PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 9/1


Έξι νέες ταινίες και δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά απόψε. Υπαρξιακό δράμα, ηλεκτρισμένη ιστορική παρουσίαση της μεταπολεμικής κατάρρευσης του ψυχισμού ενός ολόκληρου έθνους, ένας νεαρός κατάδικος που βιώνει μια πνευματική μεταμόρφωση, αντιπολεμικό οσκαρικό έπος, ένα αμερικάνικο ριμέικ επιτυχημένης ιαπωνικής ταινίας τρόμου, ξεκαρδιστική ευρωπαϊκή διασκευή κινουμένων σχεδίων και ένα κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μια μοντέρνα διασκευή κινουμένων σχεδίων.

 

«Η Ομορφιά της Ύπαρξης»

Δραματική ταινία, σουηδικής και νορβηγικής, γερμανικής παραγωγής του 2019. Περιπλανιόμαστε, μέσα σε μια ονειρική ατμόσφαιρα, με οδηγό έναν αφηγητή που θυμίζει τη Σεχραζάτ από τις “Χίλιες και Μία Νύχτες”. Ασήμαντες στιγμές παίρνουν τη σημασία που κανονικά αρμόζει σε ιστορικά γεγονότα: ένα ζευγάρι ίπταται πάνω από την Κολωνία εν καιρώ πολέμου. Στον δρόμο προς ένα πάρτι γενεθλίων, ένας πατέρας σταματά μέσα στη βροχή για να δέσει τα κορδόνια της κόρης του. Νεαρά κορίτσια χορεύουν έξω από ένα καφέ. Ένας ηττημένος στρατός κατευθύνεται προς ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου…

Σκηνοθεσία: Ρόι Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Μπενκτ Μπέργιους, Άνγια Μπρομς, Μαρί Μπούρμαν και Αμάντα Ντέιβις

 

«Ένα Ψηλό Κορίτσι»

Δραματική ταινία, ρωσικής παραγωγής του 2019. Λένινγκραντ, 1945. O Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αποτελεί παρελθόν, αλλά η ατμόσφαιρα στην πόλη δεν έχει τίποτα το χαρμόσυνο ή αισιόδοξο. Η εξοντωτική πολιορκία που είχε προηγηθεί άφησε πίσω της συντρίμμια, εκατόμβες πτωμάτων και αμέτρητες τσακισμένες ψυχές. Το Λένινγκραντ είναι πια ένας σωρός από ερείπια, ένα απέραντο νεκροταφείο όπου οι επιζώντες περιφέρονται σαν φαντάσματα. Σε αυτό το σκηνικό θανάτου και καταστροφής, δύο νεαρές γυναίκες πασχίζουν να βρουν νόημα και ελπίδα, παλεύοντας να χτίσουν τις ζωές τους από την αρχή.

Σκηνοθεσία: Καντεμίρ Μπαλάγκοφ
Πρωταγωνιστούν: Βικτόρια Μιροσνιτσένκο, Βασιλίσα Περελίγκινα, Ιγκόρ Σιρόκοφ και Αντρέι Βίκοφ

 

«Corpus Christi»

Δραματική ταινία, πολωνικής παραγωγής του 2019. O εικοσάχρονος Ντάνιελ βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Σκηνοθεσία: Γιαν Κομάσα
Πρωταγωνιστούν: Μπαρτόζ Μπιελένια, Αλεξάντρα Κονιέζνα, Ελίζα Ρίσεμπελ και Λούκας Σίμλατ

 

«1917»

Πολεμικό δράμα, βρετανικής και αμερικανικής παραγωγής του 2019. Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες
Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ ΜακΚέι, Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν, Ντάνιελ Μέις και Κόλιν Φερθ

 

«Η Κατάρα»

Ταινία τρόμου, καναδικής και αμερικανικής παραγωγής του 2020. Στο ριμέικ της ομότιτλης ιαπωνικής ταινίας τρόμου, μια εκδικητική, πεθαμένη ψυχή, ένα φάντασμα που βρίσκει καταφύγιο σε ένα καταραμένο σπίτι δημιουργεί μια τρομακτική αλυσίδα θανάτου σε όποιον προσπαθήσει να μπει μέσα -είτε με σκοπό να κατοικήσει εκεί, είτε τολμώντας να αναζητήσει την προέλευση του Κακού.

Σκηνοθεσία: Νίκολας Πέσκε
Πρωταγωνιστούν: Μπέτι Γκίλπιν, Άντρια Ράιζμπορο, Λιν Σαγιέ, Τζον Τσο, Φράνκι Φεσόν, Τάρα Γουέστγουντ, Γουίλιαμ Σάντλερ, Τζάκι Γουίβερ και Ντέμιαν Μπισίρ

 

«Η Νύχτα τ’ Αγι’ Αντώνη [Μακρόνησος Β11]»

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2018. Ένα βράδυ ο Αντώνης, απόστρατος αξιωματικός, ξεμένει στη Μακρόνησο. Συναντά τον Περικλή και τη Σάρα, κι ο χορός του θανάτου αρχίζει. Η νύχτα θα αποκαλύψει τα κρυμμένα μυστικά που τους συνδέουν και θα λύσει τον γόρδιο δεσμό που τους κρατάει δεμένους από παλιά. Τραγικά λυτρωτικό το ξόδι και για τους τρεις τους.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Σκρουμπέλος
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Παπαγαβριήλ, Θανάσης Κοντός και Θοδωρής Προκοπίου

 

«Ουπς! Ο Νώε Έφυγε…»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, γερμανικής, βελγικής, αμερικανικής και ιρλανδικής παραγωγής του 2015. Ο Ντέιβ και ο γιος του, Φίνι, ανήκουν στο περίεργο είδος των φρουφρούληδων, ένα αδέξιο και ιδιαίτερης όψης ζώο που φαινομενικά δεν κάνει για τίποτα- σε τέτοιο βαθμό που δεν τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην Κιβωτό του Νώε. Με τη βοήθεια από δύο γραπίνες, της Χέιζελ και της κόρης της, Λία, ο Φίνι και ο Ντέιβ καταφέρνουν να περάσουν ως λαθρεπιβάτες. Όταν, όμως, η Κιβωτός αναχωρήσει, η Λία και ο Φίνι μένουν κατά λάθος πίσω και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Το παράδοξο αυτό δίδυμο, παρέα με διάφορα ζωάκια που συναντούν στον δρόμο, πρέπει να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών μπελάδες, από τα νερά που ολοένα φουσκώνουν γύρω τους ως και άλλα ζώα που τους έχουν βάλει στο μάτι. Στο μεταξύ, οι γονείς τους, που ξέμειναν πίσω στην Κιβωτό, κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω και να σώσουν τα παιδιά τους…

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ

 

«Η Βασίλισσα του Χιονιού»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, ρωσικής παραγωγής του 2018. Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μια μοντέρνα διασκευή. Η Βασίλισσα του Χιονιού προσπαθεί να βρει και να καταστρέψει κάθε καλλιτέχνη και κάθε δημιουργικό έργο. Σε αυτό τον ψυχρό και μαγεμένο κόσμο η μικρή Τζέρντα αναζητά τον χαμένο αδελφό της Κέι. Στη διαδρομή της θα συναντήσει πολλά εμπόδια αλλά και καινούριους φίλους σε μία περιπέτεια που η αγάπη νικάει τα πάντα!

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λενς και Αλεξέι Τσιτσίλιν

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 9/1-15/1
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment