PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 21/2


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και φορτωμένο κινηματογραφικό επταήμερο, με οκτώ νέες ταινίες, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα, στο Dolby Theatre του Χόλυγουντ, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις ελληνικές σκοτεινές αίθουσες δημιουργίες που φλερτάρουν με τα χρυσά αγαλματίδια.

 

«Σοφία»

Το γαλλο-μαροκινό κοινωνικό δράμα διαδραματίζεται στην Καζαμπλάνκα, όπου η 20χρονη Σοφία ζει με τους γονείς της όταν ανακαλύπτει πως βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και αναγκάζεται να γεννήσει εκτός γάμου. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο στο Μαρόκο, γι’ αυτό έχει 24 ώρες για να βρει και να δηλώσει την ταυτότητα του πατέρα προτού παραδοθεί στις αρχές. Το πορτραίτο μιας νεαρής γυναίκας που πρέπει να υπερασπιστεί τη θέση της σε ένα βαθιά ανδροκρατούμενο και αυστηρά ταξικό περιβάλλον και ταυτόχρονα σκιαγραφεί μια κοινωνία όπου η ισότητα είναι μια εντελώς ξένη έννοια.

Σκηνοθεσία: Μεριέμ Μπενμπαρέκ
Πρωταγωνιστούν: Μαχά Αλεμί, Λούμπνα Αζαμπάλ και Σάρα Πέρλες

 

«Εξόριστος Συγγραφέας»

Η βιογραφική δραματική ταινία παρουσιάζει έξι ημέρες από τη ζωή του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοβ, κατά τη δεκαετία του ’70 στην ΕΣΣΔ, όταν πάλευε να προστατεύσει το ταλέντο και την αξιοπρέπειά του ενάντια στους μηχανισμούς ελέγχου του καθεστώτος, μαζί με τον ποιητή Γιόζεφ Μπρότσκι.

Σκηνοθεσία: Αλεξέι Γκερμάν Τζούνιορ
Πρωταγωνιστούν: Μίλαν Μάριτς, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Ελενα Σουτζέκα και Αρθουρ Μπεσάστνι

 

«Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»

Όμορφο ρομαντικό δράμα, τοποθετημένο στο Χάρλεμ του ‘70. Η Τις Ρίβερς και ο Φόνι είναι πολύ ερωτευμένοι. Η ζωή τους ανατρέπεται όταν ο Φόνι φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει. Η Τις ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και αγωνίζεται με τη βοήθεια του δικηγόρου και της οικογένειάς της για να αποδείξει την αθωότητά του. Η ταινία έχει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Διασκευασμένο Σενάριο και Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς
Πρωταγωνιστούν: Κίκι Λέιν, Στεφάν Τζέιμς, Κόλμαν Ντομίνγκο, Τεγιονά Πάρις, Ρετζίνα Κινγκ και Μπράιαν Χένρι

 

«Η Σύζυγος»

Δραματική ταινία που βλέπεται με ενδιαφέρον. Η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος, επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει τα όνειρά της για να στηρίξει τον σύζυγό της και τη λογοτεχνική του καριέρα. Ο γάμος τους έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έφτασε τα όριά της. O Τζο ετοιμάζεται να παραλάβει Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, όταν η Τζόαν αποφασίζει να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του, της ανήκει κάθε λέξη από τα έργα του.

Σκηνοθεσία: Μπιορν Ρούνγκε
Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράις, Κρίστιαν Σλέιτερ και Μαξ Άιρονς

 

«Ο Σεισμός»

Στη νορβηγική περιπέτεια καταστροφής, γεωλόγοι λαμβάνουν ενδείξεις πως το «ρήγμα του Όσλο», που το 1904 είχε προκαλέσει σεισμό της τάξης των 5,4 βαθμών Ρίχτερ, «ξυπνάει», με το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου να είναι πιθανό να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

Σκηνοθεσία: Τζον Αντρέας Άντερσεν
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Τζόνερ, Ανε Νταλ Τορπ, Κάθριν Θόρμποργκ Γιόχανσεν και Χανγκ Τραν

 

«Ο Φαροφύλακας»

Στο θρίλερ μυστηρίου, τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας. Καθώς ξεκινούν την εργασία τους εκεί, ανακαλύπτουν ένα αγνώστου προέλευσης μπαούλο, το οποίο γίνεται η αφορμή να ξεκινήσει ένας μοχθηρός κύκλος βίας. Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νάιχολμ
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν και Κόνορ Σουίντελς

 

«Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;»

Χαμηλών τόνων δραματική ταινία, με έξυπνες πινελιές χιούμορ, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της συγγραφέως Λι Ίσραελ, που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων, όπως των Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν. Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της, καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ.

Σκηνοθεσία: Μάριελ Χέλερ
Πρωταγωνιστούν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Ντόλι Γουέλς και Μπεν Φάλκον

 

«Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας»

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων, ο Ρεξ, o αγαπημένος σκύλος της βασίλισσας, έχει χάσει τα ίχνη της. Στον δρόμο του θα συναντήσει ένα κλαμπ κυνομαχιών, όπου σκύλοι κάθε ράτσας αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 21/2-27/2
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment