PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 17/11


Πέντε ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στα κινηματογραφικά πλάνα πρωταγωνιστούν μια μαγική συλλογή φανταστικών ζώων, μια ασαφής απειλή, ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, η αναζήτηση μιας νέας ζωής και μια απρόβλεπτη φιλία.

«Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται»

Η συγγραφέας των βιβλίων «Χάρι Πότερ» -που μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη με εξαιρετική επιτυχία- Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, κάνει την πρώτης της σεναριακή κινηματογραφική απόπειρα με αυτή την περιπέτεια φαντασίας, τη σκηνοθεσία της οποίας ανέλαβε ο σκηνοθέτης των τελευταίων τεσσάρων «Χάρι Πότερ», Ντέιβιντ Γέιτς, και τη μουσική επένδυση ο -οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ- Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ. Με τους -βραβευμένους με Όσκαρ- Έντι Ρεντμέιν, Σαµάνθα Μόρτον και Γιον Βόιτ και τους Κάθριν Γουότερστον, Άλισον Σούντολ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Κόλιν Φάρελ και Ρον Πέρλμαν, η ταινία, που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1926, όπου ο κίνδυνος παραμονεύει στον κόσμο των μάγων. Ένας μαγικοζωολόγος, που ταξιδεύει στον κόσμο για να βρει και να καταγράψει μαγικά πλάσματα, ελπίζοντας να ενημερώσει τον κόσμο των μάγων για τη σημαντικότητά τους και την ανάγκη να προστατευτούν, χωρίς να γνωρίζει για την αυξανόμενη ένταση, καταφθάνει στην πόλη με μερικά από αυτά τα πλάσματα φυλαγμένα στη μαγική βαλίτσα του. Όταν ένας ανυποψίαστος άμαγος ελευθερώνει ορισμένα από αυτά, αρχίζει ένας αγώνας για την εύρεσή τους, πριν να είναι αργά.

«Στην καρδιά του δάσους»

Το φουτουριστικό θρίλερ της Πατρίσια Ροουζάμα, το οποίο μιλά για τη δύναμη που πηγάζει από μέσα μας, βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Τζιν Χέγκλαντ. Με την -υποψήφια για Όσκαρ- Έλεν Πέιτζ και τους Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ και Μαξ Μινγκέλα, σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, δύο φιλόδοξες κοπέλες ζουν με τον πατέρα τους σε ένα όμορφο σπίτι στο βουνό. Ξαφνικά, το ρεύμα κόβεται. Χωρίς ηλεκτρικό, βενζίνη και κανενός είδους ενέργεια, ακούνε εκατοντάδες θεωρίες στο ράδιο. Τρομοκρατική επίθεση; Φονικός ιός; Με αντίπαλο την πείνα και την αβεβαιότητα, πρέπει να συνεργαστούν, για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

«The Stopover»

Το δράμα των Ντελφίν Κουλέν και Μιριέλ Κουλέν -με τους Αριάν Λαμπντ, Σοκό, Μάκη Παπαδημητρίου και Ανδρέα Κωνσταντίνου- κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του φετινού Φεστιβάλ των Καννών. Δύο κοπέλες επιστρέφουν από μία στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν, κάνοντας μια ενδιάμεση στάση σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Κύπρου. Εκεί, ανάμεσα στους τουρίστες που παραθερίζουν, συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, που φιλοδοξεί να ανακουφίσει τη στρατιωτική μονάδα από τις εμπειρίες του πολέμου. Όμως, δεν είναι εύκολο να ξεχάσουν τη μάχη και να αφήσουν τη βία πίσω τους.

«Το μέλλον»

Περιστρεφόμενο γύρω από τα ζητήματα της ευτυχίας και διερευνώντας το αν η φιλοσοφία μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας ζωή, το δράμα της Μία Χάνσεν Λαβ σκιαγραφεί το ισχυρό, αλλά και ειρωνικό πορτρέτο μιας γυναίκας. Με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα, Έντιθ Σκομπ και Σάρα Λε Πικάρ, μια -παθιασμένη με τη δουλειά της- καθηγήτρια φιλοσοφίας εγκαταλείπεται από τον σύζυγό της. Με την αίσθηση της ελευθερίας να την ωθεί, πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τη ζωή της.

«Η τρελή χαρά»

Με πρωταγωνιστές τους Μικαέλα Ραμαζότι, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Βαλεντίνα Καρνελούτι και Μάρκο Μεσέρι, το ιταλικό δράμα του Πάολο Βίρτζι αφηγείται με χιούμορ την ιστορία της απρόβλεπτης και συγκινητικής φιλίας, που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες, οι οποίες, σε αναζήτηση της αγάπης, εγκαταλείπουν την ψυχιατρική κλινική, στην οποία νοσηλεύονται.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 17/11-23/11

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment