PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 15/12


Επτά νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Βίαιη διεκδίκηση, περίπλοκες σχέσεις, επανάσταση από απρόσμενους ήρωες, γοητευτικός φανατισμός, αποκαλυπτικά παιχνίδια, μια επεισοδιακή ληστεία και ένας διαγωνισμός τετράποδων ταλέντων ξετυλίγονται στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Όταν ξέσπασε η βία»

Στο ρουμανικό δράμα του Μπόγκνταν Μίριτσα, ένας άνδρας επιστρέφει στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας, όπου έχει κληρονομήσει γη από τον παππού του. Αν και είναι αποφασισμένος να πουλήσει αυτή την άγονη έκταση, δέχεται προειδοποίηση από τον χωροφύλακα της περιοχής πως ο παππούς του ήταν ένας τοπικός αρχιμαφιόζος και οι λαθρέμποροι άνδρες του δεν πρόκειται να του την παραχωρήσουν. Παίζουν οι Ντράγκους Μπουκούρ, Γκεόργκε Βίζου, Βλαντ Ιβάνοβ, Κοστέλ Κασκαβάλ και Κονσταντίν Κογιοκάρου.

«Το κοινόβιο»

Ο Δανός σκηνοθέτης – και συνιδρυτής, με τον Λαρς Φον Τρίερ, του περίφημου Δόγματος 95 – Τόμας Βίντεμπεργκ επιστρέφει με ένα δράμα, με τους Ούλριχ Τόμσεν, Φάρες Φάρες, Τρίνε Ντίρχολμ, Τζούλι Ανιέτ Βανγκ και Όλε Ντιπόντ. Ένα ζευγάρι κληρονομεί ένα μεγάλο σπίτι και αποφασίζει να ζήσει εκεί, δημιουργώντας ένα κοινόβιο. Όλοι συνυπάρχουν αρμονικά κάτω από αυτή τη στέγη, μέχρι τη στιγμή που μια ερωτική σχέση ανατρέπει όλες τις ισορροπίες.

Έχοντας περάσει την παιδική του ηλικία σε κοινόβιο, ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Το μοίρασμα, η κοινή ζωή, αυτό το μοντέλο συμβίωσης αντικαταστάθηκε με την ατομική ελευθερία και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, τα οποία έχει επιλέξει η πλειοψηφία των ανθρώπων. Η εποχή των κοινοβίων έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια. Μου λείπει, γιατί πιστεύω ότι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Υπάρχουν τρομερές αξίες πίσω από όλο αυτό το σχήμα».

«Rogue one: A Star Wars story»

Η νέα αυτή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Γκάρεθ Έντουαρντς, η οποία προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, είναι η πρώτη αυτόνομη ιστορία, που εκτυλίσσεται στον αγαπημένο κινηματογραφικό κόσμο που επινόησε ο Τζορτζ Λούκας. Με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Φόρεστ Γουίτακερ, την – υποψήφια για Όσκαρ – Φελίσιτι Τζόουνς και τους Μαντς Μίκελσεν, Άλαν Τιντάικ, Ντόνι Γιεν, Μπεν Μέντελσον και Ντιέγκο Λούνα, σε μια εποχή συγκρούσεων, μια ομάδα από απρόσμενους ήρωες, από συνηθισμένους ανθρώπους που καλούνται να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα, ενώνει τις δυνάμεις της, για να κλέψει τα σχέδια του απόλυτου εργαλείου καταστροφής.

«Ο πιστός»

Το ρωσικό δράμα του πολυβραβευμένου Κιρίλ Σερεμπρενίκοφ, το οποίο βασίζεται στο θεατρικό έργο του Μάριους Βον Μάγιενμπεργκ, «Μάρτυρας», απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Καννών «François Chalais 2016» για την καλύτερη απόδοση της σύγχρονης πραγματικότητας. Με τους Βικτόρια Ισάκοβα, Πετρ Σκβόρτσοφ και Τζούλια Ογκ, ήρωας της ταινίας είναι ένας μοναχικός περιθωριοποιημένος έφηβος, που βρίσκει καταφύγιο στην Αγία Γραφή και μεταμορφώνεται σε έναν σύγχρονο Ταρτούφο, που, με τις ερωτήσεις του, φέρνει τα πάνω κάτω στο σπίτι και το σχολείο. Σύντομα, όλοι συνεπαίρνονται από τα λεγόμενά του. Εκτός από την καθηγήτρια βιολογίας, η οποία τολμά να αντιπαρατεθεί μαζί του και, μάλιστα, στο δικό του έδαφος.

«Είναι μια ταινία, που δείχνει πως η θρησκεία είναι μία μορφή χειραγώγησης» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Ο πρωταγωνιστής μου καταφεύγει στη θρησκεία, για να μειώσει τον φόβο του και τις ματαιώσεις που δέχεται από τους γύρω του, ελέγχοντάς τους μέσα από τα λεγόμενα των Γραφών. Στη Ρωσία, η θρησκεία είναι παντού και έχει γίνει η δεύτερη επίσημη ιδεολογία της χώρας. Όπως στην Αμερική, οι ιεροκήρυκες έχουν καταλάβει την τηλεόραση. Οι Ρώσοι προτιμούν να έχουν έναν αρχηγό να ακολουθούν, παρά να σκέφτονται οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Και, παρόλο που η Εκκλησία έχει διαχωριστεί από το Κράτος, η Ορθοδοξία βρίσκεται παντού: στον στρατό, στους θεσμούς, στον πολιτισμό και, ειδικά, στην εκπαίδευση, υπαγορεύοντας τι είναι καλό και τι είναι κακό. Έτσι, και ο πρωταγωνιστής μου ανακαλύπτει ότι ο φανατισμός δίνει δύναμη. Κανείς δεν τολμά να του αντιτεθεί, παρά μόνο μία άθεη καθηγήτρια».

«Ο Άι Βασίλης είναι πολύ λέρα»

Η κωμωδία του Μαρκ Γουότερς, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Κάθι Μπέιτς, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Μπίλι Μπομπ Θόρτον και τους Κριστίνα Χέντρικς, Τόνι Κοξ και Μπρετ Κέλι, αποτελεί συνέχεια του πολύ επιτυχημένου «Ο Άι Βασίλης είναι…λέρα» του 2003. Ο Γουίλι Σόουκ επιστέφει ως ασυνήθιστος Άγιος Βασίλης, που συνεργάζεται ξανά με τον βοηθό του, με σκοπό να ληστέψουν έναν φιλανθρωπικό Οργανισμό την Παραμονή των Χριστουγέννων. Στον δρόμο τους, βρίσκεται ένας χαρούμενος πιτσιρικάς, αλλά και η – σαν βγαλμένη από ταινία τρόμου – δύστροπη μητέρα του.

«Τέλειοι ξένοι»

Ο Θοδωρής Αθερίδης διασκευάζει την εξαιρετικά επιτυχημένη ιταλική ταινία «Perfetti sconosciuti», που απέσπασε 5 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο στα ιταλικά Όσκαρ, και δημιουργεί μία κωμωδία, που δείχνει πως, πίσω από φαινομενικά ειδυλλιακές σχέσεις, κρύβονται θαμμένα μυστικά και ψέματα. Με τον ίδιο και τους Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκη Κούρκουλο, Μάκη Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννο Περλέγκα και Χριστίνα Βαρώτσου, επτά φίλοι, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, συναινούν στην πρόκληση να αφήσουν σε κοινή θέα τα κινητά τους. Όμως, δεν είναι καθόλου έτοιμοι για αυτό που έρχεται. Θα μπορέσουν να ζήσουν με τα συγκλονιστικά μυστικά που αποκαλύπτονται;

«Τραγούδα»

Στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Γκαρθ Τζένινγκς, ένα πολυμήχανο και υπεραισιόδοξο κοάλα, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει το θέατρό του από τη χρεοκοπία, στρατολογεί τον καλύτερό του φίλο, για να πραγματοποιήσουν έναν διαγωνισμό τραγουδιού, στον οποίο ακούγονται πάνω από 65 αγαπημένα τραγούδια της σύγχρονης ποπ σκηνής, από διάφορα ταλαντούχα ζώα που διεκδικούν τη νίκη.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 15/12-21/12

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment