PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 28/11


Λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων, ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα με τέσσερις νέες ταινίες, ένα ντοκιμαντέρ και μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ της Ανιές Βαρντά, φιλμ νουάρ με την υπογραφή του Έντουαρντ Νόρτον, η φρικιαστική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, ένα διεισδυτικό και συμπονετικό πορτρέτο της διάλυσης ενός γάμου, ένα λαϊκό μελόδραμα τοποθετημένο στην Ελλάδα των 90’s και ένα Θεαματικό παραμύθι, βγαλμένο από τις καλύτερες συνταγές της Disney, δίνουν ραντεβού με τους σινεφίλ αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες.

 

«Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά»

Ντοκιμαντέρ, γαλλικής παραγωγής του 2019. Το τελευταίο απόσταγμα σοφίας της Ανιές Βαρντά, παρουσιάζεται σ’ ένα ντοκιμαντέρ για την ίδια της την τέχνη. Η Γαλλίδα σκηνοθέτις, σεναριογράφος, ηθοποιός, παραγωγός, φωτογράφος και πρωτοπόρος της Nouvelle Vague, η οποία αποτελεί θεσμό για τον γαλλικό κινηματογράφο, λίγο πριν τον θάνατό της, κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη και, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες κι αποσπάσματα από τις ταινίες της, μίλησε η ίδια για το ανορθόδοξο έργο της. Είτε μπροστά από την κάμερα, είτε πίσω από αυτήν, η Βαρντά διηγείται ιστορίες μέσα από εικόνες κι αποφεύγει τις συμβατικές μεθόδους αφήγησης. Μαζί με τους συνεργάτες της, μεταφέρουν τον θεατή σε ένα ταξίδι ανορθόδοξων εικόνων.

Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά

 

«Οι Σκιές του Μπρούκλιν»

Δραματική αστυνομική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Λέθεμ, μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ, ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα. Έχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεσή του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης. Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Νόρτον
Πρωταγωνιστούν: Έντουαρτ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Άλεκ Μπάλντουιν, Γουίλεμ Νταφόε και Λέσλι Μαν

 

«Το Χρυσό Γάντι»

Δραματικό θρίλερ, γερμανικής και γαλλικής παραγωγής του 2018. Φρικιαστική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, που είχε σοκάρει τη Γερμανία πριν από πέντε δεκαετίες. Αμβούργο, δεκαετία του ’70. Με μια πρώτη ματιά, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα είναι ένα αξιολύπητο, χαμένο κορμί όπως τόσοι άλλοι γύρω του. Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο περνάει τις νύχτες του μεθώντας στο καταγώγιο «Το Χρυσό Γάντι», κυνηγώντας μοναχικές γυναίκες για λίγη συντροφιά. Κανείς από τους θαμώνες δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι ο φαινομενικά άκακος Φίτε είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας…

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν
Πρωταγωνιστούν: Γιόνας Ντάσλερ, Μαργκαρέτε Τίσελ, Κατιά Σταντ και Αδάμ Μπουσδούκος

 

«Ιστορία Γάμου»

Αισθηματικό δράμα, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Ο Τσάρλι και η Νικόλ είναι ένα ζευγάρι τριαντάρηδων καλλιτεχνών στη Νέα Υόρκη. Εκείνος είναι αυτοδημιούργητος θεατρικός σκηνοθέτης. Εκείνη είναι ηθοποιός και κορυφαία του θιάσου του. Για χάρη του Τσάρλι η Νικόλ άφησε μια αμφίβολης ποιότητας καριέρα πρωταγωνίστριας σαχλών νεανικών κομεντί στο Χόλιγουντ για να αφοσιωθεί στις πειραματικές παραστάσεις του συζύγου της. Στο πρόσωπο της Νικόλ ο Τσάρλι βρήκε τη μούσα του. Έχουν μαζί ένα παιδί, τον μικρό Χένρι. Ο Τσάρλι και η Νικόλ αποφασίζουν μετά από δέκα χρόνια γάμου να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Αγαπιούνται ακόμα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν, γι’ αυτό θέλουν η διαδικασία να είναι φιλική, χωρίς διαμάχες στις δικαστικές αίθουσες και χωρίς δράματα. Ακόμα δε γνωρίζουν ότι αυτή η νέα φάση της ζωής τους θα βγάλει από αυτούς στην πορεία το χειρότερο εαυτό τους. Μέχρι να αγαπηθούν ξανά. Ή και όχι.

Σκηνοθεσία: Νόα Μπόμπακ
Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Ντράιβερ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Λόρα Ντερν, Άλαν Αλντα και, Ρέι Λιότα

 

«Φαντασία»

Δραματική μουσική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2019. Ένα λαϊκό μελόδραμα τοποθετημένο στην Ελλάδα των 90’s. Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το «Ciao Antenna» και στο πρόγραμμα του κατάμεστου «Διογένης Παλλάς» ακούγονται επιτυχίες όπως το «Είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή, τις Χάντρες. Ένας λαϊκό-ποπ τραγουδιστής, ο Νίκος Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα. Ο Μίνως Μάτσας έχει γράψει τη μουσική και τα τραγούδια.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς
Πρωταγωνιστούν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Βασιλάκης και Μαριάννα Δημητρίου

 

«Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Έπειτα από την μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία της πρώτης ταινίας, η Άννα, η Έλσα, ο Κριστόφ, ο Όλαφ και ο Σβεν ταξιδεύουν σε ένα αρχαίο και άγνωστο δάσος για να βρουν την προέλευση των δυνάμεων της Έλσα, έτσι ώστε να τη βοηθήσουν να γίνει ακόμη πιο δυνατή και να προστατευτεί ο ειδυλλιακός τόπος τους.

Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ και Τζένιφερ Λι

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 28/11-4/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment