PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 20/8


Πέντε νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις, έρχονται στις καλοκαιρινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Η βιογραφία μιας γυναίκας που άφησε το δικό της στίγμα στην επιστήμη και την ιστορία, ιταλική κωμωδία οικογενειακών αναταράξεων και συγκινήσεων, ιρανικό αστυνομικό δράμα, ερωτική περιπέτεια, οι τελευταίες ημέρες του πιο ισχυρού μαφιόζου της Αμερικής, μοντέρνο κλασικό κοινωνικό δράμα με φόντο τα γαλλικά προάστια των 90’s και αριστουργηματική αντιπολεμική κωμωδία.

 

«Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο»

Δραματική, αγγλο-ουγγρο-κινεζικής παραγωγής του 2019. H ζωή μιας γυναίκας που άφησε το δικό της στίγμα στην επιστήμη και την ιστορία. Η επιστήμονας που βραβεύτηκε δύο φορές με το Νόμπελ, σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής της, από τη στιγμή που γνωρίζει τον συνεργάτη και μετέπειτα σύζυγό της Πιέρ, μέχρι τα πρώτα επιτυχημένα πειράματα και τις ανακαλύψεις που άλλαξαν την ιστορία του 20ού αιώνα.

Σκηνοθεσία: Μαρζάν Σατραπί
Πρωταγωνιστούν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σαμ Ράιλι και Άνια Τέιλορ – Τζόι

 

«Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό»

Κωμωδία, ιταλικής παραγωγής του 2020. Ένα ερωτευμένο παντρεμένο ζευγάρι αποκτά δεύτερο παιδί και μαζί αυξάνονται ραγδαία η κούραση και οι υποχρεώσεις, ενώ ραγδαία στερεύει και η υπομονή τους. Εγωιστές παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και απίθανες μπέιμπι σίτερ μετατρέπουν την καθημερινότητα του ζευγαριού σε κόλαση.

Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Μπονίτο
Πρωταγωνιστούν: Βαλέριο Μαστραντρέα, Πάολα Κορτελέζι και Αντρέα Σαρτορέτι

 

«6.5 Εκτός Ελέγχου»

Αστυνομικό δράμα, ιρανικής παραγωγής του 2019. Η φυλάκιση ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών από έναν αποφασιστικό ντετέκτιβ πυροδοτεί μια ανεξέλεγκτη διαμάχη, η οποία ξεφεύγει και βάζει φωτιά στους δρόμους μιας χώρας 80 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 6.5 εκατομμύρια είναι χρήστες ναρκωτικών, όπου η κατοχή ουσιών τιμωρείται με θανατική ποινή. Η ταινία είναι μια καταιγιστική αστυνομική ταινία δράσης αντάξια του Χόλυγουντ, η οποία μας προσφέρει παράλληλα μια ξεκάθαρη ματιά στη λειτουργία των συστημάτων εξουσίας της Τεχεράνης, καθώς και όλους τους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα αυτά δεν λειτουργούν.

Σκηνοθεσία: Σαΐντ Ρουσταΐ
Πρωταγωνιστούν: Πέιμαν Μοάντι, Παρινάζ Ιζαντιάρ και Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ

 

«Παιχνίδια Φωτιάς»

Ερωτική περιπέτεια, γαλλικής παραγωγής του 2018. Στα στέκια του νυχτερινού Παρισιού, μια νεαρή γυναίκα ερωτεύεται παθιασμένα έναν εθισμένο στον τζόγο άνδρα και αποφασίζει να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της, προκειμένου να κερδίσει στο παιχνίδι του έρωτα. Η δική τους ιστορία αγάπης ξεκινά σαν ένα απλό στοίχημα, για να μετατραπεί σε αχόρταγο πάθος.

Σκηνοθεσία: Μαρί Μονζ
Πρωταγωνιστούν: Στέισι Μάρτιν, Ταχάρ Ραχίμ και Καρίμ Λεκλού

 

«Καπόνε»

Γκανγκστερική, καναδο-αμερικανικής παραγωγής του 2020. Η ταινία ρίχνει φως στην τελευταία και λιγότερο γνωστή δεκαετία της ζωής του πιο ισχυρού μαφιόζου της Αμερικής Αλφόνς Καπόνε (ευρύτερα γνωστού ως Αλ Καπόνε), ο οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 48 ετών. Σε κατ’ οίκον περιορισμό και καταπονημένος από την άνοια που του προκάλεσε η χρόνια σύφιλη, ο άλλοτε πανίσχυρος γκάνγκστερ έρχεται αντιμέτωπος με το προδιαγεγραμμένο τέλος του.

Σκηνοθεσία: Τζος Τρανκ
Πρωταγωνιστούν: Λίντα Καρντελίνι, Τζακ Λόουντεν, Κάιλ ΜακΛάχλαν και Ματ Ντίλον

 

Προβάλλονται ακόμη οι επανεκδόσεις:

«Το Μίσος»

Στο μοντέρνο, κλασικό, κοινωνικό δράμα του Ματιέ Κασοβίτς, με φόντο τα γαλλικά προάστια των 90’s, τρεις νεαροί μετανάστες θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση για τον φίλο τους που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Πρώτη, συγκλονιστική γνωριμία με τη βρώμικη και σκληρή παρέα του Κασοβίτς και του Βενσάν Κασέλ, μια ταινία που σημάδεψε το ευρωπαϊκό σινεμά της δεκαετίας του ’90.

«Να Ζει Κανείς ή να Μη Ζει;»

Η αριστουργηματική, αξεπέραστη κωμωδία του Έρνστ Λιούμπιτς, η οποία θα προβληθεί σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες, μας μεταφέρει στη Βαρσοβία των παραμονών της γερμανικής εισβολής τον Αύγουστο του 1939, όπου ένα ζευγάρι ηθοποιών κάνει πρόβες για το ανέβασμα μιας αντιπολεμικής σάτιρας με τίτλο «Γκεστάπο». Οι τοπικές αρχές, όμως, απαγορεύουν τελευταία στιγμή την παράσταση, με τον φόβο μήπως προσβάλουν τον Xίτλερ. Ως εναλλακτική, ο θίασος ανεβάζει τελικά τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ, παράσταση που επίσης διακόπτεται αλλά από τον πόλεμο. Τότε, οι πρωταγωνιστές βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια κατασκοπική αποστολή, με στόχο την αποτροπή μιας προδοσίας.

 

Δείτε τι παίζεται στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 20/8-26/8
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment