PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 24/11


Εννέα ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πλούσιες οι επιλογές, με ιστορίες ζωής, αγάπης, καχυποψίας, συνειδητοποίησης, αναζήτησης, τρόμου, αλλά και διασκεδαστικής περιπέτειας.

«Σύμμαχοι»

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Ρόμπερτ Ζεμέκις επιστρέφει με ένα αισθηματικό δράμα, αναθέτοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην – επίσης βραβευμένη με Όσκαρ – Μαριόν Κοτιγιάρ, τον – δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ – Μπραντ Πιτ και τους Λίζι Καπλάν, Μάθιου Γκουντ και Τζάρεντ Χάρις. Η ταινία μάς μεταφέρει στο 1942, όπου ένας Γαλλο – καναδός κατάσκοπος, ερωτεύεται και παντρεύεται μία Γαλλίδα και ζουν ευτυχισμένοι. Όμως, οι συνεργάτες του τον πληροφορούν ότι η σύζυγός του, πιθανότατα, είναι κατάσκοπος των Ναζί. Αν αυτό αληθεύει, έχει εντολή να τη σκοτώσει.

«Captain fantastic»

Επιθυμώντας να μιλήσει για το πώς είναι να έχεις ιδανικά σε έναν κόσμο που χάνει συνεχώς τα δικά του και για το τι σημαίνει να είσαι γονιός, ο Ματ Ρος δημιούργησε μια συγκινητική αντισυμβατική κωμωδία με την ιστορία μιας πολύ εκκεντρικής οικογένειας. Με τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Βίγκο Μόρτενσεν και Φρανκ Λανγκέλα και τους Τζορτζ Μακέι, Στιβ Ζαν, Μίσι Πάιλ, Αν Ντάουντ, Νίκολας Χάμιλτον και Έριν Μοριάρτι, η ταινία μάς ταξιδεύει στο δάσος του βορειοδυτικού Ειρηνικού, όπου ένας πατέρας μεγαλώνει τα έξι παιδιά του με ένα αυστηρό σωματικό και πνευματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θέλοντας να τους δώσει την ευκαιρία να έχουν την πιο αγνή και ουσιαστική παιδική ηλικία, μακριά από τη σύγχρονη κοινωνία. Όταν αναγκάζεται να οδηγήσει την οικογένεια μακριά από τον παράδεισό της, όλες του οι απόψεις για το τι πρέπει να είναι ένας γονιός αλλάξουν.

«Σφαγείο»

Βασισμένος στο δικό του comic book, ο Ντάρεν Λιν Μπούσμαν, δημιουργεί ένα μεταφυσικό θρίλερ τρόμου, με τους Τζόε Άντερσον, Τζέσικα Λόουντες, Ντέιτον Κάλι και Λιν Σέι. Σε έναν κόσμο, όπου υπάρχει πάντα σκοτάδι, μια ρεπόρτερ κτηματομεσιτικών θεμάτων βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται, όταν δολοφονείται βάναυσα η οικογένειά της. Ξεκινώντας μια εξονυχιστική έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη, οδηγείται σε ένα φρικιαστικό σπίτι, κατασκευασμένο από συρραμμένα δωμάτια θανάτου και κατάρας και συνειδητοποιεί ότι η ψυχή της αδερφής της είναι παγιδευμένη στο εσωτερικό του, το οποίο αποτελεί πύλη για κάτι αφάνταστα σατανικό.

«Μπαμπάς»

 

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Βίσαρ Μορίνα αφηγείται τη δραματική ιστορία ενός δεκάχρονου αγοριού, που εγκαταλείπεται από τον πατέρα του σε ένα νοσοκομείο, στο Κόσσοβο της δεκαετίας του ’90. Θυμωμένος, αλλά αποφασισμένος να πάρει απαντήσεις, ο μικρός ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι, για να βρει τον πατέρα του και να του ζητήσει τον λόγο. Παίζουν οι Βαλ Μαλόκου, Άστριτ Καμπάσι, Αντριάνα Ματόσι και Ενβέρ Πετρόβτσι.

«Ο χορευτής»

Η προσωπικότητα και η ζωή του επαναστάτη και ανατρεπτικού Σεργκέι Πολούνιν, του «κακού παιδιού» του χορού ή του «αγγέλου από τους ουρανούς», ο οποίος άλλαξε τη μορφή του μπαλέτου και το έκανε viral στο διαδίκτυο, αποτυπώνονται στο διεισδυτικό ντοκιμαντέρ του Στίβεν Κάντορ. Ιδιαίτερα γνωστός από το βίντεο τού «Take me to church» τού Hozier, ο Πολούνιν έγινε το «μαύρο πρόβατο» του μπαλέτου, όταν εγκατέλειψε τη θέση του σολίστ δύο φορές, επαναστατώντας απέναντι στο κατεστημένο του κλασικού χορού. Η αριστοτεχνία έχει υψηλό τίμημα. Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, όταν είσαι το πιο «περιζήτητο απόκτημα» στον χώρο του μπαλέτου;

«Gimme danger»

Με τους Ίγκι Ποπ, Ρον Άσετον, Μάικ Γουάτ, Σκοτ Άσετον και Ντάνι Φιλντς, το μουσικό ντοκιμαντέρ του Τζιμ Τζάρμους ξετυλίγει την ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα rock ‘n’ roll συγκροτημάτα όλων των εποχών, των Stooges, μέσα από πολιτιστικό, πολιτικό, ιστορικό και μουσικό πρίσμα. Ακόμα, η ταινία καταγράφει τις περιπέτειές και τις σχέσεις μεταξύ των μελών του, τα «κατορθώματά» τους, τους λόγους πίσω από τις επιτυχίες και τις μουσικές τους εμπνεύσεις, καθώς και την κληρονομιά που άφησαν στη μουσική.

«Τρεχάτε ποδαράκια μου»

Για τη φιλία, την πίστη, το κουράγιο και την ικανότητα να βρίσκουμε την εσωτερική μας δύναμη, ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία, μιλάει η οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, με πρωταγωνιστή ένα καλόκαρδο μπιγκλ. Το αξιολάτρευτο σκυλάκι, θα δει την υπέροχη ζωή του να καταστρέφεται, όταν οι ιδιοκτήτες του πηγαίνουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, χωρίς να μπορούν να το πάρουν μαζί τους. Η λύση είναι μια από τις καλύτερες πανσιόν για σκύλους. Όμως, αυτό το φαινομενικά καταπληκτικό μέρος δεν είναι παρά μια συγκάλυψη, για να μπορεί ο μοχθηρός ιδιοκτήτης του να φυλακίζει τα ανυποψίαστα ζώα.

«Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών»

Στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Ρος Βενοκούρ, ένας σκίουρος με μοναδική αίσθηση του στυλ αποφυλακίζεται από τον ζωολογικό κήπο και μαθαίνει πως το δάσος, στο οποίο μεγάλωσε, βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, αφού μια εταιρεία κατακλέβει τους καρπούς του, με μοχθηρούς σκοπούς. Ρισκάροντας να χάσει τη μεγάλη του αγάπη, αναλαμβάνει να σώσει την κατάσταση.

«Μήδεια, κρείσσων των εμών βουλευμάτων»

Βασισμένο στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Μήδεια», το ντοκιμαντέρ του Νίκου Γραμματικού, διαδραματίζεται στους δρόμους της σύγχρονης Αθήνας και παίρνει τη μορφή μιας σχεδόν αστυνομικής έρευνας, στην οποία ντετέκτιβ είναι ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που καταγράφει αποκαλυπτικούς διαλόγους με σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ηθοποιούς, αλλά και απλούς ανθρώπους.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 24/11-30/11

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment