PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι ροκάδες Bon Jovi ξεσήκωσαν τους χιλιάδες θαυμαστές τους


Οι πιο φανατικοί, μάλιστα, έσπευσαν να «στρατοπεδεύσουν» με υπνόσακους από το πρωί στο ΟΑΚΑ (videos)

Την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα κάνουν στο ΟΑΚΑ, οι Αμερικανοί ροκάδες Bon Jovi ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θαυμαστές τους, που άρχισαν να προσέρχονται από νωρίς το απόγευμα στο στάδιο του Αμαρουσίου.

Οι πιο φανατικοί, μάλιστα, έσπευσαν να «στρατοπεδεύσουν» με υπνόσακους από το πρωί.

Ο αγαπημένος των πολλών, Τζον Μπον Τζόβι, που έδωσε το όνομά του σε μία από τις εμπορικότερες μπάντες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ξεσήκωσε το πλήθος με την εμφάνισή του στη σκηνή, αλλά και ο περίφημος κιθαρίστας Ρίτσι Σαμπόρα «έριξε» από την πρώτη στιγμή το συναρπαστικό σόλο – σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Η είδηση για τον ερχομό των Μπόν Τζόβι για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις 20 Ιουλίου, έκανε από την πρώτη στιγμή αρκετούς τους φανατικούς του συγκροτήματος να σπεύσουν να προμηθευτούν γρήγορα το μαγικό χαρτάκι για την είσοδο. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες του 2010.

Ποιοι είναι οι Μπον Τζόβι

Οι Μπον Τζόβι έγιναν περισσότερο γνωστοί για τα τραγούδια τους «You Give Love a Bad Name», «Livin’ On a Prayer», «It’s My Life» και «Have a Nice Day» και είναι ένα από τα πιο εμπορικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους. Δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο 1983 από τους Τζον Μπον Τζόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Αλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο (σσ. ο οποίος στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ρίτσι Σαμπόρα).

Την επόμενη χρονιά το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον πρώτο ομώνυμο δίσκο του, που περιείχε την επιτυχία Runaway. Λίγο πριν κυκλοφορήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, οι Bon Jovi είχαν ήδη στο ενεργητικό τους saport σε συναυλίες των ZZ Top, των Kiss και των Scorpions.

Ο δεύτερος δίσκος υπό τον τίτλο «7800° Fahrenheit» δεν σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 1986, πάντως, το συγκρότημα ηχογράφησε και έβγαλε στα δισκοπωλεία το «Slippery When Wet», που περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες «You Give Love a Bad Name» και «Livin’ On a Prayer». Και τα δύο τραγούδια έφτασαν στο νούμερο 1 των ΗΠΑ. Ο δίσκος αυτός είναι, για την ώρα, ο εμπορικότερος του γκρουπ.

Ο επόμενος δίσκος, το «New Jersey», έμεινε στη κορυφή για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και στις ΗΠΑ πούλησε 7 εκατ. δίσκους. Το 1992, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον δίσκο «Keep the Faith» και το 1995 το «These Days». Το 2000, έπειτα από φήμες που ήθελαν το γκρουπ να διαλύεται, οι Μπον Τζόβι κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Crush», που περιείχε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, το «It’s My Life».

Το 2005, οι Bon Jovi κυκλοφορησαν έναν ακόμα πολύ επιτυχημένο δίσκο, το «Have a Nice Day». Το 2007, «γέννησαν» το κάντρι-ροκ άλμπουμ με τίτλο «Lost Higway», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ευρώπη. Στα τέλη του 2009, το συγκρότημα αποφάσισε να επιστρέψει στη ροκ φόρμα του, κυκλοφορώντας τον δίσκο «The Circle».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment