PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 21/4


Πλούσιο είναι το μενού αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας, αριθμός – ρεκόρ ταινιών (12 πρεμιέρες) βγαίνουν στις αίθουσες.

Μεταφορές αγαπημένων κλασικών μυθιστορημάτων, συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες, απελπισμένους έρωτες και περιπέτειες φαντασίας, εκδίκησης, πολέμου, χορού και εκρήξεων.

«Το βιβλίο της ζούγκλας»

Τρισδιάστατη και εντυπωσιακή, με υπέροχα τοπία και καταπληκτικούς ήρωες, η περιπέτεια φαντασίας του Τζον Φαβρό αντλεί έμπνευση από την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, η οποία βασίζεται στο κλασικό βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Με τεχνικά άρτιο συνδυασμό ρεαλιστικών γυρισμάτων και 3D γραφικών, η συναρπαστική αυτή σύγχρονη εκδοχή του «Βιβλίου της ζούγκλας» – με τον Νιλ Σέτι και τις φωνές των Σκάρλετ Γιόχανσον, Ίντρις Έλμπα, Μπιλ Μάρεϊ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο και Λουπίτα Νιόνγκο – αφηγείται την ιστορία του Μόγλη, του μικρού αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων. Όταν ένας θηριώδης τίγρης, που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μοναδικό μέρος που θεωρεί πατρίδα του.

«Ο εκλεκτός της νύχτας»

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Τζεφ Νίκολς, με τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Μάικλ Σάνον και Σαμ Σέπαρντ και τους Τζόελ Έτζερτον, Κίρστεν Ντανστ, Άνταμ Ντράιβερ και Τζέιντεν Λίμπερερ, ένας πατέρας αναγκάζεται να ζήσει σαν φυγάς, προκειμένου να προστατέψει τον «ιδιαίτερο» γιο του, ο οποίος είναι προορισμένος να αλλάξει τον κόσμο. Αυτό, που θα ξεκινήσει σαν δίωξη από τους θρησκόληπτους και την τοπική αστυνομία, θα κλιμακωθεί σε ανθρωποκυνηγητό με την εμπλοκή των ανώτατων κυβερνητικών κλιμακίων.

«Ο βασιλιάς μου»

Με πρωταγωνιστές τους Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ και Λουίς Γκαρέλ, το αισθηματικό δράμα της Γαλλίδας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Μαϊουέν αποτυπώνει τη δεκαετή προβληματική σχέση ενός ζευγαριού, κατά την οποία ο άνδρας ελέγχει τη ζωή της γυναίκας, προκαλώντας συνεχώς νέα προβλήματα, λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του.

«Ο λύκος της ερήμου»

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νάτζι Αμπού Νουάρ – με τους Τζασίρ Εΐντ Αλ Χουιετάτ, Χουσεΐν Σαλαμέχ Αλ Σουεϊλχιγίν και Χασάν Μουτλάγκ Αλ Μαραγιέχ – ήταν υποψήφια για το φετινό Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Πρόκειται για ένα περιπετειώδες θρίλερ, μια ιστορία εκδίκησης και επιβίωσης στην ιορδανική έρημο, που ξεκινά, όταν ένα παιδί, παρασυρμένο από την περιέργειά του, μπλέκει στον σκληρό κόσμο των ενηλίκων.

«Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία»

Ρίχνοντας φως στη χαμένη ευκαιρία που θα άλλαζε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων, το γερμανικό βιογραφικό δράμα του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ καταγράφει την καθηλωτική αληθινή ιστορία του Γκέοργκ Έλσερ, του 36άχρονου Γερμανού ξυλουργού, που αναγνώρισε τον κίνδυνο που προμηνυόταν, εξαιτίας του Χίτλερ, και ανέλαβε δράση, όταν όλοι οι άλλοι εκτελούσαν πειθήνια διαταγές ή αποσιωπούσαν την κατάσταση. Με τη βόμβα, που ο ίδιος συναρμολόγησε, θα σκότωνε τον Αδόλφο Χίτλερ και τα πρωτοπαλίκαρά του, αν είχε στη διάθεση του 13 λεπτά παραπάνω… Πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Φρίντελ, Καταρίνα Σούτλερ, Μπούργκαρτ Κλάουσνερ και Γιόχαν Φον Μπούλοβ.

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ»

Ο Στίβεν Χόπκινς ξετυλίγει την πραγματική ιστορία ενός θρύλου των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από αυτό το βιογραφικό δράμα που μιλάει για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα, τη φιλία, και για το πώς ένας άνδρας πολέμησε ενάντια στην Ιστορία και κέρδισε. Με τους Στέφαν Τζέιμς, Κάρις Βαν Χάουτεν, Αμάντα Κριου και τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Τζέρεμι Άιρονς και Γουίλιαμ Χαρτ, η ταινία μάς μεταφέρει στο 1936, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της ναζιστικής κυβέρνησης ήταν να χρησιμοποιηθούν οι Αγώνες ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Όμως, αυτό γκρεμίστηκε από έναν μαύρο Αμερικανό αθλητή, τον σπουδαίο Τζέσι Όουενς.

«Έρωτας χωρίς αύριο»

Βασισμένο σε αληθινά περιστατικά, το αισθηματικό δράμα του Δανού σκηνοθέτη Όλε Κρίστιαν Μάντσεν μιλάει για την απελπισμένη αγάπη δύο νέων. Οι Χοακίμ Φιελστράπ, Μαρί Τουρέλ Σόντερμπεργκ, Κρίστιαν Γκάρντε και Γιοχάνες Νίμαρκ μάς πηγαίνουν στο 1962, όταν η τότε νέα γενιά όλης της Ευρώπης επαναστατούσε ενάντια στο κατεστημένο. Ένας ακτιβιστής της ειρήνης ερωτεύεται τρελά μια κοπέλα, η οποία αρνείται να δεσμευτεί με έναν και μόνο άνδρα. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να την κατακτήσει, γίνεται συγγραφέας, νομάδας, ναρκομανής και, τελικά, τραγουδιστής στο ροκ συγκρότημα Steppeulvene, που έμελλε να μείνει στην ιστορία.

«Ψεύτης Ήλιος 2: Η μεγάλη έξοδος»

Είκοσι δύο χρόνια μετά τον πολυβραβευμένο «Ψεύτη Ήλιο», ο οποίος απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 1994, ο Ρώσος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ ανασυνθέτει και ακολουθεί την οδύσσεια του συνταγματάρχη Κότοφ, σε ένα πολεμικό έπος που κόστισε 55 εκατομμύρια δολάρια και, στη χώρα του, προκάλεσε αρνητικά σχόλια τόσο από άλλους σκηνοθέτες, όσο και από κριτικούς, κυρίως λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού και των πολιτικών πεποιθήσεων του δημιουργού του. Στην ταινία, παίζουν ο ίδιος και οι Ολέγκ Μενσίκοφ, Εβγκένι Μιρόνοφ και Ναντέζντα Μιχάλκοβα

«Η ταινία δεν μιλά για τη νίκη του σοβιετικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά δείχνει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες κερδήθηκε αυτή η νίκη. Είναι μια απόπειρα να ξυπνήσει τις συνειδήσεις των νέων, να τους κάνει να φανταστούν πώς ήταν να ζεις στα παγωμένα χαρακώματα, έστω και για μια στιγμή. Γι’ αυτό και υπάρχει μια ελαφρώς πικρή γεύση, αλλά το να ξεχάσουμε το τίμημα, που έπρεπε να πληρώσουμε για αυτήν τη νίκη, θα ήταν εγκληματικό» εξηγεί ο δημιουργός.

«Ζήσε με ρυθμό»

Στη μουσική αισθηματική ταινία του Μάικλ Ντέμιαν, με τους Τζέιν Σέιμουρ, Κίναν Κάμπα, Νίκολας Γκαλιτζάιν και Σονόγια Μιζούνο, δύο ταλαντούχοι νέοι πρέπει να συντονίσουν τα βήματά τους, για να εκπληρώσουν το μεγάλο τους όνειρο. Συνδυάζοντας το χιπ χοπ με τον σύγχρονο και τον κλασικό χορό, πρέπει να διερευνήσουν άγνωστους κόσμους και να προετοιμαστούν για έναν διαγωνισμό, όπου η νίκη ή η ήττα θα καθορίσει τις ζωές τους.

«Ροβινσώνας Κρούσος»

Οι Μπεν Στάσεν και Βίνσεντ Κέστελουτ μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το αγαπημένο κλασικό μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη κωμωδία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια. Σε αυτήν την εκδοχή της ιστορίας, ο διάσημος ναυαγός επιβιώνει με τη βοήθεια μιας ομάδας, που αποτελείται από αξιολάτρευτα ζωάκια.

«Short fuse»

Στο θρίλερ δράσης των Ανδρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα – με τους Αποστόλη Τότσικα, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσο Νούσια, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Θοδωρή Αθερίδη και Γιώργο Καραμίχο – ένας 30άχρονος δικηγόρος αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ. Κατά τη μεταφορά ενός δέματος σε ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν συνέρχεται, βρίσκεται ζωσμένος με εκρηκτικά.

«Η Αθήνα από κάτω – Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων»

Επίκαιρο, σκληρό και αποδομημένο, αλλά και αναγκαίο για την κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική συνείδηση και την ανάγκη για διάλογο, το ντοκιμαντέρ του Τάκη Μπαρδάκου σκιαγραφεί την Ελλάδα των «νεόπτωχων», των ανέργων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης. Η ταινία ακολουθεί τις ιστορίες αρκετών πολιτών, προβάλλοντας την κοινωνική ανισότητα και την αδικία. Στο επίκεντρο το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και η κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, που έχουν μετατρέψει το όνειρο της ευημερίας σε έναν κοινωνικοοικονομικό εφιάλτη.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 21/4-27/4

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment