PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 4/4


Επτά νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες και θα βρεθούν στο επίκεντρο του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα. Μια πραγματική ιστορία παιδεραστίας που συντάραξε τη Γαλλία, ένας σχολαστικός σερβιτόρος που ανατρέπεται η καθημερινότητά του, ιστορικό δράμα, ανεξάρτητη αμερικανική δραμεντί, σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα, μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ που «ζωντανεύει» ξανά στην οθόνη και ένας διαφορετικός υπερήρωας.

 

«Θέλημα Θεού»

Η δραματική ταινία που συντάραξε τη Γαλλία και έβαλε στο στόχαστρο την καθολική εκκλησία, είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία παιδεραστίας στη Λιόν. Ο Αλεξάντερ ζει στη Λιόν με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά. Αποφασίζει να αναλάβει δράση ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμανουέλ. Οι τρεις τους ενώνονται για να «σηκώσουν το πέπλο της σιωπής» γύρω από τη δοκιμασία τους. Αλλά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο.

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Πρωταγωνιστούν: Μελβίλ Πουπό, Ντενίς Μενοσέ, Σουάν Αρλό, Ζοσιάν Μπαλασκό και Ερίκ Καραβακά

 

«The Waiter»

Ένα δραματικό νεο-νουάρ θρίλερ στην «κρυμμένη» Αθήνα του σήμερα. Ένας σερβιτόρος αντιμετωπίζει με τρομερό επαγγελματισμό τη δουλειά του, ολοκληρώνοντάς την στην εντέλεια. Ένα απροσδόκητο συμβάν και μια σειρά ακραίων γεγονότων που το διαδέχονται θα ανατρέψουν τη διακριτική καθημερινότητά του, δοκιμάζοντας την ικανότητά του και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου, φέρνοντάς τον απέναντι σε ένα πιεστικό δίλημμα.

Σκηνοθεσία: Στηβ Κρικρής
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κιάρα Τζενσίνι και Ελεάνα Φινοκαλιώτη

 

«Τα Δάκρυα του Βουνού»

Στο ιστορικό δράμα, μία ελεύθερη διασκευή της Οδύσσειας τοποθετημένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και με πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους. Μια ομάδα μαστόρων περιπλανιέται στα βουνά όπου υπάρχει δουλειά χτίζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, εκκλησίες. Υλικά τους οι πέτρες, τα δάκρυα του βουνού. Στόχος τους είναι η επιστροφή στα χωριά τους, από τα οποία έχουν αποκοπεί. Καθώς, όμως, οι συνθήκες διαβίωσης διαρκώς χειροτερεύουν, πολλοί δελεάζονται από τις προτάσεις ανθρώπων που συναντούν στο διάβα τους κι εγκαταλείπουν την ομάδα. Έτσι, μένει μόνος του ο αρχηγός, ο οποίος περιφρονεί αυτές τις προτάσεις, και είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει την αποστολή και να επιστρέψει επιτέλους στο σπίτι του.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Γεωργόπουλος, Σπύρος Ζαμπέλης, Αργύρης Κόγκας και Σπύρος Φωτίου

 

«Ο Δρόμος του Κεραυνού»

Στην ανεξάρτητη αμερικανική δραμεντί, έπειτα από το διαζύγιο και την απώλεια της μητέρας του, ένας αστυνομικός βιώνει μια συντριπτική ψυχολογική κατάρρευση. Εύθραυστος ψυχολογικά, αμφιταλαντεύεται από την πίστη στις αξίες, καταλήγοντας σ’ έναν διαρκή αγώνα εφαρμογής του γράμματος του νόμου στην πράξη.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Κάμινγκς
Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Κάμινγκς, Κένταλ Φαρ, Νίκαν Ρόμπινσον και Μέικον Μπλερ

 

«Επαφή»

Το σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα για την… ανθρώπινη κρίση, διαδραματίζεται καλοκαίρι στη σύγχρονη Αθήνα. Με αφορμή την αιφνίδια διακοπή ρεύματος, πέντε διαφορετικά ζευγάρια καθημερινών ανθρώπων εγκλωβίζονται σε πέντε ακινητοποιημένους θαλάμους ασανσέρ. Η αναγκαστική συνύπαρξη του ενός με τον άλλον, βγάζει στην επιφάνεια εσωτερικές φοβίες κι αληθινά συναισθήματα, καλά κρυμμένα έως τότε. Σε μια κόλαση τεσσάρων τετραγωνικών, ο πόλεμος ξεκινάει. Όταν βγουν από το ασανσέρ, ποιοι θα έχουν αλλάξει και πόσοι στο εξής θα επιλέγουν τις σκάλες;

Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης
Πρωταγωνιστούν: Νένα Mεντή, Άκης Σακελαρίου, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Aϊδίνη, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ναταλία Σουίφτ, Δομνίκη Μητροπούλου και Φανή Τιτίκα Σαριγκούλη

 

«Νεκρωταφίο Ζώων»

Στην ταινία τρόμου, το διάσημο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ «ζωντανεύει» ξανά στην οθόνη. O Δρ. Λούις Κριντ, αφού μετακομίσει με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά από τη Βοστώνη στο Μέιν, ανακαλύπτει δίπλα στο νέο τους σπίτι έναν καλά κρυμμένο μυστηριώδη τόπο ταφής. Όταν η οικογένειά του βιώσει μια αβάσταχτη τραγωδία, ο Λούις θα κατηγορήσει τον παράξενο γείτονά του, προκαλώντας μια επικίνδυνη αλυσιδωτή αντίδραση που θα απελευθερώσει ένα άνευ προηγουμένου κακό, με τρομακτικές συνέπειες.

Σκηνοθεσία: Κέβιν Κόλς και Ντένις Γουίντμαγιερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Κλαρκ, Έιμι Σάιμετζ, Τζον Λίθγκοου και Ζετέ Λόρενς

 

«Shazam!»

Κωμωδία επιστημονικής φαντασίας. Ο έφηβος Μπίλι Μπάτσον μεταφέρεται ξαφνικά σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου συναντά έναν πανίσχυρο αρχαίο μάγο. Εκείνος, του μεταφέρει τις ασύλληπτες δυνάμεις του, και πλέον ο Μπίλι κάθε φορά που αναφωνεί «Shazam!» μεταμορφώνεται στον ενήλικο υπερήρωα. Προτού προλάβει να χαρεί τις πρωτοφανείς δυνάμεις του, εμφανίζεται ένας μοχθηρός εχθρός που εποφθαλμιά τις ικανότητές του.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Μαρκ Στρονγκ, Άσερ Έιντζελ, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Ντζιμόν Χουνσού, Λοβίνα Γιάβαρι, Μισέλ Μπορθ, Άνταμ Μπρόντι και Μάρτα Μίλανς

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 4/4-10/4
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment