PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 27/8


Τρεις νέες ταινίες και μία επανέκδοση, συνθέτουν το κινηματογραφικό παζλ της εβδομάδας.

Επική περιπέτεια δια χειρός Κρίστοφερ Νόλαν, ατμοσφαιρικό οικογενειακό δράμα του Ατόμ Εγκογιάν, βραβευμένη βουλγαρική δραματική κομεντί και διαχρονική κωμωδία βραβευμένη με πέντε Όσκαρ.

 

«Tenet»

Κατασκοπικό θρίλερ, αμερικανο-βρετανικής παραγωγής του 2020. Ένα δίδυμο μυστικών πρακτόρων δουλεύουν για λογαριασμό μιας μυστηριώδους Οργάνωσης, με αποστολή να αποτρέψουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μοναδικό στοιχείο για να τους κατευθύνει η λέξη «tenet», ενώ οι προσπάθειές τους δυσκολεύουν ακραία όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους σε συνθήκες όπου ο χρόνος τέμνεται.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντιμπλ Καπάντια, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Κλεμενς Ποεσί, Μάικλ Κέιν και Κένεθ Μπράνα

 

«Τιμώμενος Επισκέπτης»

Ατμοσφαιρικό οικογενειακό δράμα, καναδικής παραγωγής του 2019. Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα, σεξουαλικής φύσεως, έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος που τη βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιαλλαξία της κόρης του και η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την επαγγελματική του ζωή.

Σκηνοθεσία: Ατόμ Εγκογιάν
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Θιούλις, Λιούκ Γουίλσον, Αρσινέ Καντζιάν και Λέιλα ντε Ολιβέιρα

 

«Ο Πατέρας»

Δραματική κομεντί, βουλγαρικής παραγωγής του 2019. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Ο Βασίλ έχει πρόσφατα χάσει την επί χρόνια σύζυγό του, Βαλεντίνα. Στην κηδεία της, μια γειτόνισσα θα τον πλησιάσει για να του πει πως μίλησε, πρόσφατα, τηλεφωνικά με τη νεκρή του σύντροφο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια μεταφυσική αναζήτηση, για να επικοινωνήσει μαζί της. Θα βρει σθεναρά απέναντί του τον γιο του, Πάβελ, αλλά ο ίδιος πλέον πιστεύει πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για τη Βαλεντίνα.

Σκηνοθεσία: Πέταρ Βαλτσάνοφ και Κριστίνα Γκρόζεβα
Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Βάρνεφ, Ιβάν Σαβόφ, Τάνια Σάχοβα, Χριστόφορ Νέντκοφ και Μαργκίτα Γόσεβα

 

Προβάλλεται ακόμα η επανέκδοση:

«Η Γκαρσονιέρα»

Στη βραβευμένη με πέντε Όσκαρ -ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Σκηνοθεσίας- κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ του 1960, ο Τζακ Λέμον υποδύεται τον Κ.Κ. Μπάξτερ, έναν μοναχικό, χαμηλόμισθο υπάλληλο μιας ασφαλιστικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη. Προκειμένου να εξασφαλίσει την άνοδό του, προσφέρει εναλλάξ κάποια απογεύματα τη γκαρσονιέρα όπου διαμένει, σε τέσσερις διαφορετικούς διευθυντές τμημάτων της εταιρείας για να στεγάσουν τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις. Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ Μακ Λέιν, σε μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών.

 

Δείτε τι παίζεται στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 27/8-2/9
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment