PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/10


Πέντε νέες ταινίες έρχονται το επόμενο επταήμερο στους κινηματογράφους, με τα νέα από την κίνηση να είναι αποκαρδιωτικά.

Ισπανικό βραδυφλεγές δράμα, ρομαντικό δράμα, ατμοσφαιρικό θρίλερ εκδίκησης, ταινία φαντασίας και ντοκιμαντέρ με θέμα τη μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για τη μετακόμιση χιλιάδων λεηλατημένων και φθαρμένων μέσα στα χρόνια βιβλίων, συνθέτουν, πάντα με περιορισμούς, τις κινηματογραφικές προβολές.

 

«Θα έρθει η Φωτιά»

Δραματική ταινία, ισπανικής παραγωγής του 2019. Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Γαλικίας, ένας άντρας ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή για εμπρησμό, επιστρέφει για να μείνει με την ηλικιωμένη μητέρα του. Εκεί προσπαθεί να βάλει ξανά τη ζωή του σε μια σειρά, όταν όμως το ξέσπασμα μιας νέας μεγάλης φωτιάς κάνει τα βλέμματα των ντόπιων να στραφούν οργισμένα προς το μέρος του. Η ταινία απέσπασε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019 και με τον Χρυσό Αλέξανδρο και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επίσης, το 2019.

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Λάσε
Πρωταγωνιστούν: Άμαντορ Αρίας, Μπενεντίκτα Σάντσεζ, Ινάτσιο Αμπράο, Έλενα Φερναντέζ και Νταβίντ ντε Πόσο

 

«Η Φωλιά»

Δραματικό θρίλερ, αμερικανικής, βρετανικής και καναδικής παραγωγής του 2020. Ο Ρόρι είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’80. Καθώς η σύζυγός του Άλισον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί , το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

Σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν, Ούνα Ρος, Τσάρλι Σόθγουελ και Μάικλ Κάλκιν

 

«Το Μυστικό Μας»

Θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής του 2020. Στην Αμερική, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της, μαζί με τον σύζυγό της, θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.

Σκηνοθεσία: Γιούβαλ Άντλερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Κίναμαν, Νούμι Ραπάς, Κρις Μεσίνα, Έιμι Σέιμετζ και Τζάκσον Ντιν

 

«Ο Μυστικός Κήπος»

Δραματική ταινία φαντασίας, βρετανικής παραγωγής του 2020. Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάντεν
Πρωταγωνιστούν: Ντίξι Έγκεριξ, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Ίνταν Χέιχαρστ και Άισις Ντέιβις

 

Επίσης, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Μεταφορά» του Ηλία Γιαννακάκη. Ο Έλληνας σκηνοθέτης κινηματογραφεί -για τέσσερα χρόνια- τη μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης από το παλιό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου στο νέο χώρο που θα την φιλοξενήσει, σε μία εποχή που η Αθήνα “βράζει”. Το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη θα προβληθεί αποκλειστικά στον “Δαναό”, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 17:30, παρουσία συντελεστών.

 

Δείτε τι παίζεται στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 22/10-28/10
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment