PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 23/6


Κινηματογραφική εβδομάδα των επανεκδόσεων αυτή που ξεκινά, με τέσσερις παλαιότερες ταινίες να προβάλλονται στις αίθουσες.

Στο κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, διαφθορά, εκβιασμοί, δυνατές σχέσεις ζωής, βία, τρόμος, εξωγήινες απειλές, ερωτικά παιχνίδια, αγγελικές παρεμβάσεις και αινιγματικές αναζητήσεις κεντούν τον κινηματογραφικό καμβά.

«Παιχνίδι χωρίς κανόνες»

https://www.youtube.com/watch?v=35LY7MeVFhQ

Στο θρίλερ του Σιντάρο Σιμοσάουα, με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Αλ Πατσίνο και Άντονι Χόπκινς και τους Μαλίν Άκερμαν, Άλις Ιβ, Τζούλια Στάιλς, Γκλεν Πάουελ και Μπιουν Χουν Λι, ένας νεαρός δικηγόρος αναλαμβάνει μια υπόθεση εναντίον ενός ισχυρού φαρμακοβιομηχάνου. Πολύ σύντομα, όμως, μπλέκεται σε έναν ιστό δολιοφθοράς και εκβιασμών.

«O κύριος Όβε»

Βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Φρέντρικ Μπάκμαν που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες, η συγκινητική σουηδική κωμωδία του Χάνες Χολμ απέσπασε τρία κρατικά βραβεία Guldbaggen και έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, μπαίνοντας στο top – 5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών. Οι Ρολφ Λάσγκαρντ, Μπαχάρ Παρς, Φίλιπ Μπεργκ και Ίντα Ένγκβολ ξετυλίγουν την ιστορία ενός 59άχρονου γκρινιάρη, εριστικού και καταθλιπτικού τύπου, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να αυτοκτονήσει. Κανείς δεν τον αντέχει και όλοι τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση». Αλλά κανείς δεν γνωρίζει ότι, πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά του, κρύβεται μια συγκινητική ιστορία.

«Ένας χαρισματικός άνθρωπος»

Στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ο – βραβευμένος με Τόνυ -Μάικλ Γκράντεϊτζ σκηνοθετεί το σενάριο του – τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ – Τζον Λόγκαν, το οποίο βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο του Α. Σκοτ Μπεργκ, «Max Perkins: Editor of Genius». Οι – βραβευμένοι με Όσκαρ – Κόλιν Φερθ και Νικόλ Κίντμαν και οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Τζουντ Λο και Λόρα Λίνεϊ πρωταγωνιστούν σε αυτό το δράμα, που αποτυπώνει την πολύπλοκη φιλία του εκδότη Μαξ Πέρκινς (ο οποίος ανακάλυψε τους Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και Έρνεστ Χέμινγουεϊ) με τον συγγραφέα Τόμας Γουλφ. Ασυγκράτητη και ιδιαίτερη, αυτή η σχέση άλλαξε τις ζωές των δύο αυτών λαμπρών και, ταυτόχρονα, τόσο διαφορετικών ανθρώπων.

«Τσεκούρι από κόκκαλο»

Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Σ. Κρεγκ Ζάχλερ δημιουργεί ένα μείγμα γουέστερν, χιούμορ, βίας και τρόμου, το οποίο απέσπασε βραβεία σε ορισμένα από τα πιο «δύσκολα» Φεστιβάλ του είδους. Με τους Κερτ Ράσελ, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Λίλι Σίμονς και Ντέιβιντ Αρκέτ, ένας φυγόδικος οδηγεί – εν αγνοία του – μια ομάδα ιθαγενών σε μια φιλήσυχη πόλη, από όπου απαγάγουν μερικούς κατοίκους, μεταξύ των οποίων η όμορφη γυναίκα ενός τοπικού κτηματία. Παρά τον τραυματισμό του, ο κτηματίας σχηματίζει μια μικρή ομάδα διάσωσης, για να αντιμετωπίσει έναν εχθρό, που η αγριότητά του δεν έχει όρια.

«Ημέρα ανεξαρτησίας: Νέα απειλή»

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη εξωγήινη επίθεση κατά του πλανήτη, ο Ρόλαντ Έμεριχ επιστρέφει με τη συνέχεια αυτής της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας, που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση. Με τους Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Τζαντ Χιρς, Βίβικα Α. Φοξ, Μπρεντ Σπάινερ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Τζέσι Άσερ και Μάικα Μονρό, αυτή τη φορά, τα έθνη της Γης, χρησιμοποιώντας την εξωγήινη τεχνολογία που βρήκαν στα διαστημόπλοια των εισβολέων, έχουν συνεργαστεί, για να φτιάξουν ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα προστασίας της ανθρωπότητας. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την εξελιγμένη και χωρίς προηγούμενο δύναμη των εξωγήινων.

Δημιουργώντας το πρώτο του σίκουελ, ο σκηνοθέτης εξηγεί: «Ήθελα να το κάνω σωστά. Έχει περάσει τόσος καιρός, που μου φαίνεται πάλι σαν κάτι το τελείως φρέσκο, και τα ειδικά εφέ έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να μπορώ να πω μια ακόμη πιο φιλόδοξη ιστορία».

«Αγάπα με αν τολμάς»

Στη γαλλική αισθηματική κωμωδία του 2003, σε σκηνοθεσία του Γιαν Σαμιέλ, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Μαριόν Κοτιγιάρ και τους Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Ζεράρ Γουότκινς και Εμανουέλ Γκρενβόλντ, χρειάζονται 80 χρόνια, για να αρχίσει μια ιστορία αγάπης. Και όλα αυτά, εξαιτίας ενός παιχνιδιού. Η Σοφί και ο Ζυλιέν έφτιαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού και, για το υπόλοιπο της ζωής τους, θα είναι οι διαιτητές του και, συχνά, τα θύματά του. Ο μόνος κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες.

«Τα φτερά του έρωτα»

Το 1987, ο Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς έπλασε ένα ποιητικό δράμα για τον έρωτα, την επιθυμία και την αθωότητα, για τη ζωή που ονειρευόμαστε και τη ζωή που ζούμε. Με τους Μπρούνο Γκαντς, Σολβέιγ Ντομαρτέν, Ότο Σάντερ, Κουρτ Μπουά και Πίτερ Φολκ, φύλακες – άγγελοι περιπλανιούνται στο Βερολίνο. Αόρατοι, ακούν τις σκέψεις των θνητών και προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Ένας από αυτούς ερωτεύεται μια όμορφη ακροβάτισσα και αποφασίζει να «εκπέσει» και να γίνει θνητός, για να ζήσουν μαζί.

«Παρίσι – Τέξας»

Και πάλι με την υπογραφή του Βιμ Βέντερς, το αντισυμβατικό road movie του 1984, με τους Χάρι Ντιν Στάντον, Ναστάζια Κίνσκι και Ντιν Στόκγουελ, βασίζεται σε ένα σενάριο του – βραβευμένου με Πούλιτζερ – Σαμ Σέπαρντ και προβάλλεται σε αποκατεστημένη έκδοση. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα, που περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη. Δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει, σε μεγάλο βαθμό, τη μνήμη του. Αυτό που τον καθοδηγεί, είναι η ακατανίκητη επιθυμία του να ξαναβρεί τη γυναίκα του, την οποία θεωρεί ότι έχει βλάψει, λόγω της παθολογικής του ζήλειας, και τον επτάχρονο γιο του.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 23/6-29/6

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment