PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 24/1


Ένα σωστό κομψοτέχνημα, ένα χειροποίητο φιλμ κινουμένων σχεδίων, ένα ιστορικό δράμα, το βιογραφικό αληθινή ιστορία, ένα σκληρό κοινωνικό δράμα από την Τσεχία και ένα ντοκιμαντέρ είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.

 

«Η Dilili στο Παρίσι»

Το νέο «χειροποίητο» κινούμενο σχέδιο μας μεταφέρει στο Παρίσι της Μπελ Επόκ. Με τη βοήθεια ενός φίλου της, η μικρή Κανάκ Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών, οι οποίες μαστίζουν την μεγαλούπολη. Στο δρόμο της συναντά τον Μονέ και τον Προυστ, τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, γίνεται φίλη με τη Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν της δανείζει το αερόπλοιό του. Καθένας από αυτούς της δίνει στοιχεία που τη βοηθούν στην αποστολή της…

Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό

 

«Μαίρη, η Βασίλισσα της Σκοτίας»

H θρυλική ιστορία της Μαίρη Στιούαρτ της Σκοτίας στη μορφή μιας ρομαντικής κομεντί, με φόντο τις βασιλικές ίντριγκες. Η νεαρή Μαίρη, στην ηλικία των 15 ετών, παντρεύτηκε για να κληρονομήσει τον θρόνο της καθολικής Γαλλίας. Στα 18 της, όμως, έμεινε χήρα και αψήφησε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί. Αντιθέτως, επέστρεψε στη μητρική της Σκοτία για να διεκδικήσει τον θρόνο που της ανήκε δικαιωματικά. Στο μεταξύ, η Σκοτία και η Αγγλία βρίσκονται κάτω από την εξουσία της επιβλητικής Ελισάβετ Ι. Οι προτεστάντες έχουν ξανά τον έλεγχο και ο ετεροθαλής αδελφός της Μαίρη κινεί τα νήματα ερήμην της. Οι δυνάμεις εξουσίας στη Σκοτία θεωρούν ότι μια γυναίκα στον θρόνο είναι μια πράξη ενάντια στη φύση και το θέλημα του Θεού.

Σκηνοθεσία: Τζόσι Ρουρκ
Πρωταγωνιστούν: Σίρσα Ρόναν, Μαργκότ Ρόμπι, Τζακ Λόουντεν, Τζον Άλγουιν, Τζέμα Τσαν, Ισμαήλ Κόρντοβα, Μπρένταν Κόιλ και Μάρτιν Κόμπστον

 

«Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και Άλλων»

Ογδόντα χρόνια αφότου ο Χίτλερ κήρυξε τον πόλεμο στην «εκφυλισμένη» τέχνη, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την αληθινή ιστορία των κρυμμένων και λεηλατημένων έργων τέχνης που αρπάχτηκαν, απαγορεύτηκαν και εκδιώχθηκαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Πικάσο, Ματίς, Ρενουάρ, Σαγκάλ και άλλα έργα τέχνης, έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν στη μεγάλη οθόνη τη ναζιστική εμμονή για τέχνη.

Σκηνοθεσία: Κλάουντιο Πόλι

 

«Γυναίκα σε Πόλεμο»

Στην πολυβραβευμένη κοινωνική δραματική κωμωδία, που απέσπασε το κινηματογραφικό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2018, η 50χρονη Χάλα ζει στο Ρέικιαβικ μια διπλή ζωή. Από τη μία είναι μια φιλήσυχη διευθύντρια χορωδίας, ενώ από την άλλη ηγείται ενός κρυφού ακτιβιστικού αγώνα ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου, προκειμένου να διασώσει τη φύση της χώρας της και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους της. Ενώ δίνει με πάθος μάχη απέναντι σε μεγάλα συμφέροντα, πρέπει ταυτόχρονα να προετοιμαστεί για μια ευχάριστη εξέλιξη στη ζωή της.

Σκηνοθεσία: Μπένεντικτ Έρλινγκσον
Πρωταγωνιστούν: Χάλντορα Γκερχαλσντότιρ, Γιόχαν Σίγκουρσον, Γουάν Καμίλο και Ρόμαν Εστράντα

 

«Χόντρος και Λιγνός»

 

Βιογραφική ταινία. Με τη χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλυγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι εμβληματικοί Σταν και Όλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία σε μία απεγνωσμένη απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Σκηνοθεσία: Τζον Σ. Μπερντ
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κούγκαν, Τζον Σ. Ράιλι, Νίνα Αριάντα, Σέρλεϊ Χέντερσον και Ντάνι Χιούστον

 

«Το Νησί της Αποπλάνησης»

Ένα θρίλερ… όπως παλιά. Ένας καπετάνιος αλιευτικού που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής θα έρθει αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του, που έρχεται για να τον στοιχειώσει και να τον εγκλωβίσει σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Νάιτ
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέρεμι Στρονγκ και Ντζιμόν Χονσού

 

«Εγώ, η Όλγα»

Κοινωνικό δράμα με την αληθινή ιστορία της Όλγκα Χεπνάροβα, που το 1973 υπήρξε ο θύτης μιας μαζικής δολοφονίας αθώων ανθρώπων στην τότε Τσεχοσλοβακία. Μεγαλωμένη στη Πράγα του ’50 και του ’60, η Χεπνάροβα ήταν ένα δειλό και προβληματικό παιδί που έπεφτε συχνά θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές της. Ζώντας σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, μόνη και αδύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ζωής, σταδιακά αποξενώθηκε. Ένιωσε ένα ορμητικό μίσος έναντι στην αδιαφορία μιας κοινωνίας που επέτρεψε στους ανθρώπους να την καταστρέψουν. Περιθωριοποιημένη και απορριφθείσα απ’ όλους, ετοίμασε σχολαστικά την εκδίκησή της.

Σκηνοθεσία: Πετρ Κάζντα και Τόμας Βάινρεμπ
Πρωταγωνιστούν: Μιχαλίνα Ολσζάνσκα και Όντρεϊ Μάλι και Μάρτα Μάζουρεκ

 

«Η Αρχή της Ισότητας»

Η πραγματική ιστορία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας που αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες αλλά και μια σειρά από εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σκηνοθεσία: Μίμι Λέντερ
Πρωταγωνιστούν: Φελίσιτι Τζόουνς, Άρμι Χάμερ και Τζάστιν Θερού

 

«Πιστό Αντίγραφο»

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, όπου ένας νευροεπιστήμονας πουχάνει ξαφνικά την οικογένειά του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τους φέρει πίσω –ακόμα και αν αυτό σημαίνει να παραβιάσει ένα υπερσύγχρονο κυβερνητικό εργαστήριο ερευνών, να έρθει αντιμέτωπος με την αστυνομία αλλά και με τους ίδιους τους νόμους της φυσικής.

Σκηνοθεσία: Τζέφρι Ναχμάνοφ
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Άλις Ιβ και Τζον Ορτίζ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 24/1-30/1
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment