PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 12/11


H νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ανοίγει από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου φέρνει -επιτέλους- και στις ελληνικές αίθουσες την 24η ταινία James Bond, Spectre, μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα όχι μόνο για τους απανταχού Μποντ-ικούς αλλά και για τους κινηματογραφόφιλους συνολικά.

Ωστόσο, όσοι δεν επιλέξετε να περάσετε παρακολουθώντας τον βρετανό πράκτορα να κατατροπώνει τους κακούς, στο κινηματογραφικό μενού θα βρείτε ακόμα το φιλόδοξο Ο γιος του Σαούλ που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και το βραβευμένο Δέντρο με τα τσόκαρα του Ερμάνο Όλμι. Τέλος, αν και βρισκόμαστε στο Νοέμβριο ακόμα, η κυκλοφορία της οικογενειακής ταινίας, Μια φορά το χρόνο, φέρνει κάτι από τη λάμψη και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων στις ελληνικές αίθουσες.

Spectre

Ο James Bond μεταφέρεται για 24η φορά στη μεγάλη οθόνη σε μία καταιγιστική υπερπαραγωγή με πολλές ανατροπές. Είναι η δεύτερη ταινία της θρυλικής σειράς που σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Sam Mendes (Skyfall) με πρωταγωνιστή -για τέταρτη φορά- τον Daniel Craig. Τον μοχθηρό και αδίστακτο εχθρό του ευρηματικού μυστικού πράκτορα υποδύεται ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Christoph Waltz, ενώ αυτή τη φορά το ένα από τα Bond Girls ενσαρκώνει η μεθυστική και πιο ώριμη από κάθε άλλη προκάτοχο της Monica Bellucci. Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από το παρελθόν στέλνει τον James Bond σε μια μοναχική αποστολή στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Lucia Sciarra, την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία. Ο Bond εισχωρεί σε μία μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την εγκληματική οργάνωση, γνωστή ως SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion). Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Max Denbigh, ο νέος αρχηγός του Κέντρου της Εθνικής Ασφάλειας, θέτει υπό αμφισβήτηση τις τακτικές του Bond και αλλά και τη MI6 με επικεφαλής τον νέο M. Ο Bond στρατολογεί κρυφά τη Moneypenny και τον Q για να τον βοηθήσουν να βρει τη Madeleine Swann, την κόρη του παλιού του αντιπάλου του Mr White, που μπορεί να εξιχνιάσει το δίκτυο της SPECTRE. Ως κόρη ενός δολοφόνου, μπορεί να καταλάβει τον Bond με έναν τρόπο που οι περισσότεροι αδυνατούν να συλλάβουν.

Μια φορά το χρόνο

Η Ολίβια Ουάιλντ, η Νταϊάν Κίτον, ο Άλαν Άρκιν, ο Τζον Γκούντμαν, η Μαρίσα Τομεϊ και η Αμάντα Σέιφριντ και πολλοί άλλοι σταρ πρωταγωνιστούν στη συγκινητική και ξεκαρδιστική κωμωδία των φετινών γιορτών. Η Σάρλοτ Κούπερ έχει μια μόνο ευχή για τον φετινό χειμώνα… να καταφέρει να δημιουργήσει την ανάμνηση μια τέλειας εορταστικής περιόδου για τα μέλη της αλλοπρόσαλλης οικογένειάς της. Όμως, το να συγκεντρώσει κανείς τέσσερις γενιές της οικογένειας Κούπερ κάτω από μια κοινή στέγη και χωρίς παρατράγουδα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση – ειδικά από τη στιγμή που η πρόβλεψη δίνει για φέτος μπόλικο χιόνι και παρουσία απρόβλεπτων επισκεπτών! Θα λειτουργήσει άραγε το περίφημο Πνεύμα των Χριστουγέννων, προκειμένου να καταφέρουν οι Κούπερ να περάσουν τις γιορτές μονοιασμένοι κι αγαπημένοι; Οι πρώτες ενδείξεις είναι μάλλον αποθαρρυντικές…

Ο γιος του Σαούλ

«Ο γιος του Σαούλ» είναι μια φιλόδοξη ταινία γυρισμένη με οικονομία, η οποία βυθίζει τον θεατή κατ’ ευθείαν στην καρδιά του στρατοπέδου συγκέντρωσης.
Οκτώβριος 1944, Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Ο Saul Auslonder είναι Ούγγρος, μέλος της Sonderkommando, της ομάδας των Εβραίων κρατουμένων η οποία έχει απομονωθεί από το στρατόπεδο και είναι αναγκασμένη να βοηθά τους Ναζί στον μηχανισμό των μεγάλης κλίμακας εκτελέσεων. Ενώ δουλεύει σε ένα από τα κρεματόρια ο Σαούλ ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού το οποίο θεωρεί ότι είναι παιδί του. Ενώ η Sonderkommando σχεδιάζει εξέγερση, ο Σαούλ αποφασίζει να φέρει εις πέρας μια αδύνατη αποστολή: να σώσει το σώμα του παιδιού από τις φλόγες, να βρει ένα Ραββίνο να απαγγείλει την νεκρώσιμη ακολουθία (Kaddish) και να θάψει το αγόρι όπως πρέπει.

To δέντρο με τα τσόκαρα

Βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών (1978). Ο Όλμι αφηγείται τους φόβους και τις ελπίδες όσων πέρασαν από την Ιστορία χωρίς να αφήσουν ίχνη. Στα τέλη του 19ου αιώνα, κάπου στη Λομβαρδία, τέσσερις οικογένειες χωρικών παλεύουν ια την επιβίωσή τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν έχουν τίποτα στην κατοχή τους. Τα πάντα ανήκουν στον αφέντη της περιοχής, στον οποίο είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν τα δύο τρίτα της σοδειάς. Η ζωή τους είναι απίστευτα φτωχική και όμως τα πάντα γι’ αυτούς έχουν αξία.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 12-18/11

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment