PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 24/10


Ακόμη μία ενδιαφέρουσα εβδομάδα ξεκινά, καθώς ανάμεσα στις επτά νέες ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ, βλέπουμε τη μεταμόρφωση της Ρενέ Ζελβέγκερ σε Τζούντι Γκάρλαντ, τα όρια της ευτυχίας και της απεικόνισής της, 3 δευτερόλεπτα γεμάτα δράση, επικίνδυνα κρατικά μυστικά, θρυλική διαμάχη που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής, θανατηφόρα αντίστροφη μέτρηση, ιρλανδικό ντοκιμαντέρ και κινούμενο σχέδιο με φιλοζωικά και οικολογικά μηνύματα, είναι τα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

 

«Τζούντι»

Βιογραφικό δράμα, βρετανικής παραγωγής του 2019. Τον χειμώνα του 1968, η Τζούντι Γκάρλαντ φτάνει στο Λονδίνο για μια σειρά sold-out παραστάσεων. Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ» που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση και ενώ η φωνή της έχει αποδυναμωθεί, το ερμηνευτικό της ταλέντο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί. Τα όνειρά της για έρωτα και συντροφικότητα παραμένουν ζωντανά καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γάμο με τον Μίκι Ντιν, τον πέμπτο σύζυγο της ζωής της. Κι όμως, η Τζούντι είναι εύθραυστη . Δουλεύοντας 45 από τα 47 χρόνια της ζωής της, νιώθει πια εξαντλημένη. Καταδιώκεται από τις παιδικές της αναμνήσεις στο Χόλυγουντ και θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω στο σπίτι, στα παιδιά της. Έχει την δύναμη να προχωρήσει;

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Γκουλντ
Πρωταγωνιστούν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζέσι Μπάκλεϊ, Φιν Γουίτροκ, Μάικλ Γκαμπόν, Μπέλα Ράμσεϊ και Ρούφους Σιούελ

 

«Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.»

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Η εταιρεία «Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.» μισθώνει ηθοποιούς που αναπληρώνουν συγγενείς, φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα για λογαριασμό των πελατών της, ώστε να εξασφαλίζεται αυτό ακριβώς που δηλώνει η επωνυμία της: η οικογενειακή ευτυχία. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συμπαρίστανται στους πελάτες αναλαμβάνοντας ρόλους σε πάρτι, γάμους, κηδείες ακόμη και σε ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές. Είναι ένας κόσμος εικονικός, άλλες φορές κωμικός, συχνά τραγικός και ιδιαιτέρως παράξενος. Πόσους ρόλους υποδύονται στην πραγματικότητα οι άνθρωποι στις σχέσεις τους; Ποια είναι τα όρια της ευτυχίας και ποια αυτά της απεικόνισής της;

Σκηνοθεσία: Βέρνερ Χέρτζογκ
Πρωταγωνιστούν: Μαχίρο Τανιμότο και Ίσι Γιουίτσι

 

«3 Δευτερόλεπτα»

Αστυνομική περιπέτεια, βρετανικής παραγωγής του 2019. Ένας πρώην πεζοναύτης βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται, όταν φυλακίζεται ύστερα από έναν καβγά στον οποίο ενεπλάκη, στην προσπάθειά του να προστατέψει τη γυναίκα του. Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI, αλλά η πρώτη του αποστολή καταλήγει με νεκρό έναν μυστικό αστυνομικό.

Σκηνοθεσία: Αντρέα Ντι Στέφανο
Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Κίναμαν, Άννα Ντε Αρμάς, Ρόζαμουντ Πάικ, Κλάιβ Όουεν και Σαμ Σπρόουελ

 

«Κρατικά Μυστικά»

Δραματικό θρίλερ, αμερικανικής και βρετανικής παραγωγής του 2019. Το 2003, η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής Κυβέρνησης Κάθριν Γκαν διαρρέει ένα άκρως απόρρητο e-mail των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ, με σκοπό να εκβιάσουν μία θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της, βάσει του νόμου περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Καθώς η ζωή, η ελευθερία και ο γάμος της απειλούνται, καλείται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της.

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ρέιφ Φάινς, Ρις Ίφανς, Ίντιρα Βάρμα, Κάθριν Κέλι και Μάθιου Γκουντ

 

«Η Μάχη της Επικράτησης»

Δραματική ιστορική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Το 1880, ο εφευρέτης Τόμας Έντισον και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου, που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την στήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα. Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Γκομέζ – Ρεγιόν
Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ και Τομ Χόλαντ

 

«Αντίστροφη Μέτρηση»

Θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα. Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει τη ζωή της, πριν να είναι πολύ αργά.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Ντεκ
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Λάιλ, Αν Γουίντερς, Τσάρλι ΜακΝτέρμοτ, Πίτερ Φατσινέλι και Τζόρνταν Κάλογουεϊ

 

«Η Εικόνα που Έχασες»

Ιρλανδικό ντοκιμαντέρ παραγωγής 2018. Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης στήνει το πορτραίτο του πατέρα του, Άρθρουρ ΜακΚέιγκ, επίσης σκηνοθέτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του κινηματογράφησε τις συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, αφήνοντας, σε διάστημα τριάντα ετών, ένα πλούσιο σε οπτικό υλικό αρχείο.

Σκηνοθεσία: Ντόναλ Φόρμαν

 

«Γέτι: ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Μια χαριτωμένη περιπετειώδης εκδρομή, που είναι γεμάτη με φιλοζωικά και οικολογικά μηνύματα. Ένα αξιαγάπητο Γέτι βρίσκεται εντελώς απροσδόκητα στην ταράτσα του διαμερίσματος της έφηβης Γι, η οποία το ανακαλύπτει και μαζί με τους ατίθασους φίλους της αποφασίζουν να το ονομάσουν «Έβερεστ». Τότε, ξεκινά μια μοναδική φιλία και μια απίστευτη περιπέτεια, καθώς καταστρώνουν σχέδιο για να βρουν την αληθινή οικογένεια του Γέτι στο ψηλότερο σημείο της Γης.

Σκηνοθεσία: Τζιλ Κάλτον και Τοντ Γούαιλντερμαν

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 24/10-30/10
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment