PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 14/1


Οι νέες προτάσεις που μπορεί να απολαύσει το κοινό στις ελληνικές αίθουσες, από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Η εμμονική εξιχνίαση μιας ανεξήγητης δολοφονίας, ο δεσμός του ανθρώπου με τα ζώα και η συγκινητική ιστορία ενός ρομαντικού νεαρού ξετυλίγονται στις λιγοστές κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.

«Το μυστικό στα μάτια τους»

Γνωστός για το σενάριο των «Αγώνων πείνας» και το – υποψήφιο για Όσκαρ – σενάριο τού «Captain Phillips», ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μπίλι Ρέι επιχειρεί το αμερικανικό ριμέικ τού – βραβευμένου με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2009) – θρίλερ μυστηρίου του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Εντουάρντο Σαχέρι και κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των πιο επιτυχημένων ταινιών στην ιστορία της Αργεντινής.

Με τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Τσιούετελ Έτζιοφορ, τις – βραβευμένες με Όσκαρ – Νικόλ Κίντμαν και Τζούλια Ρόμπερτς και τους Ντιν Νόρις, Άλφρεντ Μολίνα, Τζο Κόουλ, και Ζόι Γκρέιαμ, η έφηβη κόρη μιας ανερχόμενης ντεντέκτιβ δολοφονείται βίαια και ανεξήγητα. Έπειτα από δεκατρία χρόνια επίμονης έρευνας, βρίσκεται ένα στοιχείο, που μπορεί να εξιχνιάσει την υπόθεση. Όμως, κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για τα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια, και για τις επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη ψυχή η ανάγκη για εκδίκηση.

«Δεσμοί αίματος»

Συμβαδίζοντας με τον ρυθμό της Φύσης, μαύρο χιούμορ και δράμα εναλλάσσονται στην πολυβραβευμένη ισλανδική ταινία του Γκρίμουρ Χακόναρσον, η οποία κέρδισε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ Καννών 2015, αποσπώντας το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» και το βραβείο καλύτερης ταινίας – Χρυσός Αλέξανδρος στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επίσης, είναι η επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Με τους Σίγκουρντουρ Σιγκουργιόνσον, Θεοντόρ Γιούλιουσον, Σαρλότ Μπέβινγκ και Γιον Μπενενύσον, η ταινία υμνεί τους δεσμούς του ανθρώπου με τα ζώα, μέσα από την ιστορία δύο αδελφών, οι οποίοι ζουν σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα και έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλλει τα πρόβατά τους και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιβάλλουν τη θανάτωση των ζώων, οι δύο άντρες θα πρέπει να συμφιλιωθούν, για να τα σώσουν.

«Νοτιάς»

Ο Τάσος Μπουλμέτης, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της τεράστιας εισπρακτικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας «Πολίτικη κουζίνα», της πιο εμπορικής ταινίας της τελευταίας εικοσαετίας, με 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διεθνή διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες, επιστρέφει με τη νέα του ταινία, μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης. Ήρωάς της είναι ένας ρομαντικός νέος, ο οποίος, με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, του ’70 και του ’80, ωριμάζει, με εφόδια την Ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν αναλάβει οι Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Μελισσάνθη Μάχουτ και Xαρά Μάτα Γιαννάτου, ενώ εμφανίζεται η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε ρόλο έκπληξη. Το ανθρωποκεντρικό σενάριο, που υπογράφει και πάλι ο Τάσος Μπουλμέτης, αναδεικνύεται μέσα από τις ερμηνείες των πρωτοεμφανιζόμενων και βετεράνων ηθοποιών, ενώ η φωτογραφία, η σκηνογραφία και τα κουστούμια αναβιώνουν με απόλυτη πειστικότητα την ατμόσφαιρα της ελληνικής κοινωνίας εκείνης της εποχής. Τη συναισθηματικά φορτισμένη και νοσταλγική ιστορία συνοδεύει η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 14/1-20/1

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment