφιου για Όσκαρ – σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Τομ Μακάρθι, με τους – επίσης υποψήφιους για Όσκαρ – Μαρκ Ραφάλο, Μάικλ Κίτον και Στάνλεϊ Τούτσι και τους Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Λεβ Σράιμπερ, Τζον Σλέιτερι και Μπίλι Κρούνταπ, είναι υποψήφιο για έξι Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Β΄ ανδρικού ρόλου (Μαρκ Ραφάλο), Β΄ γυναικείου ρόλου (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς), καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ.

H ταινία αποτυπώνει την ιστορία τής – βραβευμένης με Πούλιτζερ – μάχιμης δημοσιογραφικής ομάδας Spotlight της εφημερίδας Boston Globe, που, το 2002, σόκαρε την κοινή γνώμη της Βοστώνης στις ΗΠΑ, βρίσκοντας το θάρρος να αποκαλύψει ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της παντοδύναμης Καθολικής Εκκλησίας, στο οποίο εμπλέκονταν πάνω από 70 ιερείς, και δεκάδες παιδιά φέρεται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά για περισσότερα από 30 χρόνια, μέσω ενός αρρωστημένου κυκλώματος.

«Έχω καθολική ανατροφή, οπότε τρέφω αισθήματα κατανόησης, θαυμασμού και σεβασμού για τον θεσμό αυτό» διευκρινίζει ο σκηνοθέτης. «Η ταινία δεν είναι μια κατηγορία σε βάρος της Εκκλησίας. Έχει να κάνει με την ερώτηση τού πώς κάτι τέτοιο συνέβη. Η Εκκλησία μπορεί να διαπράξει θεσμικό κακό, όχι μόνο μέσω της κακοποίησης των παιδιών, αλλά και μέσω της κάλυψης αυτής. Πώς κακοποιήθηκαν τόσα παιδιά για δεκαετίες, χωρίς κάποιος να κάνει κάτι;».

«Θεοί της Αιγύπτου»

Συνδυάζοντας τη φαντασία με τη μυθολογία, η εντυπωσιακή περιπέτεια του Άλεξ Πρόγιας μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στην αρχαία Αίγυπτο, δίνοντας μια φαντασμαγορική μάχη για την αιωνιότητα. Με τον Τζέραρντ Μπάτλερ, τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Τζέφρι Ρας και τους Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, Κόρτνι Ίτον, Άμπι Λι, Ρούφους Σιούελ, Έλοντι Γιανγκ και Τσάντγουικ Μπόουζμαν, η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ένας θνητός ήρωας ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι, για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του πανίσχυρου θεού Ώρου, σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους.

«Το δάσος»

Το μεταφυσικό θρίλερ του Τζέισον Ζάντα μάς μεταφέρει στο θρυλικό δάσος Αοκιγκαχάρα, στους πρόποδες του όρους Φούτζι, στην Ιαπωνία, στο οποίο πηγαίνουν όσοι θέλουν να αυτοκτονήσουν. Με τους Νάταλι Ντόρμερ, Τέιλορ Κίνι, Έοϊν Μακέν και Γιουκιγιόσι Οζάουα, μια νεαρή Αμερικανίδα αναζητεί τη δίδυμη αδερφή της, που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Παρά τις προειδοποιήσεις όλων να «παραμείνει στο μονοπάτι», θα μπει στο δάσος, αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για την τύχη της κοπέλας. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με τις οργισμένες και βασανισμένες ψυχές των νεκρών, που κυνηγούν όποιον περιπλανιέται μέσα στο δάσος.

«Καυτός ήλιος»

Μιλώντας για τους κινδύνους, αλλά και την παντοτινή δύναμη του απαγορευμένου έρωτα, το αισθηματικό δράμα του Ντάλιμπορ Μάτανιτς κατέκτησε κοινό και κριτικούς στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», απέσπασε 15 βραβεία από τη συμμετοχή του σε περισσότερα από 50 Φεστιβάλ και είναι η πρόταση της Κροατίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Οι Τιχάνα Λάζοβιτς, Γκόραν Μάρκοβιτς, Νίβες Ιβάνκοβιτς, Ντάντο Τσόσιτς, Στίπε Ράντοτζα και Τρίπιμιρ Τζούρκιτς ξετυλίγουν τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης, με φόντο τρεις διαδοχικές δεκαετίες, σε δύο γειτονικά βαλκανικά χωριά, όπου μαίνεται το μίσος.

«Πρακτοράτζα»

Στην κωμωδία του Λουίς Λετεριέρ, με τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Σάσα Μπαρόν Κοέν και τους Μαρκ Στρονγκ, Πενέλοπε Κρουζ, Άναμπελ Γουόλις, Ίσλα Φίσερ και Ρέμπελ Γουίλσον, ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή του. Για κακή του τύχη, όμως, τα σχέδιά του θα χαλάσει ο – εδώ και 28 χρόνια – χαμένος αδερφός του, ο οποίος είναι φανατικός χούλιγκαν και το επιδεικνύει εντός και εκτός γηπέδων.

«Το ξύπνημα της άνοιξης»

Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης επιστρέφει με ένα σκληρό θρίλερ για τη σημερινή Αθήνα, το οποίο κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ήρωες του είναι πέντε έφηβοι, οι οποίοι οδηγούνται στο δωμάτιο ανάκρισης της Αστυνομίας και εξηγούν πώς οδηγήθηκαν στο έγκλημα. Λένε, όμως, την ίδια ιστορία; Πρωταγωνιστούν οι Δάφνη Ιωακειμίδου – Πατακιά, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Κώστας Νικούλις, Άγγελος Τζάγια και Κωνσταντίνα Τάκαλου.

«Marketa Lazarová»

Έχοντας χαρακτηριστεί η καλύτερη τσέχικη ταινία όλων των εποχών, το ιστορικό αισθηματικό δράμα του 1967, σε σκηνοθεσία του Φράντισεκ Βλάτσιλ, εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα του 13ου αιώνα. Με τους Μάγντα Βασαριόβα, Γιόζεφ Κεμρ, Νάντα Χάινα και Γιαροσλάβ Μούτσκα, ένας τυραννικός πατέρας, που αναγκάζει τους δύο του γιους να ληστεύουν τους περαστικούς, έρχεται αντιμέτωπος με την οργή του βασιλιά. Προκειμένου να τον αντιμετωπίσει, ψάχνει συμμάχους. Όταν ο γείτονάς του αρνείται να τον βοηθήσει, απαγάγει την κόρη του, για να τον εκβιάσει.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 25/2-2/3

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment