PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/2


Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τα Όσκαρ και με την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, να διεκδικεί τα δέκα πολυτιμότερα βραβεία της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο αξιοσημείωτες δραματικές παραγωγές, ένα καθηλωτικό παλαιστινιακό κοινωνικό θρίλερ και ένα ιρανικό ψυχολογικό θρίλερ. Επίσης, μια αμερικανική ταινία τρόμου αλλά και για τους φαν των δυναμικών περιπετειών ο Λίαμ Νίσον σε ρόλο εκδικητή.

 

«Ψυχρή Καταδίωξη»

Χορταστικό περιπετειώδες θρίλερ, γεμάτο βίαιες σκηνές, εντυπωσιακά πλάνα, σε ένα παγωμένο σκηνικό, στα παρθένα ακόμη Βραχώδη Όρη είναι αυτό το αμερικανικό ριμέικ της νορβηγικής επιτυχίας «Με Σειρά Εξαφάνισης» του Χανς Πέτερ Μόλαντ. Στην πόλη Κεχόε, σε αυτό το λουξ χειμερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν και συνεχώς κατεβαίνει. Η τοπική Αστυνομία, συνήθως, δεν έχει δουλειά, μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νελς, ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται ύστερα από εντολή του «Βίκινγκ», του τοπικού Βαρόνου ναρκωτικών. Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα, ο Νελς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα-ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα. Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του «Βίκινγκ» και του Αρχιμαφιόζου «Λευκού Ταύρου» και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.

Σκηνοθεσία: Χανς Πέτερ Μόλαντ
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τομ Μπέιτμαν, Τομ Τζάκσον, Έμι Ρόσουμ και Τζούλια Τζόουνς

 

«Απαγορευμένες Συναντήσεις»

Στο καθηλωτικό κοινωνικό θρίλερ, που απέσπασε το βραβείο Σεναρίου και Κοινού HBF στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, μία απαγορευμένη ερωτική σχέση στην καρδιά της διχασμένης Ιερουσαλήμ, πυροδοτεί μπαράζ απρόβλεπτων εξελίξεων και δραματικών ανατροπών. Εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον αμείλικτο κατοχικό μηχανισμό και τις κοινωνικοπολιτικές πιέσεις, ο Σαλίμ και η Σάρα βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα πλέγμα εξαπάτησης και παρανοήσεων, που ούτε η αλήθεια δεν μπορεί να σταματήσει την εξάπλωσή του.

Σκηνοθεσία: Μουάγιαντ Άλαγιαν
Πρωταγωνιστούν: Αντίμπ Σαφάντι, Σιβάν Κρέτσνερ, Ισάι Γκόλαν και Μάισα Αμπτ Ελχάντι

 

«Scopophilia»

Το πρώτο ευρωπαϊκό computer screen movie πρόκειται για ένα θρίλερ, που κέρδισε το βραβείο νεότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται από σήμερα σε επιλεγμένες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από την ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου, ο Αλέξης γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Τζόυς Ευείδη, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Ματίνα Κουλουριώτη και Στέλλα Νούλη

 

«Το Γύρισμα της Τύχης»

Στο ιρανικό ψυχολογικό θρίλερ, μια παρέα επιστρέφοντας με αυτοκίνητο από ένα πάρτι, χτυπά κάτι στο δρόμο, το οποίο όμως κανείς δεν έχει δει. Φτάνοντας στο σπίτι προσπαθούν να αποφασίσουν τι θα κάνουν, η συζήτηση όμως βγάζει στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά που φτάνουν στα άκρα τις μεταξύ τους σχέσεις. Τα μυστικά και ψέματα της μεσαίας τάξης στο Ιράν του σήμερα.

Σκηνοθεσία: Ραμτίν Λαβαφιπούρ
Πρωταγωνιστούν: Αμίρ Τζαντιντί, Παρινάζ Ιζαντιάρ και Σαμπέλ Αμπάρ

 

«Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα»

Στο ουκρανικό κινούμενο σχέδιο, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης ονειρεύεται να γίνει ιππότης, όταν ερωτεύεται κεραυνοβόλα την κόρη του βασιλιά. Τότε, όμως, ένας μοχθηρός μάγος απαγάγει την πριγκίπισσα και ο καλλιτέχνης, αδιαφορώντας για τους κινδύνους, ξεκινά μια επική περιπέτεια διάσωσης για να τη σώσει και να αποδείξει την αγάπη του.

Σκηνοθεσία: Όλε Μαλαμούτζ

 

«Ο Χαρισματικός»

Στην αμερικανική ταινία τρόμου, που θολώνει τη γραμμή ανάμεσα στο μεταφυσικό και το πραγματικό, η Σάρα αρχίζει να πιστεύει πως ο γιος της Μάιλς κυριεύεται από υπερφυσικές ή ακόμα και σατανικές δυνάμεις. Ανησυχώντας για την ασφάλεια της οικογένειάς της, η Σάρα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο μητρικό ένστικτο που την προτρέπει να προστατεύσει τον Μάιλς και την απεγνωσμένη ανάγκη της να ανακαλύψει τι έχει φέρει στην επιφάνεια αυτή τη σκοτεινή του πλευρά. Θα αναζητήσει τις απαντήσεις στο παρελθόν, σε μια άγρια διαδρομή όπου η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αντίληψη και την πραγματικότητα θα γίνει τρομακτικά θολή.

Σκηνοθεσία: Νίκολας ΜακΚάρθι
Πρωταγωνιστούν: Τέιλορ Σίλινγκ, Τζάκσον Ρόμπερτ Σκοτ και Μπρίτανι Άλεν

 

«Μια Νύχτα στην Κόλαση»

Μια ιστορία τρόμου, που συμβολικά πραγματεύεται τις συνέπειες του φασισμού και το πώς ο φόβος μεταβάλλεται αρχικά σε ανοχή και τελικά σε ταύτιση με το «τέρας». Ένα τέρας εμφανίζεται και τρομοκρατεί τους κατοίκους ενός χωριού, σπέρνοντας τη διχόνοια μεταξύ τους. Ο αδίστακτος άρχοντας του χωριού, αφού κατάφερε και πήρε με ύπουλο τρόπο τα χωράφια των κατοίκων, τους έχει τώρα να δουλεύουν σαν σκλάβοι στην ίδια τους τη γη. Εμπόδιο στα σχέδιά του, ένας άντρας, που επικαλούμενος τον νόμο κράτησε την περιουσία του και αντιτίθεται στις παγίδες που του στήνει ο άρχοντας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρού
Πρωταγωνιστούν: Καίτη Φίνου, Αλίκη Παπαχελά και Σταμάτης Παγασαίος

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 7/2-13/2
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment