PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 21/11


Η κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά απόψε με τέσσερις νέες ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ. Μια επική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική δια χειρός Μάρτιν Σκορσέζε με τους Ντε Νίρο και Πατσίνο, ένα μοντέρνο φιλμ μυστηρίου με στοιχεία νουάρ και φόντο το Μεσολόγγι, μια γυναίκα έτοιμη να αντισταθεί στα έμφυλα στερεότυπα ενός κόσμου συντηρητικού, ένα υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ και η δυναμική επιστροφή των διάσημων τριών «Αγγέλων», θα οδηγήσουν τους φίλους της έβδομης τέχνης στις σκοτεινές αίθουσες.

 

«Ο Ιρλανδός»

Δραματική αστυνομική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Μία επική, μεγαλειώδης ταινία που, ταυτόχρονα, βιώνεται ως προσωπικός ψίθυρος. Μια ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική, όπως την αφηγείται ένας δολοφόνος. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ «I Heard You Paint Houses», χρηματοδοτήθηκε από την μικρή οθόνη (Netflix), αλλά αποτελεί βαθιά υπόκλιση στη μεγάλη. Ο Φρανκ “Ιρλανδός” Σίραν, πρώην βετεράνος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ανέλαβε περισσότερα από 25 χτυπήματα για τη μαφία και εργάστηκε για το νονό της Πενσιλβάνια Ράσελ Μπαφαλίνο. Ταυτόχρονα ήταν το δεξί χέρι του ηγέτη του συνδικάτου των οδηγών φορτηγών Τζίμι Χόφα. Η λεπτή αυτή ισορροπία θα διαταραχθεί επικίνδυνα, όταν θα πάρει εντολή να “βγάλει από το κάδρο” τον πολιτικά πανίσχυρο συνδικαλιστή.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι, Στέφεν Γκράχαμ, Ρέι Ρομάνο, Άννα Πέγκουιν και Χάρβεϊ Καϊτέλ

 

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»

Ελληνικό δραματικό θρίλερ, ελληνικής, γερμανικής, ολλανδικής και σουηδικής παραγωγής του 2019. Η ταινία παρακολουθεί δύο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.

Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Γιούλα Μπούνταλη, Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης και Μαρία Φιλίνη

 

«Υπάρχει Θεός, Το Όνομά της Είναι Πετρούνια»

Δραματική ταινία, βορειομακεδονικής, γαλλικής, βελγικής, κροατικής και σλοβενικής παραγωγής του 2019. Θεοφάνεια. Σε μια μικρή πόλη, κάπου στη Βόρεια Μακεδονία, ο αγιασμός των υδάτων είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές για την κοινότητα, καθώς επικρατεί η πεποίθηση πως το πρόσωπο που πιάνει τον σταυρό θα έχει ευλογία και καλή τύχη στη ζωή του. Τη μεγάλη μέρα, κόντρα σε ό,τι ορίζει η παράδοση, μια άνεργη ανύπαντρη γυναίκα βουτάει στο νερό και πιάνει τον σταυρό. Εξοργισμένοι που έμειναν με άδεια χέρια, οι άντρες την κατηγορούν για ασέβεια. Η γυναίκα, όμως, αρνείται να παραδώσει τον σταυρό. Διότι είναι πια έτοιμη να αντισταθεί στα έμφυλα στερεότυπα ενός κόσμου συντηρητικού.

Σκηνοθεσία: Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα
Πρωταγωνιστούν: Ζορίκα Νουσέβα, Λαμπίνα Μιτέφσκα, Στεφάν Βουζίσικ και Σουάντ Μπεγκόφσκι

 

«RBG: Μια Ζωή για τη Δικαιοσύνη»

Ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής του 2018. Το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την τεράστια ιστορία της μικροσκοπικής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, της δεύτερης γυναίκας αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη δικαστίνα που έγινε pop culture φαινόμενο. H Γκίνσμπεργκ, η οποία κυκλοφορεί σε κούπα, σε τατουάζ και σε meme, είναι 85 χρονών και έχει αλλάξει τη θέση της γυναίκας στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Τζούλι Κόεν και Μπέτσι Γουέστ

 

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την τριάδα των Κάμερον Ντίαζ, Λούσι Λου και Ντρου Μπάριμορ που έφερε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την κατασκοπική τηλεοπτική σειρά των ’70s «Άγγελοι του Τσάρλι», το franchise αναβιώνει. Οι δυναμικοί Άγγελοι δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Τσάρλις Τάουνσεντ, οι έρευνες του οποίου έχουν εξαπλωθεί παγκοσμίως. Έχοντας συγκεντρώσει τις πιο έξυπνες, πιο γενναίες και εξαιρετικά εκπαιδευμένες γυναίκες ανά τον κόσμο, τώρα υπάρχουν διάφορες ομάδες Αγγέλων καθοδηγούμενες από διαφορετικά αφεντικά στις πιο απαιτητικές αποστολές. Οι τρεις τους καλούνται να σώσουν τον κόσμο, όταν ένα λογισμικό προηγμένης τεχνολογίας καταλήγει στα χέρια ενός μυστηριώδους άντρα, που σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει εις βάρος της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Ελίζαμπεθ Μπανκς
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Κρίστεν Στιούαρτ, Ναόμι Σκοτ και Έλα Μπαλίνσκα

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 21/11-27/11
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment