PeristeriNews.gr
Lifestyle

Οι πολιτικοί «μονοπώλησαν» τα καρναβάλια


Οι πολιτικοί, η “τρόικα” και το ΔΝΤ μονοπώλησαν τα καρναβάλια φέτος σ’ όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλα τα σατυρικά άρματα που σκόρπισαν το γέλιο, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Οι πολιτικοί, η “τρόικα” και το ΔΝΤ μονοπώλησαν τα καρναβάλια φέτος σ’ όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλα τα σατυρικά άρματα που σκόρπισαν το γέλιο, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας και το πιο φημισμένο διεθνώς, στο «Πατρινό Καρναβάλι», οι καρναβαλιστές αψηφώντας τη βροχή ξεχύθηκαν στους δρόμους σ’ ένα “ξέφρενο γλέντι” κι έγιναν μια παρέα με τους επισκέπτες της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αγκαλιά με τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο Πάγκαλος να τρώει με “χρυσά κουτάλια” αλλά “μόνος του” και ο Παπακωνσταντίνου “φακίρης” να προσπαθεί να βγάλει τα χρήματα από το σακούλι. Δεν θα μπορούσε να λείπει το άρμα “τσίρκο η τρόικα” με τα τρία μέλη της Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ να προσπαθούν να δαμάσουν … θηρία.

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα άρματα “Οικονομική Κροίσοι” για όσους επωφελήθηκαν από την κρίση και “σοσια-ληστές” που σατίριζε το κυβερνόν κόμμα.

Με μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και πολλούς επισκέπτες, το καρναβάλι της Ξάνθης ξεχώρισε και φέτος παρά τη λιτή διοργάνωση.

Τίτλος του καρναβαλιού “Διεθνής Νομισματική Τρέλλα” με πρωταγωνιστή ποιόν άλλο; το ΔΝΤ. Από τα άλλα γκρουπ “οι νοικοκυρές σε απόγνωση” γιατί το ΔΝΤ βάζει χέρι στο καλάθι τους και ο Πάγκαλος με την ταμπέλα “μαζί τα φάγαμε, χώρια πεινάμε”.

Στο Βόλο επέλεξαν ως θέμα “το μνημόνιο” για να το κάψουν με το τέλος της παρέλασης, όπως συνηθίζεται με τον βασιλιά καρνάβαλο. Λιτές εκδηλώσεις με θέμα την οικονομική κρίση “για ένα χαμόγελο στους δημότες και τους επισκέπτες που δοκιμάζονται”.

Το Μοσχάτο, που άλλες χρονιές πρωτοστατούσε στο κέφι και το γλέντι, φέτος δεν είχε άρματα λόγω λιτότητας. Είχε μόνο μεταμφιεσμένους σ’ ένα μεγάλο πάρτυ, ένα πανηγύρι για να διασκεδάσουν όσοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από την Αθήνα, ξεχνώντας για λίγο τις δυσκολίες.

Τέλος στη Θεσσαλονίκη έγινε πριν από λίγες μέρες το δεύτερο ποδηλατικό καρναβάλι στην πόλη με μεγάλη επιτυχία. Η παρέλαση έγινε με ποδήλατα για να περάσει και το μήνυμα της επιλογής του ως μέσου μεταφοράς ενώ θέμα του είχε: “Ψηφίστε Αλή Μπαμπά έχει μόνο 40 κλέφτες”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment