PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 31/10


Με τη θριαμβευτική πορεία του «Joker» να συνεχίζεται, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τα 750.000 εισιτήρια και δείχνοντας ότι μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ, μια νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά απόψε με έξι καινούργιες ταινίες. Μια νοσταλγική και συγκινητική κατάθεση ψυχής ενός σπουδαίου δημιουργού, μια μαύρη κωμωδία με πολιτικές αποχρώσεις, μια εξωτική οικογενειακή περιπέτεια, η συνέχεια ενός θρύλου που δεν σταματά να επιστρέφει, το animation της εβδομάδας και ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ, δίνουν ραντεβού με τους σινεφίλ αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες.

 

«Πόνος και Δόξα»

Δραματική ταινία, ισπανικής παραγωγής του 2019. Ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του, ξεκλειδώνει το κουτί των αναμνήσεων από την παιδική του ηλικία, ενώ στο παρόν προσπαθεί να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του. Ο σκηνοθέτης αναπολεί τη ζωή και την καριέρα του. Στην ωριμότερη φάση της 40χρονης διαδρομής του, κάνει μια επισκόπηση του έργου αλλά και της ζωής του, μετρώντας το τίμημα που χρειάζεται να πληρώσει κανείς για να γίνει διάσημος καλλιτέχνης. Μια νοσταλγική και συγκινητική κατάθεση ψυχής που σχολιάζει σοφά την αξεδιάλυτη, για έναν δημιουργό, σχέση αληθινής ζωής και τέχνης.

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας και Τζουλιέτα Σεράνο

 

«Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές»

Κωμωδία, λουξεμβουργιανής (γαλλικής, ισραηλινής και βελγικής) παραγωγής του 2019. Στη μαύρη κωμωδία με πολιτικές αποχρώσεις, ένας 30χρονος ασκούμενος σε τηλεοπτικό στούντιο, πηγαίνει καθημερινά στη Ραμάλα για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Το Τελ Αβίβ Φλέγεται». Στο σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού, συναντά έναν αξιωματικό που του δίνει μια ιδέα για σενάριο που θα εκτοξεύσει την καριέρα του. Επίσημη πρόταση του Λουξεμβούργου για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Σαμέχ Ζοάμπι
Πρωταγωνιστούν: Καίς Νασίφ, Λούμπνα Αζαμπάλ, Γιανίβ Μπιτόν και Λούμπνα Αζαμπάλ

 

«Το Κορίτσι και το Λιοντάρι»

Οικογενειακή ταινία, γαλλικής (γερμανικής και νοτιοαφρικανικής) παραγωγής του 2018. Η ζωή της δεκάχρονης Μία ανατρέπεται, όταν η οικογένειά της αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο για να αναλάβει μία φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα πανέμορφο λευκό λιονταράκι με το όνομα Τσάρλι, η Μία βρίσκει ξανά τη χαρά και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί του. Όταν ο Τσάρλι γίνεται τριών, η ζωή της μικρής ανατρέπεται ξανά όταν ανακαλύπτει ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό. Η Μία απελπίζεται και μόνο στην ιδέα ότι ο Τσάρλι μπορεί να κινδυνεύει και αποφασίζει να φύγει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινάνε ένα απίστευτο ταξίδι στη σαβάνα της Νότιας Αφρικής, αναζητώντας ένα μέρος όπου ο Τσάρλι θα ζήσει ελεύθερος. Η δυνατή σχέση ενός κοριτσιού με ένα λιοντάρι, σε μια ταινία που γυρίστηκε μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, προκειμένου ο δεσμός αυτός να είναι όσο πιο αληθινός γίνεται.

Σκηνοθεσία: Ζιλ ντε Μεστρ
Πρωταγωνιστούν: Ντανιά Ντε Βιλιέρ, Μελανί Λοράν και Λάνγκλεϊ Κέρκγουντ

 

«Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο»

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Έχουν περάσει περισσότερα από είκοσι χρόνια, από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας. Η Ντάνι Ράμος ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της και τον πατέρα της, όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής, ο Rev-9, ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να την κυνηγήσει και να τη σκοτώσει. Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις, μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον, και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ. Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 από τον καιρό της Σάρα, που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα. Ο Τζέιμς Κάμερον βρίσκεται αυτήν τη φορά στη θέση του παραγωγού και συνυπογράφει το σενάριο, το οποίο παραβλέπει όλα τα προηγούμενα σίκουελ, και εμπιστεύεται στον σκηνοθέτη του «Deadpool», τη συνέχεια ενός θρύλου.

Σκηνοθεσία: Τιμ Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Λίντα Χάμιλτον, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Γκάμπριελ Λούνα και Ντιέγκο Μπονέτα

 

«Καρό Νίντζα»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, δανέζικης παραγωγής του 2018. Μία στοιχειωμένη κούκλα Νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για τον φόνο ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία αιματηρή εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα αιματηρό έγκλημα.

Σκηνοθεσία: Άντερς Μάθεσεν και Θορμπιόρν Κριστόφερσεν

 

«Ορεινές Συμφωνίες»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2019. Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά. Οι απαντήσεις του εμπνέουν την ταινία που παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Μια ταινία, για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και, κυρίως, τη στάση του, αγαπήθηκε αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας. Ο «άγνωστος» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη σχέση του με την πολιτική, την οικογένεια, τη χώρα του, τη φύση.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 31/10-6/11
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment