PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 22/12


Με εξαιρετικό τρόπο μας αποχαιρετά κινηματογραφικά το 2016. Ένα παράδοξο αντικαταθλιπτικό σχέδιο, ένας έρωτας εν μέσω συνεχών απογοητεύσεων, ένα καταλυτικό μυστικό 60 ετών, μια ριψοκίνδυνη θαλάσσια εξερεύνηση, ένα σιωπηλό ναυάγιο και μια χαρισματική φιλία ξεδιπλώνονται στις ταινίες της χριστουγεννιάτικης αυτής εβδομάδας.

«Κρυφή ομορφιά»

Στο δράμα τού – βραβευμένου με Όσκαρ – Ντέιβιντ Φράνκελ, με τον Γουίλ Σμιθ, τις – επίσης βραβευμένες με Όσκαρ – Κέιτ Γουίνσλετ και Έλεν Μίρεν, τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Έντουαρντ Νόρτον και Κίρα Νάιτλι και τους Μάικλ Πένια, Ναόμι Χάρις και Τζέικομπ Λάτιμορ, ένας επιτυχημένος διαφημιστής βιώνει μια προσωπική τραγωδία, μετά τον χαμό του παιδιού του, και αποσύρεται από την καθημερινή του ζωή. Οι συνάδελφοί του καταστρώνουν ένα δραστικό σχέδιο, για να τον αναγκάσουν να αντιμετωπίσει τη θλίψη του, με έναν παράδοξο και ευφάνταστο, αλλά βαθιά ανθρώπινο τρόπο. Τον κάνουν να συναντήσει τον Χρόνο, τον Θάνατο και την Αγάπη και να συνομιλήσει μαζί τους.

«La La Land»

Με επτά υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, οι οποίες θα απονεμηθούν στις 8 Ιανουαρίου 2017, το μιούζικαλ του 31χρονου Ντάμιεν Σαζέλ, που έγινε γνωστός με το «Whiplash», το οποίο κέρδισε τρία Όσκαρ, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Έμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ, ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Τζ. Κ. Σίμονς και οι Φιν Γουίτροκ, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Σονόια Μιζούνο και Τζον Λέτζεντ μάς μεταφέρουν στο Λος Άντζελες, όπου μία νέα ηθοποιός που ονειρεύεται να γίνει διάσημη και ένας πιανίστας της τζαζ που επιθυμεί να γίνει αναγνωρισμένος μουσικός, με κάποιον μαγικό τρόπο, πέφτουν συνεχώς ο ένας πάνω στον άλλον και ερωτεύονται, προσπαθώντας, ταυτόχρονα, να φτάσουν στους στόχους τους. Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στη σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης;

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη την ελπίδα και τον έρωτα, στη μεγάλη οθόνη. Νομίζω ότι κάτι συμβαίνει με τα μιούζικαλ, που πετυχαίνουν κάτι, που μόνο οι ταινίες μπορούν να πετύχουν. Αυτές οι ταινίες λειτουργούν ως ένας τόπος ονείρου, μετατρέπονται στη γλώσσα των ονείρων μας, εκφράζουν έναν κόσμο, στον οποίο πέφτεις πάνω στα τραγούδια, όπου τα αισθήματα αλλάζουν τους νόμους της πραγματικότητας» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Η Ρόζα της Σμύρνης»

Το δράμα του Γιώργου Κορδέλλα – με τους Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρο Λαγούτη και Τζεμ Ακσακάλ – βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ και Ρόζα». Στην ταινία, η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει, επί δεκαετίες, με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο, ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της. Το συλλεκτικό πάθος ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα γίνονται αφορμή να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια κρυφή ερωτική ιστορία.

«Βαϊάνα»

Μια ριψοκίνδυνη έφηβη σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή, για να σώσει τον λαό της, στην περιπέτεια φαντασίας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Animation, σε σκηνοθεσία των Ρον Κλέμεντς και Τζον Μούσκερ, η οποία προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση. Κατά τη διάρκεια του εντυπωσιακού ταξιδιού της, θα συναντήσει έναν κάποτε ισχυρό ημίθεο, που θα τη βοηθήσει να γίνει μια δεινή εξερευνήτρια. Μαζί, θα πλεύσουν στα ανοιχτά, συναντώντας γιγάντια τέρατα και αντίξοες συνθήκες, και εκείνη θα εκπληρώσει το όραμα των προγόνων της, ανακαλύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα.

«Η κόκκινη χελώνα»

Η ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων τού – ιδιαίτερα γνωστού για τις μικρού μήκους ταινίες του και βραβευμένου με Όσκαρ – Ολλανδού σκηνοθέτη Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Η τρυφερή και συγκινητική αυτή δημιουργία, που αφηγείται χωρίς διαλόγους μια ιστορία για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τον χρόνο, κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών και το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Ήρωάς της είναι ένας ναυαγός αγνώστου παρελθόντος, που τα κύματα τον βγάζουν σε ένα ερημικό τροπικό νησί, το οποίο μοιάζει με πραγματικό παράδεισο, αλλά κατοικείται μονάχα από καβούρια, χελώνες και πουλιά. Η αναπάντεχη συνάντησή του με μια κόκκινη χελώνα θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του και θα του χαρίσει μία οικογένεια.

«Η ταινία αφηγείται την ιστορία με γραμμικό και κυκλικό τρόπο, ταυτόχρονα» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Χρησιμοποιεί τον χρόνο, για να τονίσει την έλλειψή του, όπως η μουσική μπορεί να ενδυναμώσει τη σιωπή. Η ταινία μιλά, επίσης, για την πραγματικότητα του θανάτου. Ο άνθρωπος έχει μια τάση να εναντιώνεται στον θάνατο, να τον φοβάται και να τον πολεμά, το οποίο είναι απόλυτα υγιές και φυσικό. Ωστόσο, μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα μια ενστικτώδη κατανόηση ότι είμαστε όλοι ζωή και δεν χρειάζεται να εναντιωνόμαστε στον θάνατο. Ελπίζω ότι η ταινία το μεταφέρει αυτό».

«H μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης»

Το μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων των Έρικ Σάμερ και Έρικ Γουόριν μάς μεταφέρει στο Παρίσι του 1879, όπου ένα ορφανό εντεκάχρονο κορίτσι ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα. Έτσι, «δανείζεται» την ταυτότητα ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου και γράφεται στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας, όπου γνωρίζει ένα χαρισματικό αγόρι, που γίνεται ο καλύτερός της φίλος. Άραγε, θα καταφέρει να κάνει το όνειρο να κρατήσει για πάντα;

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 22/12-28/12

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment