PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 6/12


Εννέα νέες ταινίες βγαίνουν στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, διεκδικώντας την προσοχή του κοινού, το οποίο ίσως προβληματιστεί μέχρι να αποφασίσει που θα δώσει προτεραιότητα. Ο πιο διάσημος γκρινιάρης των Χριστουγέννων έχει να αντιμετωπίσει δραματικές ταινίες, περιπέτειες, ταινία τρόμου και ένα ευρηματικό ντοκιμαντέρ.

 

«Κλέφτες Καταστημάτων»

Δραματική ταινία που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών και αποτελεί την επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Όσκαρ. Ένα ζευγάρι -που ζει με επιδόματα και μικροκλοπές από μαγαζιά- αποφασίζει να υιοθετήσει ένα μικρό κορίτσι, κάνοντάς το μέλος μιας οικογένειας γεμάτης αντιφατικά μα βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα.

Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε – Έντα
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο και Μίγιου Σασάκι

 

«Ο Κόσμος σου Ανήκει»

Στην περιπέτεια, ο μικροκακοποιός Φρανσουά ανακαλύπτει πως η μητέρα του, μια έμπειρη απατεώνισσα, έχασε όλες τις οικονομίες του στον τζόγο. Η μόνη λύση που του απομένει για να βγάλει τα λεφτά που χρειάζεται, είναι να δεχτεί την πρόταση του αρχηγού της τοπικής συμμορίας και να αναλάβει μια τελευταία «δουλειά» στην Ισπανία. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο -και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη- όταν η «δουλειά» στραβώνει κι όλος ο περίγυρος του Φρανσουά βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση.

Σκηνοθεσία: Ρομέν Γαβράς
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Ιζαμπέλ Αντζανί και Καρίμ Λεκλού

 

«Ο Υποψήφιος»

Το δράμα αφηγείται την αληθινή ιστορία της ανόδου και πτώσης ενός Γερουσιαστή. Ο επεισοδιακός και άδοξος τερματισμός της καμπάνιας του Γκάρι Χαρτ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1988, έπειτα από την αποκάλυψη της κρυφής εξωσυζυγικής του σχέσης, βρίσκει τη θέση της πλάι σε άλλα αμερικανικά πολιτικά σκάνδαλα που έδωσαν τροφή σε κινηματογραφικά σενάρια. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου άφησαν το σημάδι τους στην αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή.

Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Βέρα Φαρμίγκα και Τζέι Κέι Σίμονς

 

«Το Πάρκο του Τρόμου»

Στην ταινία τρόμου, την περίοδο του Halloween μια παρέα νεαρών επισκέπτεται ένα δημοφιλές Φεστιβάλ τρόμου. Κάθε χρόνο, χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται το Φεστιβάλ για να ζήσει καλά σκηνοθετημένες τρομακτικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Όμως, ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό υπάρχει ένας επισκέπτης που δεν συμμετέχει για να διασκεδάσει αλλά για να κυνηγήσει. Ενώ ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν μια ακόμα ατραξιόν κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους έναν εφιάλτη.

Σκηνοθεσία: Γκρέγκορ Πλότκιν
Πρωταγωνιστούν: Μπεξ Τέιλορ – Κλάους, Ρέιν Έντουαρντς και Έιμι Φορσάιθ

 

«Mortal Engines»

Περιπέτεια φαντασίας από το μέλλον, όπου οι πόλεις κινούνται πάνω σε τροχούς και επιβιώνουν μόνο οι μεγαλύτερες, σε έναν δυστοπικό και αφιλόξενο κόσμο. Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας εικοσάχρονος μαθητευόμενος ιστορικός από το Λονδίνο, ο οποίος δεν έχει ζήσει ποτέ έξω από τα σύνορα της κινούμενης πόλης του. Η ζωή του θα αλλάξει δραματικά όταν θα βρεθεί στον δρόμο του μια μοναχική και ατρόμητη κοπέλα που βρίσκεται στο Λονδίνο με μοναδικό σκοπό να δολοφονήσει τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας της.

Σκηνοθεσία: Κρίσταν Ρίβερς
Πρωταγωνιστούν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Χέρα Χίλμαρ και Ρόμπερτ Σίαν

 

«Ο Γκριντς»

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων, ένας κυνικός γκρινιάρης, ο Γκριντς, αποφασίζει να εκδικηθεί το πνεύμα των ημερών, να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Δεν φαντάζεται, όμως, ότι η καρδιά του θα γλυκάνει και τα σχέδιά του θα ανατραπούν εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μοσιέ και Γιάροου Τσένι

 

«Kursk»

Περιπέτεια με την αληθινή ιστορία του Κ-141 Kursk, ενός ρώσικου πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσα του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Μερικοί ναύτες καταφέρνουν να επιβιώσουν περιμένοντας βοήθεια, η οποία όμως βρίσκει ως εμπόδιο μια σειρά από πολιτικοστρατιωτικά συμφέροντα.

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς, Λεά Σεϊντού και Μαξ Φον Σίντοφ

 

«Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις»

Στην περιπέτεια δράσης, παρουσιάζεται η απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Στεφάν Σοβέρ
Πρωταγωνιστούν: Τζο Κόουλ, Πορντσανόκ Μάμπκλανγκ και Βιθάγια Πανσρινγκάρμ

 

«Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς»

Το ντοκιμαντέρ μπαίνει βαθιά στα αρχεία του Ιρλανδού κινηματογραφιστή Όρσον Γουέλς για να ξανασυστήσει τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη πίσω από το μύθο. Ένας λατρευτικός φόρος τιμής που εισχωρεί στο μυαλό μιας ιδιοφυίας.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάζενς

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 6/12-12/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment