PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 14/2


Η τελευταία δημιουργία των φημισμένων αδελφών Ταβιάνι, ένα λιβανέζικο κοινωνικό δράμα, που είναι και υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ένα ψυχολογικό δράμα με την Μάγκι Τζίλενχαλ, μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, μια αισθηματική ταινία ισπανικής παραγωγής και μερικά τουβλάκια να αντιμετωπίζουν επικινδύνους εισβολείς από το διάστημα, αποτελούν κίνητρο για επίσκεψη στις σκοτεινές αίθουσες.

 

«Η Νηπιαγωγός»

Στη δραματική ταινία, μια ευαίσθητη νηπιαγωγός που ζει μια συμβατική ζωή και παρακολουθεί μαθήματα ποίησης, ανακαλύπτει πως ένα αγόρι στην τάξη της έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα, να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς αποσπώντας βραβείο σκηνοθεσίας.

Σκηνοθεσία: Σάρα Κολαντζέλο
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τζίλενχαλ, Τρούντι Στάιλερ, Σελίν Ρατρέ, Τάλια Κλάινχεντλερ και Οσνάτ Χάντελσμαν-Κέρεν

 

«Μια Προσωπική Ιστορία»

Πολιτικό δράμα που αποτελεί κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι, στην τελευταία κοινή του συνεργασία με τον αδελφό του Πάολο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και το όραμα, εμπνευσμένο από την αυτοβιογραφική νουβέλα «Μια Προσωπική Ιστορία» του Μπέπε Φενόλιο, η ταινία μας μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ο νεαρός Μίλτον ερωτεύεται τη Φούλβια, στην οποία, απλώς, αρέσει το βάθος της σκέψης του και τα γράμματα που της γράφει. Έναν χρόνο μετά, ο Μίλτον έχει μπει στην Αντίσταση και πολεμά στο πλάι των ανταρτών ενάντια στους Ναζί. Όταν, τυχαία, μαθαίνει ότι η Φούλβια ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον επίσης αντάρτη και φίλο του, Τζόρτζιο, ο Μίλτον αποφασίζει να πάει να τον βρει και να του μιλήσει. Ο Τζόρτζιο, όμως, έχει μόλις συλληφθεί. Τώρα, ο Μίλτον πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιθυμία του να πολεμήσει τους Ναζί, τη φιλία του με τους άλλους συμπολεμιστές του στην Αντίσταση, μεταξύ των οποίων είναι και ο Τζόρτζιο, αλλά και την αγάπη του για την Φούλβια. Το πολεμικό δράμα.

Σκηνοθεσία: Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι
Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρτινέλι, Λορέντζο Ριτσέλμι και Βαλεντίνα Μπελιέ

 

«Καπερναούμ»

Στο λιβανέζικο κοινωνικό δράμα, το οποίο απέσπασε το Ειδικό βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και είναι υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ, ο δωδεκάχρονος Ζεν μεγαλώνει με την πολυμελή οικογένειά του στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Βηρυτού. Είναι, με κάποιον τρόπο, ο άντρας του σπιτιού, αφού δουλεύει, κλέβει φαγητό για λογαριασμό όλων και είναι αυτός που φροντίζει τα αδέρφια του. Περισσότερος δεμένος με τη συνομήλικη αδερφή του, θα φύγει από το σπίτι, όταν οι γονείς του θα την «πουλήσουν» σε έναν ενήλικα για να την παντρευτεί, ανταλλάσσοντας έτσι διαρκές ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο μένουν. Στη διαδρομή του μέσα στην πόλη θα συναντήσει τη Ραχήλ, μια γυναίκα από την Αιθιοπία που δουλεύει καθαρίστρια σε ένα λούνα παρκ και μεγαλώνει κρυφά το παιδί της. Με τα χαρτιά της να έχουν λήξει, η Ραχήλ προσπαθεί να βρει λύση, ενώ εμπιστεύεται στον Ζεν τη φροντίδα του μωρού της.

Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί
Πρωταγωνιστούν: Ζαΐν Αλ Ραφέεα, Γιορντάνος Σιφεράβ και Μπολαγουατιφέ Τρέζερ Μπανκολέ

 

«Αλίτα: O Άγγελος της Μάχης»

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του manga «Gunnm», που αφηγείται την ιστορία της Αλίτα, ενός θανατηφόρου ανθρωποειδούς με χρυσή καρδιά, που «ξυπνάει» χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν πέρα από τις πολεμικές της ικανότητες. Όταν αποφασίσει να ανακαλύψει ποια πραγματικά είναι, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια δίχως επιστροφή. Αν καταφέρει να ξεφύγει από τους διώκτες της, ίσως αυτό να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου που έμαθε να αγαπά.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Πρωταγωνιστούν: Ρόζα Σαλαζάρ, Μαχερσάλα Άλι, Έιζα Γκονζάλεζ, Τζένιφερ Κόνελι και Μισέλ Ροντρίγκεζ

 

«Έρωτας Χωρίς Τέλος»

Ρομάντζο μετά επιστημονικής φαντασίας στην ισπανική ταινία, η οποία είναι υποψήφια για Βραβείο Γκόγια πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Ο Χαβιέ, ένας ντροπαλός άντρας, ερωτεύεται μια εξωστρεφή και πανέμορφη γυναίκα, τη Μαρία, με την οποία ξεκινούν μια πανέμορφη σχέση. Δεκαπέντε χρόνια μετά, η σχέση τους περνάει κρίση και τότε εκείνος αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, να γράψει τη μοίρα τους από την αρχή και να αποφύγουν την άθλια πραγματικότητα που ζουν.

Σκηνοθεσία: Σεζάρ Εστέμπαν Αλέντα και Χοσέ Εστέμπαν Αλέντα
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Ρέι και Μαρία Λεόν

 

«Η Ταινία Lego 2»

Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας, τα τουβλάκια μπαίνουν σε σειρά για μια ακόμα φορά. Οι ήρωες του Bricksburg επανασυνδέονται για να σώσουν την αγαπημένη τους πόλη, καθώς οι εισβολείς Lego Duplo από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, με αστραπιαία ταχύτητα. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητές τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.

Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 14/2-20/2
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment