PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 4/7


Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και μπαίνοντας στον καυτό Ιούλιο, έξι νέες ταινίες και πέντε επανεκδόσεις έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το γεγονός της εβδομάδας σίγουρα η επανέκδοση, σε νέες κόπιες, του υποτιμημένου αριστουργήματος του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο Κύριος Βερντού». Από κοντά και η κορυφαία δημιουργία του Μπερτολούτσι «Ο Κονφορμίστας», ενώ από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζει το «Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του».

 

«Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2019. Ο φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Σκηνοθεσία: Τζο Βατς
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζεντάγια, Κόμπι Σμάλντερς, Τζον Φαβρό και Μαρίσα Τομέι

 

«Διακοπές στη Βενετία»

Δραματική κομεντί, γαλλικής παραγωγής του 2018. Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη καταλυτική περιπέτεια.

Σκηνοθεσία: Ιβάν Καλμπεράκ
Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Βαλερί Μπονετόν, Ελί Τονά, Γιουτζίν Μαρκούς και Ζιζί Λεντρόν

 

«Γκλόρια»

Δραματική ταινία, αμερικάνικης και χιλιανής παραγωγής του 2019. Η διαζευγμένη Γκλόρια είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που περνάει τις μέρες της σε μία συντηρητική δουλειά γραφείου και τις νύχτες της σε χορευτικές πίστες σε διάφορα κλαμπ, όπου ξεδίνει χορεύοντας. Μετά τη γνωριμία της με τον Άρνολντ σε μία νυχτερινή έξοδο της, βρίσκεται να ζει έναν αναπάντεχο έρωτα, με όλες τις χαρές και τις επιπλοκές των ραντεβού, της αναζήτησης ταυτότητας της και της οικογένειας.

https://www.youtube.com/watch?v=vavrMt5g7DY

Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Λέλιο
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Τζον Τορτούρο και Μάικλ Σέρα

 

«Διακοπές στην Ίμπιζα»

Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής του 2019. Ο Φιλίπ και η Καρόλ, διαζευγμένοι και οι δύο, γνωρίζονται και ερωτεύονται τρελά. Προσπαθώντας να κερδίσει τα δύο νεαρά παιδιά της συντρόφου του, ο Φιλίπ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα. Έτσι, θα κάνει μια συμφωνία με τον μεγαλύτερο γιο της: εάν γράψει καλά στις εξετάσεις του και πάρει το απολυτήριο, θα επιλέξει εκείνος τον προορισμό των φετινών διακοπών. Κι αυτός, δεν θα είναι άλλος από την ..Ίμπιζα. Για τον Φιλίπ, που είναι συνηθισμένος σε ήρεμες διακοπές, αυτό θα είναι μόνο η αρχή πολλών εκπλήξεων και ακόμα περισσότερων ξεκαρδιστικών καταστάσεων στο νησί των χιλιάδων τουριστών και των ατέλειωτων πάρτι.

Σκηνοθεσία: Αρνό Λεμόρτ
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ματίλντ Σενιέ, Λεοπόλντ Μπουγκσμπάουμ, Πίλι Γκρουν, Τζόι Σταρ και Ολιβιέ Μαρσάλ

 

«70 Πεντακοσάρικα»

Θρίλερ δράσης, ισπανικής παραγωγής του 2019. Η Ρακέλ πρέπει, πάση θυσία, να βρει 35.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες, για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, που αφορά το παιδί της. Μετά από πολλές αρνήσεις δανειοδότησης από διάφορες τράπεζες, έχει επιτέλους κατορθώσει να πείσει μια τράπεζα να της δώσει το δάνειο. Για κακή της τύχη, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία. Τώρα η Ρακέλ θα πρέπει να φανεί πολύ πιο έξυπνη από τους ληστές προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα. Και βέβαια, όταν μια μάνα έχει να σώσει το παιδί της, ακόμα και οι πλέον τρομακτικές απειλές δεν πρόκειται να την πτοήσουν.

Σκηνοθεσία: Κόλντο Σέρα
Πρωταγωνιστούν: Έμα Σουάρεζ, Χιούγκο Σίλβα, Ντάνιελ Περέζ Πράντα και Νάταλι Πόζα

 

«McQueen»

Ντοκιμαντέρ, βρετανικής παραγωγής του 2018. Ντοκιμαντέρ για τον σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν. Μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους πιο στενούς φίλους και την οικογένειά του, αποκατεστημένα αρχεία, εικόνες και μουσική, η ταινία αυτή είναι ένα αληθινό εγκώμιο και ένα συναρπαστικό πορτραίτο ενός εμπνευσμένου αλλά συνάμα βασανισμένου οραματιστή της μόδας.

Σκηνοθεσία: Ιαν Μπονοτέ και Πίτερ Ετεντγκουί

 

«Ο Κύριος Βερντού»

Αστυνομική δραματική κωμωδία, αμερικάνικης παραγωγής του 1947. Στην αριστουργηματική κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Τσάρλι Τσάπλιν, η οποία είναι βασισμένη σε μια ιδέα του Όρσον Γουέλς, ο κύριος Βερντού χάνει τη δουλειά του εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Για να συντηρήσει την ανάπηρη γυναίκα του και τον γιο του, αρχίζει να παντρεύεται πλούσιες χήρες και ύστερα να τις εξαφανίζει.

https://www.youtube.com/watch?v=MShKPTedzrQ

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Τσάπλιν, Μάρθα Ρέι, Γουίλιαμ Φρόλεϊ και Ρόμπερτ Λιούις

 

«Ο Κονφορμίστας»

Δραματική ταινία, ιταλογαλλικής παραγωγής του 1970. Ρώμη, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μαρσέλο ζει μια απόλυτα συμβατική ζωή. Δουλεύει για το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι, είναι παντρεμένος με μία μικροαστή αλλά κοινωνικά αποδεκτή γυναίκα και πηγαίνει στην εκκλησία σε τακτά διαστήματα. Ο Μαρσέλο θα βρεθεί όμως αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του όταν θα του ζητήσει το αφεντικό του να σκοτώσει έναν πρώην καθηγητή του. Έτσι όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται μόνο για μια πολιτική επιλογή, αλλά για συμμετοχή σε πράξεις βίας, καταπίεσης και κοινού εγκλήματος…

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Στεφανία Σαντρέλι, Ντομινίκ Σαντά, Υβόν Σανσόν και Πιέρ Κλεμεντί

 

«Αγαπημένο μου Ημερολόγιο»

Δραματική κομεντί, ιταλογαλλικής παραγωγής του 1993. H ταινία είναι μια αποκαλυπτική, νοσταλγική, αστεία, τραγική και βαθιά ανθρώπινη βόλτα πάνω σε μια βέσπα. Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη σπονδυλωτή ταινία, στην οποία τον βλέπουμε να τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη, εξοργισμένος με μια ταινία που μόλις έχει δει, και στη συνέχεια να αναζητά την έμπνευση σε απομονωμένα νησιά, προτού οι επισκέψεις του στους γιατρούς για εξετάσεις τον επαναφέρουν σε μια ξεκαρδιστική πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι
Πρωταγωνιστούν: Νάνι Μορέτι, Τζιοβάνα Μπότσολο, Τζένιφερ Μπιλς, Μάρκο Παολίνι και Κάρλο Ματζακουράτι

 

«Μια Ζωή Ταλαιπωρία»

Κωμωδία, ισπανικής παραγωγής του 1984. Η ξέφρενη ταινία, παρουσιάζεται σε νέες αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες. Στο έργο προβάλλεται το πορτραίτο μιας δυσλειτουργικής οικογένειας στη Μαδρίτη, η οποία περιλαμβάνει μια ταλαιπωρημένη νοικοκυρά που δουλεύει συνέχεια, τον ταξιτζή σύζυγό της -πρώην εραστή μιας Γερμανίδας καλλιτέχνιδας και νυν παραχαράκτη, έναν έφηβο γιο που πουλά ναρκωτικά και πολλούς ακόμα αλλοπαρμένους συγγενείς.

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδοβάρ
Πρωταγωνιστούν: Κάρμεν Μάουρα, Λουί Ολαστότ, Άγχελ ντε Άντρες Λοπέζ και Βερόνικα Φορκέ

 

«Οι Πατριώτες»

Αντιπολεμικό δράμα, ρωσικής παραγωγής του 1933. Εξαιρετικού ενδιαφέροντος αντιπολεμικό δράμα, για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εποχή του σοβιετικού σινεμά. Σε μια μικρή πόλη σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, οι εργάτες των εργοστασίων, προσπαθούν να οργανωθούν κατά των ιδιοκτητών. Όταν έρχεται ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώνονται ως στρατιώτες του τσάρου στο Ανατολικό Μέτωπο. Ένα κορίτσι από τα μέρη, η Άγκα, δημιουργεί μια σχέση με έναν Γερμανό. Η ταινία επικρίνει τους κερδοσκόπους του πολέμου και ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον σε εθνικό επίπεδο. Το 1917, ο Τσάρος αναγκάζεται να παραιτηθεί μετά την Φεβρουαριανή Επανάσταση.

 

Σκηνοθεσία: Μπόρις Μπάρνετ
Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντερ Κιστιάκοφ, Σεργκέι Κομάροφ και Γιελένα Κούτσμινα

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 4/7-10/7
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment