PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 16/6


Τέσσερις ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, στην πλειοψηφία τους κωμωδίες.

Οι επιλογές αυτής της εβδομάδας ξετυλίγουν τη σοκαριστική πραγματική ιστορία μιας δολοφονικής οικογένειας, την επίσης αληθινή ιστορία μιας κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας, την τρελή περιπέτεια μιας γιγαντόσωμης και μιας μικροσκοπικής επανένωσης και τις διασκεδαστικές προσπάθειες ενός άνδρα να πάρει την έγκριση του μέλλοντα πεθερού του.

«Η φαμίλια»

Το δράμα του Πάμπλο Τραπέρο – με τους Αντονία Μπενγκοετσέα, Γκαστόν Κοτσιαράλε, Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Στεφανία Κοέσλ, Πίτερ Λαντζάνι, Φράνκο Μζίνι, Γκιζέλ Μότα και Φερνάντο Μιρό – απέσπασε το βραβείο Goya καλύτερης λατινοαμερικάνικης ταινίας. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Πούτσιο, η οποία, ενώ, φαινομενικά, ζούσε μια φυσιολογική ζωή σε ένα ήσυχο προάστιο, τη δεκαετία του ’80, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Βιντέλα, παράλληλα διέπραττε απαγωγές και δολοφονίες, σοκάροντας την κοινωνία της Αργεντινής.

Η υπόθεση Πούτσιο, που προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο, έγινε γνωστή στον λαό της Αργεντινής το 1985, δύο χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων, ο Πούτσιο εξακολούθησε να εγκληματεί υπό την ανοχή της αστυνομίας. Γιατί, στην πραγματικότητα, κανείς δεν είχε πιστέψει πραγματικά ότι η Δημοκρατία θα μπορούσε να κρατήσει. Όταν, όμως, αυτό φάνηκε να γίνεται, η αστυνομία έπαψε να τον προστατεύει και, τελικά, τον συνέλαβε.

«Florence: Φάλτσο σοπράνο»

Στη βιογραφική κωμωδία του Στίβεν Φρίαρς, η – τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ – Μέριλ Στριπ, πλαισιωμένη από τους Χιου Γκραντ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάιμον Χέλμπεργκ, Νέβε Γκάτσεβ και Νίνα Αριάντα, ενσαρκώνει την κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μια κακόφωνη καλτ τραγουδίστρια όπερας, που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη, τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Εκείνη πίστευε πως είναι το αηδόνι της όπερας, ενώ, στην πραγματικότητα, ήταν εντελώς φάλτση. Ο σύζυγος και ατζέντης της, ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρούσε αυτήν της την ψευδαίσθηση και, όταν η Φλόρενς θέλησε να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Carnegie Hall, το 1944, ήξερε ότι καλείτο να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Ο σεναριογράφος της ταινίας, Νίκολας Μάρτιν, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Φλόρενς ήταν σημαντική προσωπικότητα στην τέχνη και τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υποστήριζε οικονομικά τις τέχνες με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων ήταν να παρέχει μουσικά όργανα σε παιδιά, που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν. Σύστησε πολλούς εύπορους ανθρώπους στον κόσμο της μουσικής και τους έπεισε να συνεισφέρουν οικονομικά στη μουσική σκηνή της πόλης. Προσέφερε 1.000 εισιτήρια για τη συναυλία της στο Carnegie Hall σε βετεράνους του πολέμου και πολλοί από αυτούς πέρασαν φανταστικά. Προφανώς, σχεδόν πέθαναν από τα γέλια και η βραδιά ήταν καταπληκτική και αλλόκοτη! Είχε καθόλου ιδέα η Φλόρενς πώς ακουγόταν πραγματικά; Αυτό θα το αποφασίσει το κοινό».

«Κέντρο ευφυΐας»

Στην κωμωδία «δύο μεγεθών» του Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA. Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε, για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πάλαι ποτέ πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, που, πλέον, είναι ένας απλός συμβιβασμένος λογιστής, που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Πολύ σύντομα, ο τεράστιος πράκτορας και ο μικροσκοπικός λογιστής βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές τους, αλλά και την ασφάλεια της πόλης. Πρωταγωνιστούν οι Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ και Έιμι Ράιαν.

«Όλα θα πάνε στραβά»

Η επιτυχημένη γαλλική κωμωδία, που κατέκτησε πάνω από 3,2 εκατομμύρια θεατές μόνο στη Γαλλία, επιστρέφει σε σκηνοθεσία των Φιλίπ Λασό και Νικολάς Μπεναμού. Αυτήν τη φορά, οι Κριστιάν Κλαβιέ, Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Βενσάν Ντεσανιά και Ταρέκ Μπουνταλί μάς μεταφέρουν στην εξωτική Βραζιλία για μια τρελή περιπέτεια. Ενώ ο Φρανκ σχεδιάζει κρυφά να κάνει πρόταση γάμου στη Σόνια, προσκαλούν τους φίλους τους στο πολυτελές ξενοδοχείο του ξιπασμένου πατέρα της κοπέλας. Όμως, οι απόπειρές του να κερδίσει την έγκριση του μέλλοντα πεθερού του είναι καταστροφικές.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 16/6-22/6

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment