PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 5/3


Μπαίνοντας στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου επτά νέες ταινίες και μια παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων στο πρόγραμμα. Αιματοβαμμένη ελληνική μαύρη κωμωδία, κλασική ταινία τρόμου, θρίλερ περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κινηματογραφική μεταφορά κλασικού αντιπολεμικού μυθιστορήματος, δράμα με θέμα τη συγχώρεση και τις δεύτερες ευκαιρίες και κλειστοφοβική ιστορία αγωνίας και ανατροπών απαρτίζουν ένα πλούσιο κινηματογραφικό μενού για τους σινεφίλ.

 

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Μαύρη κωμωδία, ελληνικής παραγωγής του 2020. Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος και Λένα Κιτσοπούλου

 

«O Αόρατος Άνθρωπος»

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής και αυστραλιανής παραγωγής του 2020. Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο επιστήμονα, η Σεσίλια καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της, καθώς και ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης. Όταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Τα λογικά της θα αρχίσουν να κλονίζονται όταν θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία…

Σκηνοθεσία: Λι Γουανέλ
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος, Αλντις Χοτζ, Στορμ Ρίντ και Χάριετ Ντάιερ

 

«Φύγαμε»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια που τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω. Σε ένα σύγχρονο παράλληλο σύμπαν, όπου τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε, συναντάμε ξωτικά-έφηβους, μονόκερους-χαμίνια, δράκους-κατοικίδια, Κενταύρους-αστυνόμους και πολλά άλλα μυθικά πλάσματα.

Σκηνοθεσία: Νταν Σκάνλον

 

«Σκοτεινά Νερά»

Δραματικό δικαστικό θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος, και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρείας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό, με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων. Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια, συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς
Πρωταγωνιστούν: Μάρκ Ράφαλο, Αν Χαθαγουέι, Τιμ Ρόμπινς, Μπιλ Καμπ, Βίκτορ Γκάρμπετ και Μπιλ Πούλμαν

 

«Ο Φύλακας»

Δραματικό θρίλερ, ιρανικής παραγωγής του 2019. Δεκαετία του 1960, Ιράν επί Σάχη. Στη μέση του πουθενά, σε μια φυλακή που εκκενώνεται για να κατεδαφιστεί, ο ταγματάρχης Γιαχέντ κορδώνεται για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα ωστόσο θα δει τα γαλόνια του να κινδυνεύουν, όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στο παράδοξο ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί, ο Γιαχέντ γοητεύεται από μια κοινωνική λειτουργό, η οποία συμμετέχει στην έρευνα, πεπεισμένη όμως πως ο καταζητούμενος είναι αθώος.

Σκηνοθεσία: Νιμά Τζαβιντί
Πρωταγωνιστούν: Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Παρινάζ Ιζαντιάρ και Μάνι Χαγχίχι

 

«Ο Δρόμος της Επιστροφής»

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Ο Τζακ Κάνινγχαμ είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί-φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του. Βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του -που έχει ξεπέσει- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του. Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του.

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο’Κόνορ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Άφλεκ, Αλ Μάντριγκαλ, Μικαέλ Γουάτκινς, Τζανίνα Γκάβανκαρ και Λούκας Κέιτζ

 

«Το Βαμμένο Πουλί»

Δραματική ταινία, τσέχικης (ουκρανικής και σλοβακικής) παραγωγής του 2019. Ανατολική Ευρώπη, τέλη Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα παιδί – δίχως όνομα – προσπαθεί να επιβιώσει μόνο του στην ύπαιθρο, ταξιδεύοντας από χωριό σε χωριό. Αντιμετωπίζει τις πιο σκληρές δοκιμασίες, διατηρώντας όμως την ελπίδα ζωντανή, σε μια αδυσώπητη εποχή.

Σκηνοθεσία: Βάκλαβ Μαρχούλ
Πρωταγωνιστούν: Πέτρ Κοτλάρ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ούντο Κίερ, Στέλαν Σκάσγκαρντ, Μπάρι Πέπερ και Τζούλιαν Σαντς

 

«Μετά το Γάμο»

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Όντας σε οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει τη γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Σκηνοθεσία: Μπαρτ Φρόιντλιχ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μπίλι Κρούνταπ και Άμπι Κουίν

 

Επίσης προβάλλονται, το ενδιαφέρον και χρήσιμο ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2018, «Ένα δέντρο θυμάται» σε σκηνοθεσία Κώστα Φόλλα, για την ιστορία του χωριού Λίντιτσε, στην Τσεχία, που οι ναζί προσπάθησαν το 1942 να εξαφανίσουν από το χάρτη ως απάντηση στη δολοφονία του αιμοσταγούς και πρωτεργάτη του ολοκαυτώματος Γερμανού αξιωματικού Ράινχαρντ Χάιντριχ. Σφαγιάστηκαν συνολικά 1.300 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 200 γυναίκες, ενώ και το χωριό ισοπεδώθηκε, για να μείνει μόνο ένα δέντρο. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει το Λίντιτσε σύμβολο στον αγώνα κατά του φασισμού, όπως το Δίστομο, με το οποίο είναι αδελφοποιημένο. Η δραματική ταινία «Εγκλωβισμένος» από τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Γιαρόν Σανί του “Ατζαμί”, με τον Εράν Ναϊμ στο ρόλο ενός αστυνομικού στο Τελ Αβίβ που θα δει τον κόσμο του να καταρρέει όταν, μετά από μία τυπική διαδικασία αστυνομικού ελέγχου, κατηγορείται άδικα για σεξουαλική παρενόχληση και τίθεται σε διαθεσιμότητα. Η κλασική αντιπολεμική σοβιετική ταινία του 1948 «Νέα Φρουρά», που γύρισε ο Σεργκέι Γερασίμοφ, για τον ηρωισμό μιας ομάδας παιδιών σε μια ουκρανική πόλη που αντιστάθηκαν στους ναζί, θυσιάζοντας τα πάντα, στο τέλος και τη ζωή τους. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Αλεξάντρ Φαντέγεφ.

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 5/3-11/3
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment