PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 11/8


Μπόλικες ευρωπαϊκές ταινίες περιλαμβάνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Ιδιόμορφες σχέσεις, καταλυτικές συναντήσεις, διαχρονικά μηνύματα, πολύ χιούμορ αλλά και συγκίνηση, έρωτας, αγάπη, αλληλεγγύη, μυστήριο, προδοσία, εκδίκηση και ένα θαύμα κυριαρχούν στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Από μακριά»

Το μεξικάνικο αισθηματικό δράμα του Λορέντζο Βίγας απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2015. Με τους Αλφρέδο Κάστρο και Λουίς Σίλβα, ένας πλούσιος μεσήλικας προσελκύει νεαρούς άνδρες στο διαμέρισμά του και, με χρηματικό αντάλλαγμα, ζητεί να τους κοιτά, χωρίς να τους αγγίζει. Από μακριά. Το στοιχειωμένο του παρελθόν και η ιδιαίτερη σχέση που δημιουργεί με έναν από τους νεαρούς, οδηγούν στην απόλυτη πράξη στοργής.

«Μια αγελάδα στο Παρίσι»

Χιουμοριστικό, συγκινητικό και γεμάτο καταλυτικές συναντήσεις μεταξύ αγνώστων, το road movie του Μοχάμεντ Χαμιντί ξετυλίγει μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, μέσα από φαινομενικά ανάλαφρες καταστάσεις, που συμπυκνώνουν εύστοχα, επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, τη μοναξιά, την αγάπη και την αλληλεγγύη. Με τους Λαμπέρ Γουίλσον, Ζαμέλ Ντεμπούζ και Φατσά Μπουαγιαχμέντ, ένας συνηθισμένος αγρότης από την Αλγερία αγαπάει τόσο πολύ την αγελάδα του, που ονειρεύεται να την καμαρώσει στον διαγωνισμό της αγροτικής έκθεσης στο Παρίσι. Όταν η αίτησή του γίνεται δεκτή, ξεκινά με τα πόδια για τη γαλλική πρωτεύουσα.

«Η ταινία είναι και πολιτική. Αλλά, όπως στα παραμύθια, έχει σημασία για μένα να υπονοείται αυτό και να μην φαίνεται. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, κάποιοι θέλουν να αντιταχθούν σε θρησκείες και τρόπους ζωής. Εγώ ήθελα να αναδείξω ότι τα άτομα, από όπου κι αν προέρχονται, μπορούν να ζήσουν μαζί και να μοιράζονται αισθήματα, παρά τις διαφορές της κουλτούρας, του κοινωνικού στάτους και της θρησκείας. Ανατράφηκα με αυτό το σκεπτικό» εξηγεί ο σκηνοθέτης της ταινίας.

«Ο Πιτ και ο δράκος του»

Ο Ντέιβιντ Λόουερι δημιουργεί μία παραμυθένια οικογενειακή περιπέτεια που αποδεικνύει πως η πίστη μας σε κάτι μπορεί να αλλάξει δραματικά τη ζωή μας και τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, μέσα από την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που προσπαθεί να ξεφύγει από τους δεσποτικούς θετούς γονείς του με τη βοήθεια ενός δράκου και ενός ζευγαριού που ζει σε έναν φάρο. Πρωταγωνιστούν ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Ρόμπερτ Ρέντφορντ και οι Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Κάρλ Έρμπαν, Γουές Μπέντλεϊ και Ούνα Λόρενς.

«Χωρίς παιδιά»

Στην ισπανική αισθηματική κωμωδία του Άριελ Γουίνογκραντ, με τους Ντιέγκο Περέτι, Μαριμπέλ Βερντού και Γκουανταλούπε Μανέντ, ένας χωρισμένος άνδρας ζει μόνο για την οκτάχρονη κόρη του και είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιονδήποτε νέο έρωτα. Η γνωριμία του με μία δυναμική γυναίκα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Μόνο που εκείνη θέτει έναν όρο σε οποιαδήποτε νέα γνωριμία: δεν θα κάνει ποτέ σχέση με κάποιον που έχει παιδιά.

«Έρωτας αλά καταλανικά»

Μετά την πιο εμπορική κωμωδία στην ιστορία του ισπανικού σινεμά, την ταινία «Έρωτας αλά ισπανικά», ο Εμίλιο Μαρτίνεθ – Λάθαρο επανέρχεται με τη συνέχειά της, η οποία αναδείχτηκε η πιο εμπορική ταινία του 2015 στην Ισπανία, έλαβε την 8η θέση στο top – 10 των ευρωπαϊκών ταινιών και έγινε η πιο εμπορική κωμωδία της χρονιάς στην Ευρώπη. Με τους Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Κλάρα Λάγο, Ρόσα Μαρία Σαρδά και Κάρμεν Μάτσι, οι ήρωες, αυτή τη φορά, μεταφέρονται στην Καταλονία, όπου ο Βάσκος πατέρας μιας όμορφης κοπέλας, έχει σημάνει συναγερμό, αφού η κόρη του ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν Καταλανό. Μην μπορώντας να το ανεχτεί, ζητεί τη βοήθεια ενός Ανδαλουσιανού νεαρού, αναθέτοντάς του να σαγηνεύσει την κόρη του.

«Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ»

Βασισμένη στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Τζόναθαν Κόου είναι η γαλλική κωμωδία του Μισέλ Λεκλέρκ, με τους Ζαν Πιέρ Μπακρί, Ιζαμπέλ Γκελίνας, Βιμάλα Πονς, Κριστιάν Μπουιγιέτ, Βενσάν Λακόστ, Φελίξ Μοατί, Καρόλ Φρανκ και Ματιέ Αμαλρίκ. Ήρωάς της είναι ένας άντρας, που έχει χάσει τα πάντα και, παρόλο που έχει 47 φίλους στο Facebook, δεν έχει κανέναν να μοιραστεί το πρόβλημά του. Όταν δέχεται μια επαγγελματική πρόταση, αρχίζει ένα ταξίδι κατά μήκος όλης της νότιας Γαλλίας. Με μόνη παρέα τη φιλική φωνή στο GPS του αυτοκινήτου, θα πάρει μια λάθος στροφή, που θα τον οδηγήσει στην προσωπική του «οδύσσεια».

Ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με συγκλόνισε ο ήρωας του μυθιστορήματος. Έχει κατάθλιψη, αλλά δεν κλείνεται στον εαυτό του, στρέφεται προς τους άλλους. Επιθυμεί πραγματικά να ζήσει. Είναι ένας “χαρούμενος καταθλιπτικός”, κάτι πολύ σπάνιο. Και το λέει με χαμόγελο σε όποιον είναι πρόθυμος να το ακούσει. Η ειλικρίνειά του είναι συγκλονιστική. Άλλωστε, το μυθιστόρημα ξεκινά σαν κοινωνική κωμωδία και, στην πορεία, παίρνει σχεδόν μεταφυσικές διαστάσεις. Είναι ένα μυθιστόρημα για την επιθυμία φυγής. Όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε, να αφήσουμε πίσω μας τον πολιτισμό, να έρθουμε αντιμέτωποι με το κενό, τη φύση, το πεπρωμένο μας. Όλοι έχουμε ανάγκη κάτι μεταφυσικό».

«Ραντεβού στην Ελλάδα»

Η κωμωδία του Άρον Λέχμαν – με τους Κριστόφ Μαρία Χερμπστ, Αδάμ Μπουσδούκο, Ακύλλα Καραζήση, Χρήστο Βαλαβανίδη, Γιώργο Κοτανίδη, Ερρίκο Λίτση, Γεωργία Τσαγκαράκη και Κλεοπάτρα Μάρκου – διαδραματίζεται στο ελληνικό νησί Παλλαδίκι, όπου καταφθάνει ο Γερμανός υπάλληλος μιας τράπεζας, για να ελέγξει κάποια δάνεια, που δόθηκαν παλαιότερα στον δήμο του νησιού. Οι κάτοικοι φροντίζουν να τον εμποδίζουν συνεχώς να κάνει την έρευνά του. Η επαφή μαζί τους θα τον βάλει σε ένα μεγάλο δίλημμα.

«The man who lies»

https://www.youtube.com/watch?v=enR7pyXQub8

Στο ασπρόμαυρο πολεμικό δράμα του 1968, σε σκηνοθεσία του Αλέν Ρομπ Γκριγιέ και με πρωταγωνιστές τους Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Κάθριν Ρομπ Γκριγιέ, Σιλβί Μπρελ, Ζουζάνα Κοτσουρίκοβα και Ζόζεφ Κρόνερ, ένας άνθρωπος με κουστούμι έρχεται από το δάσος στην πόλη και διηγείται στους ανθρώπους που συναντά την ιστορία του. Κάθε φορά, η ιστορία του ηχεί διαφορετικά, ενώ οι πρωταγωνιστές της, με την κάθε επανάληψή της, αλλάζουν συμπεριφορά και χαρακτήρα. Με μία επιφανειακή ματιά, θα φανταζόταν κανείς ότι πρόκειται απλά για έναν ψεύτη.

«H εκδίκηση είναι δική μου»

https://www.youtube.com/watch?v=H5QlBzLsb-A

Από το 1961 έρχεται το γουέστερν του – βραβευμένου με Όσκαρ – Μάρλον Μπράντο, με τον ίδιο και τους Καρλ Μόλντεν, Κέιτι Τζουράντο, Μπεν Τζόνσον, Σλιμ Πίκενς και Λάρι Ντουράν. Μετά τη ληστεία μιας τράπεζας, ένας ληστής παίρνει τα λάφυρα και αφήνει τον συνεργάτη του να συλληφθεί. Πέντε χρόνια μετά, εκείνος δραπετεύει, ζητώντας εκδίκηση. Όμως, αυτός που τον πρόδωσε είναι πλέον σερίφης.

«Το θαύμα του Μαρσελίνο»

Το βραβευμένο ασπρόμαυρο δράμα του 1955, σκηνοθετημένο από τον Λαντισλάο Βάιντα, αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας «Μαρσελίνο» του Χοσέ Μαρία Σάντσεζ Σίλβα, που γράφτηκε το 1952 και χάρισε παγκόσμια φήμη στον παιδικό συγγραφέα. Με τους Ραφαέλ Ριβέγιες, Αντόνιο Βίκο, Χουάν Κάλβο και Χοσέ Μάρκο Νταβό, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού αγοριού, το οποίο μεγαλώνει με πολλή αγάπη σε ένα μοναστήρι. Μια μέρα μπαίνει σε μια – απαγορευμένη για αυτόν – σοφίτα και βρίσκει μια ξύλινη φιγούρα του Ιησού. Μοιράζεται μαζί της το φαγητό του και εύχεται να δει τη μαμά του. Και τότε, γίνεται ένα θαύμα…

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 11/8-17/8

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment