PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 5/12


Με οκτώ νέες ταινίες και ένα animation, μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα της χρονιάς. Ταινία μυστηρίου με τον Ντάνιελ Κρεγκ, ταινία μυθοπλασίας με την Πατρίσια Πλάνικ, πολιτικό δράμα από την Αλβανία, τολμηρό ερωτικό δανέζικο δράμα, το ποιητικό ντεμπούτο του αιρετικού Μπερτράν Μαντικό, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Μόνικα Μπελούτσι σε κατασκοπικό θρίλερ, αστυνομική περιπέτεια και κωμωδία καταστάσεων απαρτίζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλογών για τους σινεφίλ αυτή την εβδομάδα.

 

«Στα Μαχαίρια»

Ταινία μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Όταν ο φημισμένος συγγραφέας Χάρλαν Θρόμπι βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα. Από τη δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό, ο Μπλανκ βρίσκεται μπροστά σε έναν ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Χάρλαν.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Άννα ντε Αρμάς, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ και Μάικλ Σάνον

 

«Λίλιαν»

Δραματική περιπέτεια, αυστριακής παραγωγής του 2019. Πρωτότυπη ταινία δρόμου και περιπλάνησης που διασχίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και φτάνει μέχρι την Αλάσκα. Η Λίλιαν βρίσκεται στην Νέα Υόρκη με ληγμένη την βίζα της και δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει πίσω στην Ρωσία. Χωρίς να γνωρίζει την γλώσσα αποφασίζει να διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να φτάσει στην Αλάσκα και από εκεί απέναντι, στην χώρα της.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Χόρβαθ
Πρωταγωνιστούν: Πατρίσια Πλάνικ, Κρις Σο και Αλμπερτ Λι

 

«Η Αντιπροσωπεία»

Πολιτικό δράμα, αλβανογαλλικής παραγωγής του 2018. Το φθινόπωρο του 1990, δυτικοί διπλωμάτες καταφθάνουν στη γείτονα χώρα για να εξετάσουν τυχόν παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το τότε κομμουνιστικό καθεστώς. Τότε, επιλέγεται ένας επί 16 χρόνια πολιτικός κρατούμενος για να επιβεβαιώσει στους διπλωμάτες πως τίποτα το μεμπτό δε συμβαίνει στην Αλβανία. Εκείνος, όμως, μόλις συνειδητοποιεί τι συμβαίνει αποφασίζει να αλλάξει τα σχέδια του καθεστώτος.

Σκηνοθεσία: Μπουγιάρ Αλιμάνι
Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Ζούστι, Ξεβντέτ Φέρι και Ντριτσίμ Τσέπα

 

«Η Βασίλισσα της Καρδιάς»

Ψυχολογικό δράμα, δανέζικης παραγωγής του 2019. Εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα και καλογυρισμένο, που βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Sundance, αλλά και στο Γκέτεμποργκ ως η καλύτερη σκανδιναβική ταινία της χρονιάς. Τολμηρή ταινία, χτισμένη πάνω στην ερωτική σχέση μιας μεσήλικης γυναίκας με τον έφηβο γιο του άνδρα της από τον πρώτο του γάμο. Η Αν, μία πετυχημένη δικηγόρος που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει µια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγο της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους. Όμως, κάτι λείπει από την ζωή της. Θα αποπλανήσει τον έφηβο θετό γιό της και θα αναγκαστεί να πάρει μια μη αναστρέψιμη απόφαση με σοβαρές συνέπειες.

Σκηνοθεσία: Μέι ελ-Τούκι
Πρωταγωνιστούν: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντ και Μάγκνους Κρέπερ

 

«Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες»

Σινεφίλ animation, ισπανικής και γερμανικής-ολλανδικής παραγωγής του 2018. Ένα συναρπαστικό, περιπετειώδες, σουρεαλιστικό animation – φόρος τιμής στον Λουί Μπουνιουέλ, βασισμένο στην πραγματική ιστορία που συνόδευσε τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Γη Χωρίς Ψωμί». Παρίσι, 1930. Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λουίς Μπουνιουέλ είναι ήδη οι κύριες μορφές του σουρεαλιστικού κινήματος. Απροσδόκητα, ο Μπουνιουέλ μένει χωρίς χρήματα μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του «Χρυσή Εποχή». Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το επόμενο έργο του, ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις φτωχότερες ισπανικές περιφέρειες, τη Λας Ούρδες. Ωστόσο, ο καλός του φίλος, ο γλύπτης Ραμόν Ασίν, αγοράζει ένα λαχείο με την υπόσχεση ότι, αν κερδίσει, θα πληρώσει για την ταινία. Απίστευτα και αναπάντεχα, η τύχη είναι στο πλευρό τους.

Σκηνοθεσία: Σαλβαδόρ Σιμό Μπουσόμ

 

«Τα Άγρια Αγόρια»

Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 2017. Στις αρχές του 20ού αιώνα, στο μικρό νησί Ρεουνιόν του Ινδικού ωκεανού, πέντε έφηβοι καλών οικογενειών διαπράττουν ένα άγριο έγκλημα. Ένας Ολλανδός καπετάνιος αναλαμβάνει τη συμμόρφωσή τους και τους παίρνει ως πλήρωμα στο στοιχειωμένο σαπιοκάραβο του. Οι μέθοδοι σωφρονισμού του ναυτικού σοκάρουν τα πέντε αγόρια, που ετοιμάζονται για ανταρσία.

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μαντικό
Πρωταγωνιστούν: Πολίν Λοριλάρντ, Βιμάλα Πονς, Νταιάν Ρουξέλ, Μαθίλντ Βαρνιέ και Ναταλί Ρισάρ

 

«Δίκτυο Κατασκόπων»

Κατασκοπικό θρίλερ, ισραηλιτικής και βρετανικής παραγωγής του 2019. Ένας κάποτε κορυφαίος μυστικός πράκτορας αρπάζει την ευκαιρία να δώσει πνοή στην καριέρα του αναλαμβάνοντας μία αποστολή που έχει να κάνει με πώληση χημικών όπλων στη Μέση Ανατολή. Όμως η Μοσάντ έχει βάλει τον δικό της πράκτορα στο κατόπι του και ο στόχος της αποστολής είναι μία αινιγματική γυναίκα με θολές προθέσεις. Ο πρωταγωνιστής σύντομα καταλαβαίνει ότι από θηρευτής θα γίνει το θήραμα.

Σκηνοθεσία: Έραν Ρίκλις
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μόνικα Μπελούτσι, Ιτάι Τιράν και Μακράν Κουρί

 

«21 Γέφυρες»

Αστυνομική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Περιπέτεια με πολύ δράση, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, σκοτεινά πλάνα, με φόντο το νυχτερινό Μανχάταν. Ένας ατιμασμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχει μια ευκαιρία για λύτρωση. Όταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνωμοσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρες του.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ
Πρωταγωνιστούν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Τζ. Κ. Σίμονς και Κιθ Ντέιβιντ

 

«Παίζοντας με τη Φωτιά»

Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Στην κωμωδία καταστάσεων του Άντι Φίκμαν, με πρωταγωνιστή τον πρώην παλαιστή Τζον Σίνα, μια ελίτ ομάδα πυροσβεστών καλείται να διασώσει τρία μικρά αδέρφια από μια πυρκαγιά. Τα καταφέρνουν, όμως, αμέσως μετά, άθελά τους αναγκάζονται και να τα προσέξουν καθώς αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών, με τα πιτσιρίκια να κάνουν τη ζωή τους πολύ δύσκολη.

Σκηνοθεσία: Άντι Φίκμαν
Πρωταγωνιστούν: Τζον Σένα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζιάμο, Μπριάνα Χίλντεμπραντ και Τζούντι Γκριρ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 5/12-11/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment