PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 10/11


Οκτώ ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ένας ηρωικός αντιρρησίας συνείδησης, ένα χαμένο μωρό, μια άγνωστη νεκρή γυναίκα, ένας γοητευτικός «σκληρός», το δυσαρεστημένο προσωπικό ενός ξενοδοχείου, ένας καλόκαρδος γίγαντας, μια οικογένεια που πενθεί κι ένας φτωχός ξυλουργός που δέχεται μια φρικτή προσφορά ξετυλίγουν τις ιστορίες τους στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Αντιρρησίας συνείδησης»

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σκηνοθετικά με ένα βιογραφικό πολεμικό δράμα, που αποτυπώνει την πραγματική ιστορία του ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ντέσμοντ Τ. Ντος, ο οποίος αρνήθηκε να σκοτώσει ανθρώπους και έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης στην αμερικανική ιστορία, που του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής του Κογκρέσου. Υπομένοντας στωικά τον χλευασμό και τη βία των συναδέλφων του, υπηρέτησε στη Μάχη της Οκινάουα, όπου έσωσε πάνω από 75 άντρες, χωρίς να φέρει όπλο. Ήταν ο μόνος γιατρός του Αμερικανικού Στρατού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα, χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς. Παίζουν οι Τερέζα Πάλμερ, Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιουκ Μπρέισι, Βινς Βον και Χιούγκο Γουίβινγκ.

«Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς»

Βασισμένο στο διεθνές μπεστ σέλερ του Μ. Λ. Στέντμαν, το δράμα του Ντέρεκ Σιανφράνς, με τις – βραβευμένες με Όσκαρ – Αλίσια Βικάντερ και Ρέιτσελ Βάις και τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Μάικλ Φασμπέντερ, μας μεταφέρει σε ένα μικρό νησάκι μιας απομακρυσμένης περιοχής της Αυστραλίας. Εκεί, λίγα χρόνια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζει ένα ζευγάρι, που προσπαθεί να ξεπεράσει το τραύμα της τρίτης του αποτυχημένης κύησης. Η εύρεση ενός φαινομενικά εγκαταλελειμμένου μωρού σε μια βάρκα που ξεβράζεται στην ακτή μοιάζει σαν θείο δώρο. Το ζεύγος αποφασίζει να το παρουσιάσει σαν δικό του παιδί και τα επόμενα χρόνια κυλούν ευτυχισμένα. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού.

«Το άγνωστο κορίτσι»

Στο γαλλικό δράμα των Ζαν Πιέρ Νταρντέν και Λικ Νταρντέν, με τους Αντέλ Χενέλ, Ολιβιέ Μπονό, Τζέρεμι Ρένερ, Λούκα Μινέλι και Κριστέλ Κορνίλ, μια ειδικευόμενη γιατρός αρνείται να προσφέρει βοήθεια σε μία κοπέλα. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της. Οι ενοχές δεν την αφήνουν να ησυχάσει και ψάχνει επίμονα να μάθει τι συνέβη.

«Jack Reacher: Ποτέ μη γυρίζεις πίσω»

Ο πιο γοητευτικός «σκληρός» της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει δριμύτερος, μέσα από την περιπέτεια μυστηρίου και κατασκοπείας του Έντουαρντ Ζούικ που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Λι Τσάιλντ, «Ποτέ μη γυρίζεις πίσω». Ο Τομ Κρουζ ενσαρκώνει ξανά τον τολμηρό, ευφυή και ολιγόλογο Τζακ Ρίτσερ, που, αυτήν τη φορά, καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση, προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια για τη δολοφονία δύο στρατιωτών. Η άφιξή του στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που, αρχικά, φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, παίρνει τρομακτικές διαστάσεις. Το καστ συμπληρώνουν οι Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς και Άλντις Χοντζ.

«Θάνατος στο Σαράγιεβο»

Το δράμα του – βραβευμένου με Όσκαρ – Ντάνις Τάνοβιτς, που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Μπερνάρ – Ανρί Λεβί, «Hotel Europe», απέσπασε το βραβείο FIPRESCI και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής (Αργυρή Άρκτος) στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου και είναι η επίσημη πρόταση της Βοσνίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Με τους Σνεζάνα Βίντοβιτς, Μοχάμεντ Χάτζοβιτς, Ιζουντίν Μπαχίροβιτς, Βεντράνα Σεξάν και Ερμίν Σιγιαμίγια, το ξενοδοχείο «Ευρώπη» στο Σαράγεβο προετοιμάζεται για το γκαλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου. Όμως, το δυσαρεστημένο προσωπικό του σχεδιάζει να απεργήσει, επειδή δεν έχει πληρωθεί εδώ και δύο μήνες. Εάν το πολιτικό αυτό δείπνο αποτύχει, το ήδη υποθηκευμένο στις τράπεζες ξενοδοχείο θα κλείσει. Στην απελπισία του, ο διευθυντής του ζητάει τη βοήθεια ενός σκληρού τύπου, ο οποίος διευθύνει ένα νυχτερινό κέντρο.

«Καρδιά βουνό»

Με αξιοσημείωτη φεστιβαλική πορεία και πολλά βραβεία, η ισλανδική γλυκόπικρη αισθηματική κομεντί του Νταγκούρ Κάρι – με τους Γκούναρ Γιόνσον και Ίλμουρ Κριστιάνσντοτιρ – προσεγγίζει με κατανόηση και συμπάθεια το θέμα της μοναξιάς και μιλά για τις στιγμές που αλλάζουν τη ζωή μας. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός καλόκαρδου 43χρονου υπέρβαρου, ο οποίος δεν έχει το κουράγιο να ενηλικιωθεί, ζώντας ακόμη με τη μητέρα του και κινούμενος σχεδόν σαν υπνωτισμένος μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητάς του. Η αναπάντεχη συνάντησή του με μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια τον κάνει να ρισκάρει και να ζήσει όσα του προσφέρει η ζωή.

«Πρόκειται για μια ιστορία για έναν άνδρα, που κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την υπόλοιπη ζωή του. Είναι κάτι, με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί πολύς κόσμος, ελπίζω. Επιπλέον, πιστεύω ότι όλοι έχουμε νιώσει ενοχές, γιατί κριτικάραμε κάποιον άδικα. Στον χριστιανικό κόσμο, υπάρχει ο σπόρος των τύψεων, που προκύπτουν από αυτές τις ενοχές. Όταν μοντάραμε την ταινία, έπαιζε ανάποδα για μια στιγμή ο ήχος, και το όνομα του πρωταγωνιστή (στα ισλανδικά, Φούσι) ακούστηκε ως Ιησούς (Jesu). Ηχητικά ακούστηκε έτσι, και σκέφτηκα: να μια ωραία σύμπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

«Sieranevada»

Η κωμωδία του Ρουμάνου σκηνοθέτη Κρίστι Πούιου – με τους Μίμι Μπρανέσκου, Ντάνα Ντογκάρου, Σόριν Μεντελένι, Άνα Κιοντέα και Μπογκντάν Ντουμιτρέσκου – επικεντρώνεται σε μια οικογενειακή συγκέντρωση για ένα μνημόσυνο. Τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo και σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του, ένας άνδρας σχεδιάζει να συναντήσει την οικογένειά του, για να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Όμως, έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους του, το παρελθόν του και την ανάγκη να πει τη δική του εκδοχή για την αλήθεια.

«Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού»

Το ασπρόμαυρο δράμα των Γιαν Καντάρ και Έλμαρ Κλος, που βασίστηκε σε μυθιστόρημα του Λάντισλαβ Γκρόσμαν, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 1965. Με τους Ζόζεφ Κρόνερ, Ίντα Καμίνσκα, Χάνα Σλίβκοβα και Μάρτιν Χόλι, η ταινία μάς μεταφέρει στο Σλοβακικό Τμήμα της Τσεχοσλοβακίας, την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ένας φτωχός ξυλουργός, που ζει με τη φιλάργυρη και λάγνα γυναίκα του, δέχεται την επίσκεψη του συγγενή του και διοικητή της πόλης, ο οποίος του προσφέρει την ιδιοκτησία του μαγαζιού μιας ηλικιωμένης Εβραίας. Όλο αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αποκλεισμού και εξόντωσης των Εβραίων της πόλης.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 10/11-16/11

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment