PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 9/5


Φτάνοντας προς το τέλος της φετινής σεζόν και περιμένοντας να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, επτά νέες ταινίες θα βρεθούν στις σκοτεινές αίθουσες δοκιμάζοντας την τύχη τους αυτή την εβδομάδα. Έντονα συναισθηματικό δράμα, γαλλική δραμεντί, αργεντίνικο δραματικό θρίλερ, βιογραφικό δράμα, κολυμβητικό ντοκιμαντέρ, ντοκιμαντέρ για τη ζωή αγαπημένου κωμικού ηθοποιού και κινούμενα σχέδια για όλη την οικογένεια συνθέτουν ένα πλούσιο κινηματογραφικό μενού.

 

«Ευφορία»

Δραματική ταινία, ιταλικής παραγωγής. Στη νέα δημιουργία της Ελληνοιταλίδας (από την πλευρά της μητέρας της) ηθοποιού και σκηνοθέτιδας, ο Ματέο -ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός- ζει μια ζωή στα άκρα, γεμάτη προκλήσεις. Ο αδελφός του, Ετόρε, είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Είναι ένας άνδρας συνετός με μια ήσυχη ζωή σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά. Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι -που έχουν κόψει τις επαφές- θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και θα ανακαλύψουν, μετά από χρόνια απουσίας, ξανά, ο ένας τον άλλον.

Σκηνοθεσία: Βαλέρια Γκολίνο
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Βαλέριο Μασταντρέα και Ιζαμπέλα Φεράρι

 

«Το Μυστήριο του Κύριου Πικ»

Δραματική κωμωδία, γαλλικής και ρωσικής παραγωγής. Μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομότιτλου μυθιστόρηματος του Γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Φενκινός. Σε μία περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, την «Βιβλιοθήκη των Απορριφθέντων Βιβλίων», μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ-σέλερ αλλά ο συγγραφέας του, ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να είχε γράψει τίποτε άλλο πέρα από τη λίστα με τα ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του. Ένας κριτικός λογοτεχνίας, πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, με την απρόσμενη βοήθεια της κόρης του αινιγματικού Ανρί Πικ.

Σκηνοθεσία: Ρεμί Μπεζανσόν
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουκινί, Καμίλ Κοτέν, Αλίς Αϊσάζ και Χάνα Σιγκούλα

 

«Μια Ιδιαίτερη Οικογένεια»

Δραματική περιπέτεια, αργεντίνικης (βραζιλιάνικης, γαλλικής, πολωνικής) παραγωγής. Η Μαλένα, μια επιτυχημένη γιατρός, δέχεται ένα τηλεφώνημα που θα της αλλάξει τη ζωή. Το μωρό που έχει κανονίσει να υιοθετήσει πρόκειται να γεννηθεί. Όταν, όμως, το μωρό γεννιέται και εκείνη πηγαίνει να το πάρει από την παρένθετη μητέρα, η Μαλένα βρίσκεται προ μιας πολύ δυσάρεστης έκπληξης, οι βιολογικοί γονείς του μωρού την εκβιάζουν, ζητώντας περισσότερα χρήματα από όσα έχουν συμφωνηθεί. O νόμος μοιάζει να είναι με το μέρος τους, ωστόσο η Μαλένα θα ξεκινήσει έναν αβέβαιο αγώνα γεμάτο ηθικά και νομικά διλήμματα.

Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Λέρμαν
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Λένι, Ντανιέλ Αραόζ, Κλαούντιο Τολκαχίρ, Γιανίνα Αβίλα και Πάολα Κοέν

 

«Η Πιο Μεγάλη Απάτη»

Δραματική ταινία, αμερικανικής και βρετανικής παραγωγής. Η συναρπαστική ιστορία πίσω από την απάτη με το όνομα «JT Leroy». Η συγγραφέας Λόρα Άλμπερτ υπογράφει τα βιβλία της ως ο ομοφυλόφιλος «JT Leroy», ένας επινοημένος χαρακτήρας, ο οποίος είναι και η αιτία που η συγγραφέας δεν εμφανίζεται ποτέ δημόσια. Όταν, όμως, ένα βιβλίο της γίνεται μπεστ σέλερ, αναγκάζεται να σκαρφιστεί έναν περίεργο τρόπο ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της και να προστατέψει την επιτυχία της δίνοντας ζωή στο ψευδώνυμό της.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κέλι
Πρωταγωνιστούν: Λόρα Ντερν, Κρίστεν Στιούαρτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζούνιορ Κόρτνεϊ και Τζιμ Στέρτζες

 

«Άκρα»

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τoν υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, ο οποίος, τον Οκτώβριο του 2018, βούτηξε στη θάλασσα για να διανύσει μια απόσταση που για τον κοινό νου φαντάζει ακατόρθωτη. Μια απόσταση 140 συνεχόμενων χιλιομέτρων κολύμβησης, στο ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος. Το ταξίδι του από τη Ρόδο στην Ακριτική Μεγίστη (Καστελλόριζο) κολυμπώντας, δεν αποτελεί μόνο μια εσωτερική και υπαρξιακή αναζήτηση του ίδιου, αλλά πρόκληση για κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει τις μεγαλύτερες επιθυμίες μέσα από τους φόβους του και να «κολυμπήσει» μακριά από την ασφάλεια που πιστεύει ότι του δίνει η «στεριά» που πατάει.

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

 

«Όλο Γελούσε»

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη ζωή του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα από τα δύσκολα παιδικά χρόνια, στη διασημότητα των ’80s, και την «τελευταία αυλαία» το 2015.

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός

 

«UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια»

Ταινία κινουμένων σχεδίων – μιούζικαλ, αμερικανικής παραγωγής, με τα γνωστά λούτρινα παιχνίδια. Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των καταστημάτων, υπάρχει ένας μαγευτικός κόσμος όπου ζουν όλες οι κούκλες. Καμία, όμως, δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες, εκεί όπου επικρατεί η ατέλεια και κανείς δεν κρίνει κανέναν.

Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπουρι

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 9/5-15/5
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment