PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 23/7


Η κωμική συνάντηση Τζαντ Άπατοου και Έιμι Σούμερ, ο Τζέικ Τζίλενχαλ ως πρωταθλητής πυγμαχίας και η απρόσμενη σύμπραξη γκέι ακτιβιστών και απεργών ανθρακωρύχων στη θατσερική Βρετανία ξεχωρίζουν από τις οκτώ πρεμιέρες.

Ένας επιτυχημένος πυγμάχος που χάνει τα πάντα, μια μυστηριώδης εξαφάνιση, δύο αληθινές ιστορίες, περίπλοκες κωμικοτραγικές καταστάσεις, η αποτύπωση της ζωής μιας κοινωνίας μαϊμούδων και μια από τις σημαντικότερες στιγμές του σινεμά συνθέτουν το κινηματογραφικό παζλ αυτής της εβδομάδας.

«O αριστερόχειρας»

Το δράμα του Αντουάν Φουκουά, με τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Τζέικ Τζίλενχαλ, τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Φόρεστ Γουίτακερ και τους Ρέιτσελ Μακάνταμς, Ναόμι Χάρις, Κέρτις «50 Cent» Τζάκσον και Ρίτα Όρα, είναι μια δυνατή ιστορία απώλειας και ενός θριαμβευτικού ταξιδιού προς την εξιλέωση. Ήρωάς της είναι ένας αριστερόχειρας πρωταθλητής πυγμαχίας, που έχει μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Όμως, όλα καταρρέουν από ένα τραγικό συμβάν.

«Χάρτινες πόλεις»

Ο Τζέικ Σράιερ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν, δημιουργώντας μια ταινία μυστηρίου με τους Κάρα Ντελεβίν, Νατ Γουλφ, Χάλστον Σέιτζ, Κάρα Μπουόνο, Κέιτλιν Κάρβερ και Όστιν Έιμπραμς. Στην τρυφερή αυτή ιστορία, μετά από μια ολονύχτια περιπέτεια στην πόλη, μία κοπέλα εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω της μυστηριώδη στοιχεία, για να τα αποκρυπτογραφήσουν οι φίλοι της.
«Η ταινία μιλά για μια καθοριστική στιγμή στη ζωή όλων μας. Όταν αποφοιτάς από το σχολείο, ξέρεις ότι αφήνεις πίσω σου ό,τι ήξερες μέχρι τότε, ότι θα ενηλικιωθείς και θα μάθεις ποιος είσαι, μακριά από αρκετούς σου φίλους. Οι “Χάρτινες πόλεις” αποθεώνουν τη φιλία. Μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, για το πώς μειώνουμε τους ανθρώπους με το να τους βλέπουμε με ρομαντικό απλοϊκό τρόπο» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Το βασίλειο των μαϊμούδων»

Με φόντο την εξωτική Σρι Λάνκα, το ντοκιμαντέρ των Άλιστερ Φόδεργκιλ και Μαρκ Λίνφιλντ παρακολουθεί ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι και τη μητέρα του, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική κοινωνική ιεραρχία από μαϊμούδες, που ζουν στα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού, στα βάθη της ζούγκλας, στη Νότια Ασία.

«Η βασική ηρωίδα της ταινίας ξεχώρισε όχι μόνο για την ξανθή της τούφα, αλλά και για τα τρία στίγματα που έχει στη μύτη της. Κυρίως, όμως, ξεχώριζε με τη συμπεριφορά της. Από την αρχή, καταλάβαμε ότι έχει μια ιστορία να πει. Έμοιαζε με πρωταγωνίστρια. Νομίζω ότι το κοινό θα ενθουσιαστεί με τις μαϊμούδες, όπως κι εμείς. Ειδικά στη μεγάλη οθόνη, μπορεί να δει τα μάτια τους, τις εκφράσεις του προσώπου τους και να ανακαλύψει τους διαφορετικούς τους χαρακτήρες» σημειώνουν οι δημιουργοί της ταινίας.

«Θα μείνει μεταξύ μας»

Η γαλλική κωμωδία του Ζαν Φρανσουά Ρισέ αποτελεί αναβίωση της ομώνυμης ταινίας του Κλοντ Μπερί (1977). Με τους Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Κλιζέ, Αλίς Ισαάζ και Λόλα Λελάν, δύο σαραντάρηδες φίλοι πηγαίνουν διακοπές στη θάλασσα μαζί με τις κόρες τους. Όταν, μετά από μια στιγμή αδυναμίας και αποπλάνησης, η μία από αυτές ερωτεύεται τον πατέρα της άλλης, δημιουργείται μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Pride»

Βασισμένη σε πραγματικό γεγονός, η κωμωδία του Μάθιου Γουόρκους – με τους Μπιλ Νάι, Άντριου Σκοτ, Ντομινίκ Γουέστ, Ιμέλντα Στάντον, Πάντι Κονσιντάιν και Τζόζεφ Γκίλγκαν – μας μεταφέρει στο 1984, όταν ξέσπασε στη Νότια Ουαλία η απεργία των ανθρακωρύχων ενάντια στα σκληρά μέτρα, που είχε λάβει εναντίον τους η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών, που απαρτιζόταν από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, προσπάθησε να συγκεντρώσει χρήματα, για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους.

Η ταινία απέσπασε τον Φοίνικα για την καλύτερη ομοφυλοφιλική ταινία στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, το βραβείο καλύτερης ταινίας της χρονιάς στα British Independent Film Awards 2014 και τα βραβεία Β΄ γυναικείου και ανδρικού ρόλου –για τους Ιμέλντα Στάντον και Άντριου Σκοτ, αντίστοιχα.

«Το βαποράκι»

Από την Αυστραλία έρχεται η αστυνομική κωμωδία των Άνγκους Σάμψον και Τόνι Μαχόνι, η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Οι Χιούγκο Γουίβινγκ, Άνγκους Σάμψον, Λι Γουάνελ, Γιούεν Λέσλι, Τζεφ Μορέλ, Τζορτζίνα Χέιγκ, Νόνι Χάζελχαρστ και Τζον Νομπλ ξετυλίγουν την ιστορία ενός αφελή άντρα, που δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών, κρύβοντάς τα στο στομάχι του. Για κακή του τύχη, συλλαμβάνεται. Μόνος και τρομοκρατημένος, αποφασίζει να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία, ελέγχοντας τις σωματικές του ανάγκες.

«Κατακούτελα»

Η ανερχόμενη κωμικός Έιμι Σούμερ υπογράφει το – εν μέρει αυτοβιογραφικό – σενάριο και πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Τζαντ Άπατοου. Πλαισιωμένη από τους Μπιλ Χέιντερ, Τίλντα Σουίντον, Μπρι Λάρσον, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Έζρα Μίλερ, Έβαν Μπρίκμαν, Μάικ Μπιρμπίλια, Ράνταλ Παρκ, Τζον Γκλέιζερ και Μαρίζα Τόμεϊ, υποδύεται μια δημοσιογράφο, που πίστεψε από μικρό παιδί τη φιλοσοφία του διαζευγμένου πατέρα της για την ανυπαρξία της μονογαμίας, και ζει τη ζωή της χωρίς δεσμεύσεις, κάνοντας μόνο περιστασιακές σχέσεις. Όμως, μια γνωριμία αλλάζει εντελώς τα δεδομένα της, όσο και αν προσπαθεί να το αποφύγει.

«Χιροσίμα αγάπη μου»

Χαρακτηρισμένο ως ορόσημο του γαλλικού Νέου Κύματος, το ασπρόμαυρο δράμα του 1959, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Αλέν Ρενέ, ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το σενάριο της Μαργκερίτ Ντυράς, και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών. Μιλώντας για την ιστορία, τη μνήμη και την προσωπική και συλλογική οδύνη που προκαλεί ο πόλεμος, η ταινία – με τους Εμανουέλ Ριβά και Έιτζι Οκαντά – περιστρέφεται γύρω από τη γνωριμία και τη σύντομη, αλλά γεμάτη πάθος, σχέση ενός Ιάπωνα αρχιτέκτονα και μίας Γαλλίδας ηθοποιού, με φόντο τη μεταπολεμική Χιροσίμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment