PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς


Με τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις θα εορταστεί και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά.

Με τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις θα εορταστεί και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά. Βέβαια τη φετινή χρονιά οι συγκεντρώσεις θα έχουν και πολύ έντονο άρωμα εκλογών, αφού σε πέντε ημέρες θα στηθούν κάλπες για να ψηφίσει ο λαός την επόμενη κυβέρνηση.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε»έχουν προγραμματίσει η κεντρική συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά ενώ, την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιεί συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Καισαριανή.

Από την πλευρά τους τα συνδικάτα τονίζουν πως η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και οι συγκεντρώσεις αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από Τρόικα και κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, που βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες, δείχνουν το δρόμο» και ζητά να υπάρξουν «πολλές Χαλυβουργίες».

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε όμως και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς αποφασίστηκε να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία οι εργαζόμενοι, προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, μετά την απόφαση του υπ. Εσωτερικών η Πρωτομαγιά να είναι εργάσιμη ημέρα για την Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment