PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 10/9


Περιορισμένες αριθμητικά οι πρεμιέρες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας, μια φιλόδοξη κατασκοπική περιπέτεια, την Μέριλ Στριπ να ροκάρει και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ να παίρνει τα βουνά…

Δύο πράκτορες, που προσπαθούν να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον, αναγκάζονται να συνεργαστούν, δύο ηλικιωμένοι κάνουν – ο καθένας για τους δικούς του λόγους – μία πεζοπορία στα Απαλάχια Όρη, μία ροκ τραγουδίστρια, που προτίμησε την καριέρα της από την οικογένειά της, έρχεται αντιμέτωπη με τα διλλήματα του παρελθόντος και τρεις μασκοφόροι, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, κάνουν μία επικερδή ληστεία, στις ταινίες αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας.

«Κωδικό όνομα U.N.C.L.E»


Ο Γκάι Ρίτσι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ομώνυμη διάσημη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60, δημιουργώντας μια περιπέτεια δράσης, με πρωταγωνιστές τους Χένρι Καβίλ, Άρμι Χάμερ, Αλίσια Βικάντερ, Ελίζαμπεθ Ντέμπικι, Τζάρεντ Χάρις, Χιου Γκραντ και Λούκα Καλβάνι. Η ταινία μάς πηγαίνει στο Τείχος του Βερολίνου των αρχών της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου.

Ένας πράκτορας της CIA και ένας πράκτορας της KGB, με μακρόχρονη αντιπαλότητα μεταξύ τους, συνεργάζονται, για να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.
«Το συγκλονιστικό για μένα είναι ότι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι πράκτορες, ενώ ξεκίνησαν με στόχο ο ένας να εξοντώσει τον άλλο, κατέληξαν να συνεργάζονται, αλλά όχι και να εμπιστεύονται απόλυτα ο ένας τον άλλο. Το γεγονός ότι ο ένας εκπροσωπεί την καπιταλιστική Αμερική και ο άλλος την κομμουνιστική Ρωσία και ότι αυτές οι δύο υπερδυνάμεις αναγκάζονται να συνεργαστούν, για να εξουδετερώσουν μια απειλή παγκόσμιων διαστάσεων, είναι καταπληκτικό σημείο εκκίνησης, που σου δίνει την ελευθερία να πειραματιστείς και να διασκεδάσεις. Αυτός είναι και ο κεντρικός άξονας της υπόθεσης» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Ταξίδι στην Αλαμπάμα»


Γεμάτη οικολογικές ανησυχίες, η περιπέτεια του Κεν Κουάπις, με τον φανατικό υπέρμαχο της διάσωσης του περιβάλλοντος και βραβευμένο με Όσκαρ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, τους – επίσης βραβευμένους με Όσκαρ – Νικ Νόλτε και Έμα Τόμσον και τους Μέρι Στίνμπεργκεν και Νικ Όφερμαν, βασίζεται στα απομνημονεύματα του συγγραφέα Μπιλ Μπράισον, ο οποίος, μετά τη συνταξιοδότησή του, αποφάσισε να κάνει ένα ιδιαίτερο ταξίδι. Σκοπός του ήταν να περπατήσει το μονοπάτι μήκους 2.200 μιλίων στα Απαλάχια Όρη, μία από τις πιο άγριες και παρθένες ομορφιές της Αμερικής. Όμως, η γαλήνη, που τόσο ποθούσε να βρει εκεί, δεν ήρθε ποτέ, αφού δέχτηκε τη συνοδεία ενός παλιού του φίλου, με τον οποίο είχαν πολύ διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει «περιπέτεια».

«Η Ρίκι και η ροκ»


Μέσα από τη μουσική τους κωμωδία, οι – βραβευμένοι με Όσκαρ – σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμε και σεναριογράφος Ντιάμπλο Κόντι δίνουν την ευκαιρία στην – τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ – Μέριλ Στριπ να μεταμορφωθεί για μια ακόμα φορά, επιστρατεύοντας το φωνητικό της ταλέντο. Πλαισιωμένη από την πραγματική της κόρη, Μάμι Γκάμερ, τον – επίσης βραβευμένο με Όσκαρ – Κέβιν Κλάιν και τους Σεμπάστιαν Σταν, Όντρα Μακντόναλντ και Ρικ Σπρίνγκφιλντ, υποδύεται μια εκκεντρική μητέρα, η οποία, προκειμένου να κυνηγήσει το ροκ εν ρολ όνειρο της, απομακρύνθηκε από την οικογένεια της. Όταν την ενημερώνουν ότι η αποξενωμένη κόρη της περνάει μία δύσκολη κατάσταση, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τα διλλήματα του παρελθόντος.

«Ο 4ος άνθρωπος»


Το ασπρόμαυρο φιλμ νουάρ του 1952, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Φιλ Κάρλσον και πρωταγωνιστές τους Τζον Πέιν, Κόλιν Γκρέι, Πρέστον Φόστερ, Νεβίλ Μπραντ, Λι Βαν Κλιφ, Τζακ Έλαμ, Ντόνα Ντρέικ και Μάριο Σιλέτι, θεωρείται η πιο σημαντική επιρροή του Κουέντιν Ταραντίνο στην ταινία «Reservoir dogs». Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους μασκοφόροι ληστεύουν μια τράπεζα του Κάνσας Σίτυ, αποκομίζοντας πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία τους, είναι ο τέταρτος άνθρωπος, ο οποίος οργάνωσε τη ληστεία. Όταν ένας πρώην κατάδικος ενοχοποιείται για το συμβάν, προσπαθεί να βρει τους πραγματικούς δράστες.

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Leave a Comment