PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 28/2


Είναι φανερό ότι οι διανομείς ταινιών περιμένουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους οι οσκαρικές ταινίες που βγήκαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Από τις έξι ταινίες που βγαίνουν απόψε ξεχωρίζουν το ελληνικό κοινωνικό δράμα «Η Δουλειά Της», το δραματικό «Δύση Ηλίου» και το τούρκικο ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στον εξαιρετικό φωτογράφο Αρά Γκιουλέρ.

 

«Δύση Ηλίου»

Η δεύτερη ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ για το «Γιο του Σαούλ» Ούγγρου σκηνοθέτη, αποτελεί ένα γυναικείο πορτραίτο εποχής. Στη Βουδαπέστη του 1913, η νεαρή Ίρις Λέιτερ πιάνει δουλειά στο πιλοποιείο που κάποτε ανήκε στον πατέρα της και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από οικογενειακές αποκαλύψεις, βίαιες επιθέσεις και άκαρπες αναζητήσεις που συμβαίνουν σε ένα ζοφερό κεντροευρωπαϊκό σκηνικό, ενός πολιτισμού που ετοιμάζεται να βυθιστεί στο χάος πολέμου.

Σκηνοθεσία: Λάζλο Νέμες
Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Τζάκαμπ, Σούζαν Γουέστ, Βλαντ Ιβάνοφ, Ουρς Ρεχν και Έβελιν Ντόμπος

 

«Η Δουλειά Της»

Το ελληνικό κοινωνικό δράμα, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ταξίδεψε και διακρίθηκε στα Φεστιβάλ του κόσμου, ανάμεσά τους και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Λίγο πριν τα 40, η Παναγιώτα, μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια, θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. Ό,τι κι αν ακολουθήσει από κει και μετά, εκείνη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Σκηνοθεσία: Νίκος Λαμπότ
Πρωταγωνιστούν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Πριμάλη, Ορφέας Αγγελόπουλος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γεωργία Τσαγκαράκη και Αρετή Σεϊνταρίδου

«Ζωή»

Στην δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο Κόουλ είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης, του οποίου η εταιρεία προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις. Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Ο Κόουλ ξεκινά μια σχέση με τη συνάδελφό του Ζωή, όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας.

Σκηνοθεσία: Ντρέικ Ντορέμους
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Λέα Σεντού, Τέο Τζέιμς, Ρασίντα Τζόους και Κριστίνα Αγκιλέρα

 

«Γενέθλια Θανάτου 2»

Στο δεύτερο μέρος της ταινίας τρόμου, το ημερολόγιο θα κολλήσει ξανά στην ημέρα γενεθλίων της νεαρής ηρωίδας, η οποία συνειδητοποιεί πως ζει την ημέρα που δολοφονείται ξανά και ξανά. Αυτή τη φορά, όμως, η κατάσταση ξεφεύγει όταν ένα επιστημονικό πείραμα που συρρικνώνει τον χρόνο μεταφέρει τον εφιάλτη της σε παράλληλες διαστάσεις.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Λάντον
Πρωταγωνιστούν: Ισραελ Μπουσάρντ, Ρούμπι Μοντάιν, Σουράτζ Σάρμα και Ρέιτσελ Μάθιους

 

«Το Μάτι της Κωνσταντινούπολης»

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον διάσημο Τούρκο φωτογράφο Αρά Γκιουλέρ, ο οποίος με τα καρέ του άφησε μια τεράστια πολιτισμική κληρονομιά στη γείτονα χώρα. Φωτορεπόρτερ του «Time», του «Life», του «Paris Match» και του «Dr. Stern», μέλος της ομάδας του πρακτορείου «Magnum», βραβευμένος πολλάκις ως ένας από τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο, ο πιο διάσημος Τούρκος φωτογράφος όλων των εποχών έμεινε στην ιστορία ως το «Μάτι της Κωνσταντινούπολης», αφού κατάφερε να μεταφέρει τα πολλά πρόσωπα της πόλης σε όλον τον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Μπινούρ Καραεβλί και Φατίχ Καϊμάκ

 

«Ο Μαγικός Κήπος»

Στο γαλλικό κινούμενο σχέδιο, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης καταφθάνει στο χωριό όπου κατοικούν τα Ζουζούνια όταν πέφτει θύμα μιας παγίδας, η οποία τον ενοχοποιεί για την απαγωγή της βασίλισσας. Εκείνος, όμως, γνωρίζει πού βρίσκεται και ξεκινά αποστολή διάσωσης με στόχο να αποδείξει την αθωότητά του.

Σκηνοθεσία: Αρνό Μπουρόν και Άντον Κρινγκς

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 28/2-6/3
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment