PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 25/10


Επτά ταινίες, δύο ντοκιμαντέρ και ένα animation, αυτή την εβδομάδα, με πλάνα από ένα ντοκιμαντέρ για τον Μίκη Θεοδωράκη και άλλο ένα για τον Μανώλη Γλέζο, από περιπέτειες δράσης, νοσταλγικές ιστορίες τρόμου και ίσως, την καλύτερη ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ, φωτίζουν τις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

«Η Νύχτα με τις Μάσκες»

Η ταινία τρόμου συνεχίζει την ιστορία από το σημείο που τη σταμάτησε ο Τζον Κάρπεντερ, το 1978. Τέσσερις δεκαετίες μετά από την πιο τρομακτική νύχτα του Halloween, ο εφιάλτης της Λόρι Στρόουντ επιστρέφει όταν έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τον μασκοφόρο Μάικ Μάγερς, σε μια συνέχεια που συναγωνίζεται την πρωτότυπη σε σασπένς, νοσταλγία και τρόμο.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζούντι Γκριρ και Γουίλ Πάτον

 

«Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ»

Στο δράμα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Κάμερον οδηγείται σε ένα κέντρο «θεραπείας» ομοφυλόφιλων εφήβων, όταν ο φίλος της την πιάνει να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι. Εκεί, παρά τις εξοντωτικές ψυχολογικά συνθήκες, η νεαρή θα βρει τη θέση της σε μια νέα οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Ντεζιρέ Ακαβάν
Πρωταγωνιστούν: Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Κουίν Σέφαρντ και Σάσα Λέιν

 

«Ψυχρός Πόλεμος»

Στην ασπρόμαυρη σπαρακτική ιστορία αγάπης, ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα, που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματά τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο. Η ταινία -που απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών- για μια σπαρακτική ιστορία αγάπης που διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, αποτελεί την επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τομάς Κοτ και Άγκατα Κουλέσα

 

«Mandy»

Μια ιστορία εκδίκησης ποτισμένη με αίμα στην ταινία τρόμου. Ο Ρεντ και η Μάντι, ένα περιθωριακό και αγαπημένο ζευγάρι, ζουν γαλήνια στο δάσος, μέχρι που το καταφύγιό τους δέχεται ανελέητη επίθεση από μία παρανοϊκή θρησκευτική σέκτα. Ο Ρεντ επιβιώνει και εξαπολύει ένα μανιασμένο ανθρωποκυνηγητό, που κορυφώνεται μέσα στο αίμα.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κοσμάτος
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Αντρέα Ραϊσμπορόου και Λάινους Ρόουτς

 

«Εντιμότατοι Κλέφτες»

Στην περιπέτεια δράσης ένας άλλοτε διάσημος κλέφτης που πλέον είναι 77 ετών, συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες, με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία. Όταν η αστυνομία φτάνει στον χώρο του εγκλήματος και η ανάκριση ξεκινάει, ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται μεταξύ των μελών της ιδιόμορφης συμμορίας καθώς αδυνατούν να μοιράσουν δίκαια μεταξύ τους την λεία.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τομ Κόρτνεϊ, Τσάρλι Κοξ, Πολ Γουάιτχαουζ, Μάικλ Γκαμπόν και Ρέι Γουίνστοουν

 

«Τυφλό Σημείο»

Στην ανεξάρτητη αμερικανική δραμεντί, στην ύστατη προσπάθειά του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ο Κόλιν προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής του επιτήρησης όσο πιο ομαλά γίνεται. Ωστόσο, ο παιδικός του φίλος είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για μπελάδες και σύντομα οι δύο κολλητοί θα βρεθούν σε νέες περιπέτειες.

Σκηνοθεσία: Κάρλος Λόπεζ Εστράδα
Πρωταγωνιστούν: Νταβίντ Ντιγκς, Ραφαέλ Καζάλ και Τζανίνα Γκάβανκαρ

 

«Hunter Killer»

Στην υποβρύχια περιπέτεια, ο κυβερνήτης ενός αμερικανικού υποβρυχίου αποστέλλεται σε βαθιά ρωσικά ύδατα για να σώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο εν μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Σκηνοθεσία: Ντόνοβαν Μαρς
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκάρι Όλντμαν και Μάικλ Νίκβιστ

 

«Ο Τελευταίος Παρτιζάνος»

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Μανώλη Γλέζο στο ασταμάτητο, πυρετώδες, καθημερινό του πρόγραμμα, αλλά και στο ταξίδι του στην Ευρωβουλή, σκιαγραφώντας τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον μύθο. Ένα οδοιπορικό σε μια προσωπικότητα και μια χώρα που συνεχίζει με τον δικό της τρόπο να αγωνίζεται, μια βουτιά στον άνθρωπο Μανώλη Γλέζο που συνεχίζει να εμπνέει.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Χατζηπατέρας

 

«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη»

Ντοκιμαντέρ με στοιχεία μυθοπλασίας για τον Μίκη Θεοδωράκη. Από ένα ακατέργαστο οπτικό υλικό περίπου 600 ωρών που γύρισε σε διάστημα 30 ετών, συμπυκνώνει μέσα σε μιάμιση ώρα στιγμές που παρουσιάζουν την αυθεντική εικόνα του «πνευματικού αναρχικού» Μίκη Θεοδωράκη.

Σκηνοθεσία: Αστέρης Κούτουλας

 

«Ο Γκρινιάρης»

Στην παιδική περιπέτεια μεξικανοβρετανικής παραγωγής, βασισμένη στη διάσημη σειρά κινουμένων σχεδίων «Here Comes the Grump», που προβλήθηκε τα χρόνια 1969, 1970 στο NBC-, όταν το «ξόρκι απαισιοδοξίας» ενός σκοτεινού μάγου εξαφανίζει το γέλιο και την ευτυχία, ο νεαρός Τέρι αναλαμβάνει να λύσει τα μάγια και να ξανακάνει τον κόσμο χαρούμενο, όπως ακριβώς στα παραμύθια που του αφηγούνταν η γιαγιά του.

Σκηνοθεσία: Αντρές Κουτουριέρ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 25/10-31/10

Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment