PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/10


Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την καρδιά και την ευαισθησία.

Κωμωδία παρεξηγήσεων από την Παλαιστίνη, συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης με φόντο την Καμπούλ, τρυφερό κινηματογραφικό παραμύθι για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης, καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας και ντοκιμαντέρ για έναν θρυλικό σκηνοθέτη παρουσιάζονται και αυτή την εβδομάδα μόνο στις θερινές αίθουσες, με πρώτο πλάνο τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

«Ο Παράδεισος Έπεσε στη Γη»

Δραματική κομεντί, γαλλικής, παλαιστινιακής, τουρκικής, καναδικής παραγωγής του 2019. Ένας Παλαιστίνιος σκηνοθέτης ταξιδεύει ανά τον κόσμο σε μία προσπάθεια να βρει παραγωγό για την επόμενη ταινία του. Οι προσπάθειές του δεν καρποφορούν κι έτσι απομένει να παρατηρεί τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των ανθρώπων στις χώρες που επισκέπτεται, εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές με την πατρίδα του την Παλαιστίνη…

Σκηνοθεσία: Ελία Σουλεϊμάν
Πρωταγωνιστούν: Ελία Σουλεϊμάν, Αλί Σουλιμάν και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

 

«Τα Χελιδόνια της Καμπούλ»

Δραματική ταινία κινουμένων σχεδίων, γαλλικής, ελβετικής παραγωγής του 2019. Καλοκαίρι του 1998, στην Καμπούλ υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν. Η Ζουνάιρα και ο Μόσεν είναι νέοι και ερωτευμένοι. Παρά την καθημερινή βία και τη δυστυχία, ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. Μια μέρα, μια ανόητη χειρονομία κάνει τη ζωή τους να πάρει μια αμετάκλητη στροφή και όλα θα αλλάξουν.

Σκηνοθεσία: Ζαμπού Μπριτμάν και Ελιά Γκομπέ Μαβελέκ

 

«Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου»

Δραματική κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2019. O Τάιλερ έχει παραιτηθεί από τη ζωή μετά τον χαμό του αδελφού του και έχει καταλήξει να κλέβει την ψαριά άλλων για να επιβιώσει. O Ζακ, ένας νεαρός με σύνδρομο Down, ονειρεύεται μια καριέρα παλαιστή. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν δύο ψαράδες καταδιώκουν τον Τάιλερ, ενώ ο Ζακ δραπετεύει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται για να βρει τη σχολή πάλης του ινδάλματός του. Συναντιούνται τυχαία και χωρίς χρήματα μοιράζονται έναν κόσμο που δεν είχαν φανταστεί. Μαζί με την Ελεονόρ, μία εθελόντρια από το ίδρυμα που εμφανίζεται για να μαζέψει τον Ζακ, βάζουν πανιά για ένα ταξίδι ζωής με φόντο πρωτόγνωρα τοπία.

Σκηνοθεσία: Τάιλερ Νίλσον και Μάικλ Σουόρτζ
Πρωταγωνιστούν: Σάια ΛαΜπέφ, Ζακ Γκοτσέιγκεν, Ντακότα Τζόνσον και Μπρους Ντερν

 

«Γιοσέπ»

Δραματική πολιτική ταινία κινουμένων σχεδίων, γαλλικής και ισπανικής παραγωγής του 2020. Το Φεβρουάριο του 1939. Η γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που έχουν αποδράσει από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι άθλιες συνθήκες στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπαρτολί, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.

Σκηνοθεσία: Ορελιέν Φρομάν

 

«Αντρέι Ταρκόφσκι. Σινεμά σαν Προσευχή»

Ντοκιμαντέρ, ιταλικής, ρωσικής και σουηδικής παραγωγής του 2019. Ο Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι αφηγείται τη ζωή και την καριέρα του, εκφράζοντας τις απόψεις του για την τέχνη, τη θρησκεία, την πολιτική εξουσία, το θάνατο και τη διαρκή αναζήτηση της ποιητικής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Α. Ταρκόφσκι

 

Δείτε τι παίζεται στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 8/10-14/10
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment