PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 22/9


Δέκα ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Πλούσιο λοιπόν το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας με σφοδρές συγκρούσεις, προσωπικά μυστικά, μαθήματα ζωής, ανατριχιαστικό τρόμο, μια πανάρχαια βεντέτα και πολλές αληθινές ιστορίες.

«Και οι επτά ήταν υπέροχοι»

Ο Αντουάν Φουκουά επιχειρεί μια νέα προσέγγιση του κλασικού γουέστερν του 1960, που σκηνοθέτησε ο Τζον Στέρτζες, δημιουργώντας την αμερικανική εκδοχή του αριστουργήματος του Ακίρα Κουροσάβα, «Επτά Σαμουράι». Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Ίθαν Χοκ και οι Κρις Πρατ, Χέιλι Μπένετ, Βίνσεντ Ντονόφριο, Ματ Μπόμερ, Καμ Γκίγκαντετ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Βίνι Τζόουνς, Μπουνγκ Χουν Λι και Σον Μπρίντζερς μάς ξεναγούν στην πόλη του Rose Creek, η οποία βρίσκεται κάτω από τον σκοτεινό έλεγχο ενός αδίστακτου άνδρα. Οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια από επτά κακοποιούς, κυνηγούς κεφαλών, απατεώνες και οπλισμένους άνδρες. Όσο όλοι προετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η ομάδα των επτά φαίνεται να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα.

«Προσωπικά μυστικά»

Το αστυνομικό θρίλερ του Τζον Μουρ σκιαγραφεί τον σύγχρονο κόσμο μας, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με ένα μόνο κλικ. Ήρωας της ταινίας είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης, που έχει τα πάντα – μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα προηγμένης τεχνολογίας «έξυπνο» σπίτι και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όταν χαλάει η σχέση του με τον σύμβουλό του για θέματα τεχνικής υποστήριξης, βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι. Πρωταγωνιστούν οι Πιρς Μπρόσναν, Άνα Φριλ, Στέφανι Σκοτ, Μάικλ Νίκβιστ και Τζέιμς Φρέσβιλ.

«Blair Witch η επιστροφή»

Δεκαεπτά χρόνια μετά, το θρίλερ που επαναπροσδιόρισε τον τρόμο με μια εντελώς νέα οπτική στο είδος του, το «Blair Witch Project», επιστρέφει μέσα από το σίκουελ του Άνταμ Γουίνγκαρντ. Με τους Κόρμπιν Ράιντ, Γουές Ρόμπινσον και Βάλορι Κάρι, μία ομάδα φοιτητών επιχειρεί να διασχίσει το δάσος Black Hills του Maryland και να ξεδιαλύνει το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση της αδερφής ενός μέλους της, που πολλοί πιστεύουν ότι συνδέεται με τον θρύλο της μάγισσας του Blair. Σταδιακά, όλοι συνειδητοποιούν ότι ο θρύλος είναι αληθινός και περισσότερο μοχθηρός από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν.

«Μαθήματα ζωής»

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το γαλλικό δράμα της Μαρί – Καστέλ Μενσόν – Σαρ, με τους Αριάν Ασκαρίντ, Αχμέντ Ντραμέ, Νοεμί Μερλάν, Ζενεβιέβ Μνιχ και Στεφάν Μπακ, μας ταξιδεύει στα προάστια του Παρισιού, σε ένα λύκειο, όπου μια γενναία καθηγήτρια Ιστορίας τολμά να αλλάξει τις ζωές των υλιστών μαθητών της. Για να το πετύχει, τους παροτρύνει να συμμετάσχουν σε έναν διεθνή διαγωνισμό, με θέμα τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Σκυλιά του πολέμου»

Ο δημιουργός της τριλογίας «The hangover», Τοντ Φίλιπς, επιστρέφει με μία κωμωδία, που βασίζεται στο άρθρο του Γκάι Λάρσον, στo Rolling Stone, για τους Εφραίμ Ντιβερόλι και Ντέιβιντ Πακούζ, και το μετέπειτα βιβλίο του που ξετυλίγει την πραγματική ιστορία με τα «κατορθώματα» των δυο νεαρών εμπόρων όπλων. Με τους Τζόνα Χιλ, Μάιλς Τέλερ, Άνα Ντε Άρµας και Μπάρι Λίβινγκστον, η ταινία ακολουθεί τους δύο εικοσάχρονους, οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, και εκμεταλλεύονται µια σχεδόν άγνωστη κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να «κλείνουν» συμβόλαια του αμερικανικού στρατού. Όμως, ένα από αυτά τα συμβόλαια τους φέρνει σε επαφή µε πολύ σκοτεινούς ανθρώπους.

«Η καρδιά του σκύλου»

Επικεντρωμένο στο πολυαγαπημένο της τεριέ, με το όνομα Λόλαμπελ, που έφυγε από τη ζωή το 2011, το ντοκιμαντέρ της Λόρι Άντερσον μιλάει για την αγάπη, τον θάνατο και τη γλώσσα. Η ταινία ελίσσεται μεταξύ παιδικών αναμνήσεων, μαγνητοσκοπημένων στιγμών, φιλοσοφικών σκέψεων, την παρακολούθηση της κουλτούρας και τη σύλληψη της μεταθανάτιας ζωής των Βουδιστών και τον εγκάρδιο φόρο τιμής στους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς, τους μουσικούς και τους στοχαστές που ενέπνευσαν τη σκηνοθέτιδα.

«Νοσταλγώντας το φως»

Το ντοκιμαντέρ του Πατρίτσιο Γκούσμαν μάς μεταφέρει στη Χιλή, στην έρημο Ατακάμα, σε τρεις χιλιάδες πόδια υψόμετρο, όπου αστρονόμοι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται, για να παρατηρήσουν τα αστέρια. Είναι, επίσης, ένα μέρος, που η θερμότητα του ήλιου «πέφτει» πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση, η οποία παραμένει άθικτη – στις μούμιες, τους ανθρακωρύχους και τους εξερευνητές. Όπως και στα ερείπια των πολιτικών κρατουμένων της δικτατορίας. Κι ενώ οι αστρονόμοι εξετάζουν τους πιο μακρινούς γαλαξίες σε αναζήτηση εξωγήινης ζωής, ελάχιστα πιο κάτω από τα παρατηρητήρια, οι γυναίκες σκάβουν μες στην έρημο σε αναζήτηση αγνοούμενων συγγενών τους.

«Roger Waters the Wall»

Ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτής και κεντρικός στιχουργός των Pink Floyd, σε συνεργασία με τον Σον Έβανς, συνδυάζει τις επικές και προσωπικές στιγμές της μπάντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην κινηματογράφηση σήμερα. Βασισμένο στο μοναδικό concept album, «Roger Waters: The Wall», το μουσικό αυτό φιλμ είναι μια δυνατή συναυλιακή εμπειρία και μία συνταρακτική αντιπολεμική ταινία για τις επιπτώσεις του πολέμου στον κόσμο, αλλά και στον ίδιο τον δημιουργό της.

«Πελέ: Η ιστορία ενός θρύλου»

Η ιστορία της απίστευτης ζωής του Πελέ, που γεννήθηκε μέσα στη φτώχια και την ανέχεια και έγινε ένας παίκτης – σύμβολο του «όμορφου παιχνιδιού», όπως αποκαλούσε ο ίδιος το ποδόσφαιρο, αποτυπώνεται στη βιογραφική ταινία των Τζεφ και Μάικλ Ζίμπαλιστ, με τους Κέβιν Ντε Πάουλα, Βίνσεντ Ντονόφριο, Ροντρίγκο Σαντόρο και Ντιέγκο Μπονέτα.

«Ο Κούμπο και οι δύο χορδές»

Ο ήρωας της ταινίας κινουμένων σχεδίων του Τράβις Νάιτ ζει μια ήσυχη ζωή, σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, μέχρις ότου ένα πνεύμα από το παρελθόν φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του, ανάβοντας ξανά τη σπίθα μιας πανάρχαιας βεντέτας. Αυτό προκαλεί όλα τα δεινά καθώς θεοί και τέρατα τον κυνηγούν. Για να επιβιώσει, πρέπει να βρει τη μαγική πανοπλία που φορούσε ο αείμνηστος πατέρας του, ένας θρυλικός πολεμιστής Σαμουράι.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 22/9-28/9

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment